Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ferien er skudt i gang: Det kan du lave i efterårsferien i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: PR
Foto: PR

Husker du vores store guide til efterårsferien fra sidste år, så har du formentlig gået og ventet utålmodigt på dette års version.

Men frygt ikke længere – ventetiden er ovre.

Vi har nemlig sammensat årets helt store efterårsferieguide for hele familien – alt lige fra en tur i teatret og Tivoli til ponytræk for børn.

Læs også Det vildeste gys: Tivolis nye Horror-kirkegård bliver dit værste mareridt


Museer for hele familien

Frilandsmuseet Foto Frilandsmuseet

Halloween på Frilandsmuseet

(U)hyggen spreder sig på Frilandsmuseet for i efterårsferien vender Halloween tilbage.

I efterårsferien har væsner fra den nordiske folketro overtaget Frilandsmuseets landsby, og landsbybeboerne har brug for jeres hjælp til at overvinde trolde, nisser, hekse og huldre.

Mød kloge koner, skræmte landsbybeboere, hekse og troldmænd, der vil vise jer, hvordan man laver amuletter, så I kan beskytte jer imod troldtøjet.

Men pas på – trolden og nøkken ligger på lur! Der vil også være sjove pauser fra det uhyggelige med trylleri, forhindringsbaner og farlige snacks, såsom giftig candy floss, mugne popcorn og meget, meget mere

Hvor: Kongevejen 100, 2800 Lyngby

Statens Naturhistoriske Museum

Tag på Statens Naturhistoriske Museum og oplev dinosaurernes konge.

66 millioner år gammel, 4 meter høj, 12 meter lang og med næsten alle sine frygtindgydende tænder intakt: Tristan Otto, dinosaurernes konge, er landet i København og giver dig mulighed for at komme helt tæt på et af verdens mest komplette Tyrannosaurus rex-skeletter.

Tristan Otto er centrum for en af museets mest spektakulære udstillinger til dato og vises side om side med andre unikke dinosaurfossiler.

Hvor: Øster Voldgade 5-7, 1350 København K

Tristan Otto T Rex i København Foto Frederik_Wolff Teglhus – Statens Naturhistoriske Museum

Børnemuseet

Det bliver en spændende efterårsferie på Børnemuseet proppet med spændende events.

Børnene kan bl.a. være med til at bage cookies, designe deres egen t-shirt eller mulepose, komme med til kreadage, bageworkshops eller en dag i Harry Potters univers m.fl.

Priser fra 50 kr. pr. event når entréen er betalt.

Hvor: Svanholmsvej 3A, 1905 Frederiksberg C

Brorfelde Observatorium

Gå på opdagelse i Observatoriets bygninger, som gemmer på alt fra forskerbyens hemmeligheder til aktiviteter, der bogstavelig talt tager jer med ind til Jordens indre og helt ud til Mælkevejen.

Prøv deres helt nye aktivitetsområde, hvor I kan klatre på en mammut og spise madpakker under overdække.

I huset, Jorden, kan I dyste i stenroulette, prøve den interaktive sandkasse eller kravle ind i Jordens indre. I kan også lytte til fortællinger om landskab.

Det er også her I kan prøve at skære sten midt over – og polere dem, så I har et smukt fortidsminde til at tage med hjem.

Hvor: Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse

Vikingeskibsmuseet

Efterårsferiens aktiviteter på Vikingeskibsmuseet foregår på bådeværftet og omkring vikingeteltene på området ved deres 30 meter lange genskabte vikingekrigsskib, Havhingsten.

Gæsterne kan opleve en hyggelig stemning med bålfade og vind i håret. Der er mulighed for at fordybe sig i flere aspekter af livet, som det var for 1000 år siden.

Har man lyst til at høre historier fra den nordiske mytologi, kan man sætte sig til rette og høre, hvordan det gik, da Thor prøvede at fange Midgårdsormen fra en lille fiskerbåd.

I kan også komme med til vikinge talks, møde en bådbygger eller få en gratis vikinge diplom.

Hvor: Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Rutsjebane DAC1 Foto Kontraframe

Dansk Arkitektur Center

Kom og oplev Kids’ City, når mørket sænker sig over udstillingen og forvandler den til en uhyggelig by i natten.

Tag hele familien med, og oplev arkitektur cases i børnehøjde. I efterårsferien og frem til 15. november bliver dag til nat i Kids’ City, og spøgelser og edderkopper titter frem fra nattens mulm og mørke.

