Det miljørigtige skal være nemt; lad elbilen hjemme

Skrevet af: Martin Jørgensen

De seneste år er der kommet et højt fokus på klima og miljø, både her i landet og i resten af verden. Det betyder blandt andet at de fleste borgere er begyndt at træffe mere miljøvenlige valg i hverdagen, hvilket for eksempel har banet vejen for elbiler, solceller og genbrug. Men nogle mennesker vælger stadig de bæredygtige løsninger fra, fordi de synes at de er mere besværlige.

 

Men at købe en elbil behøver ikke være komplekst, og man kan faktisk spare sig selv for bekymringer angående ladning ved at få det overstået hjemmefra.

Ladestationer er ingen undskyldning

Går man med tankerne om at vælge det miljørigtige køretøj og droppe det traditionelle, som kører på fossile brændstoffer, så kan der godt være en vis skepsis forbundet med dette.

Mange mennesker går måske med en forestilling om at det er svært at finde ladestationer, og at man kan risikere pludselig at løbe tør for strøm uden at der er en mulighed for ladning i sigte. Dette er dog ikke den hele sandhed, da man nemt kan lade sin elbil hjemmefra ved hjælp af type 2 ladekabel til elbil, som man uden komplikationer kan anskaffe sig.

At lade en elbil er en kundskab enhver kan tilegne sig, hvilket betyder at alle kan lade deres miljøvenlige elbiler i hjemmet, på arbejdspladsen eller et helt tredje sted. Det vigtigste er blot at man har sit dyrebare ladekabel med, så man altid har mulighed for energi til sit køretøj.

 

Elbilen er fremtiden

I dag vi mange stadig argumentere for at elbilerne på markedet endnu er dyrere end de almindelige biler som kører på benzin eller diesel. Det betyder at mange vælger dem fra.

Men samfundets udvikling betyder dog at der stadigt kommer fler elbiler i mange variationer, og at de almindelige bil nu får seriøs konkurrence. Elbilerne er fremtiden, og vælger man at spare dem væk i dag, så vil man indenfor en overskuelig fremtid opleve at de helt eller delvist erstatter de traditionelle køretøjer.

I den forbindelse kan det være en god idé grundigt at overveje sit næste bilkøb, da det kan være at man skal se det som en investering i fremtiden. Dette betyder ikke at de traditionelle biler er helt ude af billedet indenfor ét år eller to. Det betyder blot at elbilerne har et stort potentiale som samtidig sparer vores planet for unødig og ødelæggende belastning.