MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Priserne stiger og stiger på mange ting: Hvorfor betaler vi så overpris for daglige parkeringer?

Af Michael Buch Sandager
Der er store prisforskelle på de forskellige apps, og der er penge at spare ved at vælge den rigtige betalingsapp til parkeringer i og omkring København.
Der er store prisforskelle på de forskellige apps, og der er penge at spare ved at vælge den rigtige betalingsapp til parkeringer i og omkring København.

Over halvdelen af danskere har en parkeringsapp installeret på mobiltelefonen, og i de store byer betales over 95% af alle parkeringer med en app til parkeringsbetaling…
…og det er da også både smart og bekvemt. Men der er store prisforskelle på de forskellige apps, og der er penge at spare ved at vælge den rigtige betalingsapp til parkeringer.

 

Op til 15% oven i…

Alle parkeringsapps lægger en pris oven i den reelle pris, som parkeringen koster på fx kommunens eller butikscentrets parkeringsplads. De gør de for at finansiere driften af den betalingsformidling de udbyder, og det er naturligvis helt rimeligt, for det er både nemt og bekvemt at bruge en betalingsapp til parkering.

Men, som forbruger, skal man holde øjnene åbne! Forbrugerrådet TÆNK udgav i januar sidste år en undersøgelse over de forskellige apps, og konklusionen er klar. Hos de dyreste apps på markedet betaler forbrugeren op til 15% oveni parkeringsprisen, mens den billigste app, PARKPARK, alene lægger 1 kr./time oven i parkeringen.

Det betyder for eksempel, at parkerer man i Københavns dyreste zone, Rød Zone i indre by, hvor prisen er 39 kr. pr. time, så betaler man altså 5,85 kr. oveni hver time med de dyreste apps, mens man slippe med 1 kr. hos PARKPARK.

Værre bliver det naturligvis, der hvor timepriserne er endnu dyrere.

Hvad kan du gøre…?

Hold øjnene åbne med din app. En af de dyreste apps på markedet, blev i efteråret politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at skjule hvad de reelt tjener på en parkering. De blev pålagt at det fremover skal fremgå tydeligt i app’en og på kvitteringen, hvor stor en del an en parkeringspris der går til fx kommunen og hvor stor en del app’en selv tager.

Derfor skal du fremover tydeligt kunne se i din app, hvor meget du betaler for parkeringen, og hvor dyr din app reelt er.

PARKPARK app’en kan du hente i Google Play og i Apple App Store.

Udgiver

Kundeservice:
72 300 200
kundeservice@parkpark.dk

Mere fra PARKPARK