I efterårsferien er huset fyldt op med masser af gratis aktiviteter for børn. Sammen med Kalle B. fra BørnefestiBAL åbner DAC dørene for masser af sjov med koncerter, oplæsning og trylleri med gys i efterårsferien. Oplev bl.a. Kalles Store Trommeshow (kendt fra Ramasjang), “MGP potpourri” med Karla, Xenia og Karla Sofie, eller lyt til Villads fra Valby, når forfatter Anne-Sofie Hammer læser højt.

Der vil også være familieværksteder, hvor man kan lave edderkoppespind og tegne mystiske byer om natten. Eller prøve kræfter med at kode LEGO®-robotter.

Hvor: Bryghuspladsen 10, 1473 København K


Kunst og kultur

Karius og Baktus på Teater V

Se eller gense TEATER V’s opsætning af den elskede historie om de to frække tandtrolde, som bor i munden på drengen Jens.

TEATER V er klar med Pelle Koppels finurlige udgave af historien om de to mikroskopiske og drillesyge tandtrolde, der elsker wienerbrød og søde sager, men er meget bange for den store tandbørste. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med sæbebobler, kæmpe kager og tandhuse

Hvor: Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Storm over Ramasjang på Østre Gasværk

Musikalsk børneforestilling om at tro på sig selv og hinanden

Onkel Reje, Hr. Skæg og Motor Mille blæser publikum omkuld, når de for første gang nogensinde står sammen på scenen i en ny, stor teateropsætning på Østre Gasværk Teater.

Publikum kan glæde sig til en forestilling, der giver børnene et selvtillidsboost og troen på, at de er seje, stærke og helt uundværlige uanset, hvilke storme de hvirvles ind i. Forestillingen præsenteres i samarbejde med DR.

Hvor: Nyborggade 17, 2100 København Ø

Robin Hood på Folketeatret

Årets familieforestilling fra Folketeatret er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande, som huserer i Sherwoodskoven og stjæler fra de rige for at give til de fattige.

Der er både eventyr, romantik, slåskampe og en ærlig harme over social ulighed på spil i Robin Hood, og mange af de elskede figurer og scener, som vi husker er også med: Den ikke helt så fromme Broder Tuck, den stærke Lille John, der er mester i stokkekamp, Sheriffen af Nottingham, som aldrig har held med at fange Robin, den grådige Prins John, som misbruger sit job som vikar for sin bror, Kong Richard og ikke mindst Lady Marian, hvis hjerte Robin Hood vinder i en bueskydningskonkurrence.

Hvor: Nørregade 39, 1165 København K

Mio, min Mio på Zeppelin

“Mio, min Mio” er historien om Bo, der forlader sine plejeforældre og rejser gennem dag og nat og finder sin rigtige far: Kongen i ”Landet i det Fjerne”. Her er Bo ikke længere Bo, men prins Mio, som får en vigtig mission – han skal redde landets børn fra den onde ridder Kato, som har forvandlet dem til forheksede fugle.

Oplev Astrid Lindgrens evigtgyldige fortælling om sorg, venskab, ensomhed og kærlighed i zeppelinsk nyopsætning. Ingen fortæller er vel så betydningsfuld som Lindgren med hendes dybe indlevelse og store respekt for barnets vilkår og livsproblematikker.

Selv i “Landet i det Fjerne” findes der ondskab, som ikke kan undsiges – men den kan bekæmpes, hvis man har mod og en ven at følges med.

Hvor: Valdemarsgade 15, 1665 København V

Filmmagi for hele familien i Cinemateket

Er du også ked af, du ikke kan komme til Thailand eller Paris med ungerne? Op med humøret: Cinemateket har nemlig sørget for, at staycation og rejser til de mest fjerne dele af verden kan forenes – i filmenes fantastiske verden.

Programmet er spækket med uforglemmelige oplevelser for børn i alle aldre: Tag på eventyr i kortfilmfestivalen for børn, Copenhagen Short Film Festival, den 10. og den 11. oktober, hvor vi viser en lang række af filmiske perler; rejs til Japan med de mindste, når vi viser animationsklassikere som Miyazakis ’Min nabo Totoro’; og svæv gennem filmhistorien, når vi viser franske Albert Lamorisses Guldpalme-vinder ‘Den røde ballon’ fra 1956. Dét og meget mere kan du og familien opleve i efterårsferien – kun i Cinemateket.

Hvor: Cinemateket, København K

Ny smykkebar på Frederiksberg

Smykbar ligger på Gammel Kongevej 152A og åbner lørdag den 10. oktober.

Ideen er, at alle kan skabe unikke smykker ved hjælp af de rigtige materialer, teknikker og værktøjer, når de får lidt hjælp med tråd og teknik fra Smykbars instruktører.

