ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor er pullerter en god idé til sikkerhed

Af Annoncør

Hvis du har gået og undret dig over, hvad de der store klodser hedder for enden af gågaden, Strøget eller foran myndigheder, så får du svaret her. De hedder nemlig en pullert. En pullert er altså en unik konstruktion, som kan sikre byrum eller trafikregulering. Læs med her og få indblik i, hvorfor pullerter er en god idé til sikkerhed.

Pullerter kan anvendes i f.eks. en indkørsel eller som byrumssikring. Pullerter kan altså anvendes ved steder, hvor man vurderer, at der er risiko for terror eller andre former for angreb med køretøjer. De seneste par år har vi desværre været vidne til, at køretøjer som biler eller lastbiler bliver brugt i angreb på civile mennesker. Det er sket i blandt andet Nice, hvor en stor lastbil kørte ind i en menneskemængde. Derfor er flere store byer og myndigheder nu begyndt at anvende pullerter som terrorsikring i bybilledet.

Pullerter kan anvendes mange steder til sikring

Det betyder blandt andet, at du kan gå på gågaden i sikkerhed for store biler eller lastbiler. Typisk vil hver ende eller indgang til en gågade være sikret med en pullert. Nogle steder er pullerterne faste. Det vil sige, at de står helt fast, så de ikke kan flyttes. Andre steder er de demonterbare eller automatiske, så man kan fjerne dem. Det kan være en fordel, hvis det for eksempel stadig skal være muligt for andre køretøjer at komme ind. Det kan være i forbindelse med brandvæsen eller politi – eller for eksempel vareindlevering.

Pullerter er altså en god sikkerhed for blandt andet fodgængere, som stadig kan passere mens trafikanter stoppes. Nogle steder har du måske set runde metal pullerter, som kan køres op og ned i jorden. Pullerter kan anvendes mange steder blandt andet på ambassader, lufthavne og i byrummet.

Del artikel