ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor skal du huske at melde dig ind i en a-kasse

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

 

At være på arbejdsmarkedet kan være en rutsjebanetur. Alle kan have op- og nedture på arbejdet, og dermed også gå igennem perioder uden arbejde. Sådanne perioder kan være hårdt for den mentale sundhed, men kan være lige så hård økonomisk.

For at sikre dig bedst muligt til den rutsjebanetur, som arbejdsmarkedet vil blive, kan du med fordel melde dig ind i en a-kasse. Her får du professionel og økonomisk støtte, hvis du en dag går igennem en arbejdsløs periode. 

Der er mange fordele ved en a-kasse, og derfor er der mange grunde til at du bør huske at melde dig ind i en a-kasse. Læs med her hvorfor. 

1. Hvad er en a-kasse? Det er din støtte

En a-kasse er kort for en arbejdsløshedskasse, og dette navn forklarer præcist hvad funktionen er: En ‘kasse’ som du kan blive en del af, hvor du får penge og støtte, når du er arbejdsløs. Se hvad en a-kasse er her 

I princippet får du to typer sikkerhedsnet, når du melder dig ind i en a-kasse: Et økonomisk sikkerhedsnet og et professionelt sikkerhedsnet. Du får dagpenge, mens du er arbejdsløs. Dermed er du økonomisk sikret, når du ikke har en indkomst. 

Du får også et professionelt netværk, som kan hjælpe dig med praktiske aspekter af at søge nyt arbejde. Du får sparring på din ansøgning og CV, du får adgang til jobportaler og meget mere. Dermed bliver du rustet og klar til at arbejde igen. 

2. Fokus på dit fagområde

Du kan melde dig ind i en a-kasse, som er skabt med dit fagområde som fokus. Dette kan have en lang række fordele for dit professionelle liv, da du får et større netværk af ligesindede indenfor dit fagområde.

Dermed vil du blive tilbudt arrangementer og workshops, hvor der er fokus på at udvikle dine kompetencer. Dette kan være en styrke, når du vil finde nyt job, da det kan udvide dine kompetencer og dermed dine arbejdsmuligheder. 

3. Gør det før det er for sent

Du får glæde af den økonomiske støtte fra en a-kasse, når du har været medlem i noget tid. Det skal forstås således, at du betaler til din a-kasse, mens din økonomi har det godt, så når du er arbejdsløs, får du penge igen. 

Det er derfor vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse før det er for sent. Hvis du venter, til du har mistet dit job, så får du ikke den samme form for økonomiske støtte fra en a-kasse.

Del artikel