I kan gå lige ind fra gaden og skabe jeres egne unikke smykker i et hyggeligt cafemiljø med kaffe, juice og snacks.

Materialerne er ægte sølv, forgyldt sølv og kvalitetsperler i alle afskygninger og farver. Man kan vælge at supplere med store ferskvandsperler, ædelstene/halvædelstene og vedhæng.

Priserne for et armbånd starter ved 150 kr.

Hvor: Gammel Kongevej 152A, 1850 Frederiksberg

Rundetårn rundetaarn

Efterårsferie i Rundetaarn

Rundetaarn er et af de mærkeligste tårne i Danmark, og spørgsmålene hober sig hele vejen op af den berømte sneglegang.

I efterårsferien kan man få svar på dem og høre mange flere historier, når Rundetaarn inviterer til rundvisning for hele familien.

Børnene kan også besøge badgeværkstedet i bibliotekssalen og få deres helt eget Rundetaarn minde med hjem.

Hvor: Rundetaarn

Efterårsture med Hey Captain

Kaptajnen tager jer med på opdagelse og udforsker vores favorit steder i havnen. Som sædvanligt står deres kaptajn for det hele, så I kan slappe af og nyde turen.

Det er en udendørsaktivet med maksimalt plads til 12 personer per båd – ideelt som en sikker aktivitet til mindre grupper.

Efteråret kan være fyldt med regn og blæst, men Hey Captain har overdækkede både, varme tæpper, og varme drikke der sikrer at turen på vandet bliver en fornøjelse ligemeget hvad vejrguderne beslutter sig for.

I vil opleve havnen som en stille oase, hvor den hektiske aktivitet fra sommeren er væk, og hvor I for en stund kan slippe væk fra hverdagens stress og jag.

Hvor: Ofelia Plads

Komik for børn hos Comedy Zoo

Få en times fantastisk sjov med Comedyklubben Junior!

I samarbejde med Comedyklubben laver de nogle fantastiske børneshows hele efterårsferien for børn i alderen 6 til 12 år. Masser af fart over feltet og komik, magi, musik, klovneri, fjol og løjer for børn.

Sunny Cagara er kendt i hele landet for sine fantastiske tryllekunstner. Han kommer forbi Zoo sammen med Lasse Madsen, der både er stand-up-komiker og vært på UltraSnydt på DR Ultra.

Der kommer desuden en blanding af forskellige impro-komikere hele uge, og aftenens vært er den rødskæggede kaptajn Valdemar Pustelnik.

Hvor: Knabrostræde 19, 1208 København K
Foto GoBoat Facebook

Søstjerne Mission hos Goboat

Tag dine børn i hånden og få en sjov, lærerig og unik oplevelse, når GoBoat i efterårsferien skaber et inspirerende læringsunivers.

Med Søstjerne Missionen bliver de yngste kaptajner klogere på sejlregler, færden på vandet, de lærer at lave knob/stik, at passe på vores natur samt at deltage i andre sjove og lærerige aktiviteter på lands. Herefter venter en 1-times sejltur med familien, hvor der også vil være overraskelser undervejs.

I efteråret er der mindre trafik i havnen og mere roligt på vandet, hvilket giver jer plads til at slappe af og nyde roen.

Efter sejlturen vil alle de seje og modige søstjerner modtage et diplom, som et bevis på, at de har gennemført Søstjerne Missionen.

De lover to sjove og inspirerende timer, hvor I kommer helt tæt på det maritime univers på en anderledes og hyggelig måde. ALLE er velkommen – men deres læringsaktiviteter er tilpasset børn i alderen 5-12 år.

Hvor: Islands Brygge

Blåtårns spøgelser – efterårsferie for børn i ruinerne under Christiansborg Slot

Var Blåtårns spøgelser skyldige?

Der er begyndt at lyde en højrøstet klagesang fra Ruinerne nede under Dronningens Christiansborg. Nogle af Blåtårns gamle fanger er nemlig rastløst begyndt at gå igen. De føler sig uskyldigt dømt, og indtil de har fået oprejsning, kan de ikke finde fred. Derfor beder de om børnenes hjælp i efterårsferien.

Kan de finde de nødvendige beviser, der skal til for at de kan blive frifundet? Eller var de virkelig skyldige?

Blåtårns spøgelser er en sjov og lærerig opgavejagt for børn (6-12 år), som også er sjov for voksne.

Hvor: Ruinerne under Christiansborg Slot


En tur i naturen

Runde Rie i Roskilde Foto Thomas Dambo Facebook

Troldejagt 

Du har måske allerede hørt om – eller endda besøgt – de seks glemte kæmper på Vestegnen.

