ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det har du krav på som arbejder

Af Annoncør

Det er vigtigt at kræve sin ret, når man er arbejder på en arbejdsplads. Læs mere her om hvilke rettigheder du egentlig har som arbejder. Ved at læse denne artikel kan du sørge for at dine arbejdsforhold også stemmer overens med de rettigheder du egentlig har som arbejder.

Feriepenge, seniordage og meget mere

Ved langt de fleste former for arbejde har du ret til feriepenge og lignende. Nogle gange har man endda også ret til seniordage hvis man altså er i den alder, hvor det bliver aktuelt. Det er meget vigtigt at undersøge hvorvidt du har disse rettigheder i forbindelse med det arbejde, som du har lige for tiden.

Et godt sted at starte – for at finde ud af hvorvidt du har retten til dette gennem dit nuværende firma – er ved at gennemlæse den kontrakt du i sin tid underskrev. Her vil der ofte stå meget tydeligt hvorvidt de tilbyder feriepenge og lignende. Du kan eventuelt også blot spørge din chef ad, hvis du er i tvivl om hvorvidt det indgik i din kontrakt. Og i så fald kan du spørge om hvilken paragraf i kontrakten det omhandler dette. På den måde kan du selv læse mere op omkring tingene.

Du kan eventuelt også tage en snak med din a kasse eller fagforening, hvis du føler at tingene ikke er helt som det skal være på din virksomhed. Det er blandt andet derfor man melder sig ind i en fagforening. Og din fagforening kan altså meget hurtigt besvare dine spørgsmål om, hvorvidt det egentlig kan passe, at du ikke har ret til feriepenge igennem dit nuværende firma.

Ordentlige arbejdsforhold

Som arbejder har du også altid ret til ordentlige arbejdsforhold. Og dette indebærer blandt andet at du har sikre arbejdsforhold. Det må altså ikke være sådan at du ikke har nok sikkerhedsudstyr omkring dig hvis du benytter nogle farlige maskiner og lignende i arbejdet.

På samme vis har du også ret til, at det følelsesmæssige og sociale arbejdsmiljø er i orden. Hvis der for eksempel er en dårlig tendens til mobning og hårde kommentarer på arbejdspladsen, så er det noget du sagtens kan klage over. Det er blandt andet også noget, som du kan snakke med din fagforening om.

Det er generelt altid en god ide at række ud efter din fagforening hvis du føler at du ikke er helt tilfreds med det nuværende arbejde.

Del artikel

Andre læser også