De er alle flotte (og store!) skulturer bygget af træ af kunstneren, Thomas Dambo.

Projektet er siden blevet set af millioner af mennesker fra hele verden, og troldene er på adskillige lister over de mest spændende ting at opleve i nærheden af København.

Nu udvides troldefamilien med 10 nye danske trolde, og du kan allerede opleve to af dem i København – hvis du altså kan finde dem.

ByOasen i De gamles By

Hos ByOasen er der geder, høns, kaniner, marsvin, mus, bier og fugle.

ByOasen råder over en hønsegård, en gedefold, et orangeri (135 m2 opvarmet drivhus), 15 små institutions kolonihaver, 35 m2 højbede, et udekøkken med bålplads og den nye naturoplevelsessti rundt i De Gamles By.

Naturcenter Amager

I hele efterårsferien kan du låne en toplækker hængekøje på Naturcenter Amager og prøve at overnatte en enkelt nat i Pinseskoven. Det er en helt særlig oplevelse at lytte til skovens natlyde, kikke stjerner eller lune sig ved et bål.

Som en del af Vores Natur og Nat i Naturen, kan du henvende dig i Friluftshuset i hele efterårsferien, hvor de laver en udlånsaftale på hængekøjer til dig og ven eller familien.

I skal selv sørge for et underlag og en god sovepose. De hjælper jer med instruktion til opsætning i Friluftshuset.

Der er også gratis ponytræk – husk tidsbestilling.

Sving også gerne forbi Naturlegepladsen Himmelhøj (Granatvej 13, i arealet mellem Granatvej og Kalvebod Sti, 2770 Kastrup)

Hvor: Granatvej 3-15, 2770 Kastrup


Børnevenlige udflugter

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Tivoli Hotel 

Nyd en afslappende get away i egen by hos Tivoli Hotel.

Børnene kan bl.a. boltre sig i deres legerum på 2. etage nær den store morgenmadsrestaurant. I området kan de mindste lege med farverige bObles tumlemøbler, boldkast, små gåcykler og andet aktivitetslegetøj. Legerummet er det perfekte sted for vores yngste gæster at smutte hen efter morgenmaden eller aftensmaden i Tivoli Brasserie.

For de større børn har de sat en sjov Gaming Lounge op med PlayStations, bordtennis og bordfodbold. Med andre ord er der rig mulighed for at dyste mod hinanden – både fysisk og virtuelt.

Sidst man ikke mindst kan I også nyde en svømmetur i deres store, illuminerede pool med familien – en rigtig dejlig måde at være sammen på – dog kun for børn over 12 år.

Knuthenborg Safaripark

Tag hele familien med en tur til Knuthenborg, hvor I bl.a kan overnatte på Elefantsletten eller i Abeskoven.

Når I sidder på verandaen to meter over jorden, kan I følge med i livet blandt alle de vilde dyr. Måske kigger de nysgerrige giraffer forbi under aftensmaden på Savannen, måske bliver I vækket ved snabeltrut og plaskelyde fra de fire pensionerede elefanter i færd med deres morgenbad på Elefantsletten. Eller hvad med at overnatte i Abeskoven? Her er der garanti for et godt grin, når bavianerne finder på abekattestreger at vise jer.

Husk at bestille aftensmad og morgenmad med, når I booker. Så får I leveret lokal og bæredygtig mad af friske råvarer direkte til teltet. Vi laver selv maden i køkkenet i Flintehuset, hvor I også kan nyde en lækker frokost.

Foto PR

Tivoli

På blot 4 dage bliver smukke Tivoli forvandet fra sommer til (u)hyggelige halloween.

Glæd dig til intet mindre end 20.000 græskar og et helt nyt scary område, Kirkegaarden, med levende døde i området ved de Hængende Haver på kanten af Tivoli Søen.

Det nye scary område er bevist placeret i yderkanten af Tivoli for bedre at kunne sprede gæsterne ud over alle forlystelseshavens 82.000 m2.

Se det fulde program der er spækket med aktiviteter for hele familien lige her.

Den Blå Planet

I efterårsferien kan børn og barnlige sjæle gå på skattejagt i koralrevet hos Den Blå Planet. Få udleveret en skattejagt ved koralrevet eller i indgangen, og se om du kan finde klovnfisken, pindsvinefisken, picassofisken, og pudsefisken blandt de farverige koraller. Når skattejagten er udfyldt, kan man få et stempel og en slikkepind.

I det tropiske rørebassin kan du komme helt tæt på hajer og rokker – og stikke hænderne ned til dem, hvis du tør. Der er stor forskel på, hvordan huden mærkes på en haj og en rokke – kom selv og mærk hvordan.

Tag afsted i god tur og slå jer løs på den store legeplads ude foran

Sundbusserne Foto PR

SEJL til Kronborg, M/S Museet for Søfart og mange andre unikke aktiviteter med Sundbusserne

Helsingør bugner af oplevelser, hvad enten du er børnefamilie, voksen, der elsker et aktivt liv eller 65+ med hang til forkælelse og eventyr.

Sundbusserne kan lægge det unikke oveni, at transporten til og fra hovedstaden og Helsingør bliver både smuk og spektakulær. De kan komme ret tæt på kysten, så man kan nyde synet af den efterårs-smykkede kyststrækningen mellem København og Helsingør.

Museer og Kulturinstitutionerne i Helsingør overgår sig selv og hinanden i år.

Helsingør Kommune har samlet mange af aktiviteterne her. Det giver et rigtig godt overblik, og der er mulighed for at komme videre til mere information om de konkrete aktiviteter. Men der er naturligvis også mulighed for at tage en sundbus videre til oplevelser til Helsingborg.

De sejler den 10. den 16. og 17. oktober. Sejlturen tager lige omkring 75 minutter.

Se afgangene og køb billet her


Madoplevelser for børn

Werkstatt Foto PR

Gratis børnemenu hos Halifax

Kom forbi Halifax Burgers i efterårsferien og lad de mindste stå for maden selv.

Hele efterårsferien byder Halifax på en gratis børnemenu til alle børn under 12 år. Børnene kan til deres menu vælge mellem luksus-nuggets eller en børneburger, de selv ’bygger’ ud fra en liste af børnevenlige ingredienser. Hertil kan de vælge fritter eller kartoffelmos med hjemmelavet ketchup til.

Tilbuddet gælder fra den 10. – 18. oktober på Halifax’ 12 restauranter – som du finder i København, Lyngby, Hillerød, Roskilde, Køge & Odense.

Gælder børn under 12 år, som besøger Halifax i selskab med en spisende voksen gæst (ét barn per voksen).

 

Tre retter til 75 kr. for børn på Madklubben

Madklubben inviterer fra mandag til torsdag fra 17:00 – 19:00 i uge 42 børnefamilierne på restaurant. På børnenes præmisser.

Madklubbens kokke strikker nogle helt specielle tre retters børnemenuer sammen til kun 75 kr. Ventetiden bliver kogt ned til et minimum, så børnene, umiddelbart efter de har sat sig ved bordet, får serveret deres forret.

Hovedretten bliver serveret samtidig med forældrenes forret. Mens far og mor spiser deres hovedret, får børnene papir og farveblyanter udleveret, så de kan være med i Madklubbens Store Tegnekonkurrence, hvor man kan vinde en tur i Tivoli for hele familien med efterfølgende middag på en Madklubben-restaurant.

Halifax Burger Foto PR

Børnedage hos Broens Gadekøkken

Tag de mindste under armen og nyd et par sjove dage hos Broens Gadekøkken med bl.a. spille- og tegnehjørne, ansigtsmaling og flødebollekast.

Hvis familien bliver sulten i løbet af dagen, kan I få popcorn, flødeboller – hvis I altså formår at gribe dem – og gademad fra Broens Gadekøkkens fantastiske madboder.

Se udvalget her.

Så hop i den vamsede trøje og tag hele familien med til ”Børnedage i Gadekøkkenet” fra d. 14. oktober – 18. oktober kl. 12.00 – 16.00 – alle aktiviteterne er helt og aldeles gratis.

Werkstatt åbner dørene for store og små i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig og Werkstatt inviterer alle børn og barnlige sjæle til den sjoveste, skøreste og absolut mest kreative klippe-klister klub i selskab med Fru Amager.

Børnene får mulighed for at kaste sig over gakkede selvportrætter, spille spil, dekorere deres helt egen unikke lanterne og meget mere.

Derudover byderen ferien også på børnebingo, græskarudskæring og meget mere.

I løbet af efterårsferien vil Werkstatt også afholde en række aktiviteter til de voksne, blandt andet blues, jazz, vinsmagning og quizzer.

Hvis sulten melder sig, er det naturligvis muligt at stille sulten blandt madboderne i Werkstatt, der serverer alt fra sydstaternes hede simreretter til den indiske kysts lækkerier. I baren kan I også finde et stort udvalg af både kolde og varme drikke til hele familien.


Skriv hvem du skal holde efterårsferie med i Facebook-opslaget til denne artikel (lagt på fredag d. 9. oktober kl. 19.45) og vær med i konkurrencen om 2×2 billetter til Den Blå Planet.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også