Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Grøn og gratis sommermad: Det rullende sommerkøkken kommer til København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Kom med i fælleskøkkenet på torve og pladser i København, når Madkulturen guider sammen med en række dygtige kokke gæsterne til selv at lave lækker, bæredygtig sommermad.

Det rullende sommerkøkken rammer byen i uge 31-34, og det er helt gratis at være med.

Åbent mad-event i byrummet

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave i byen til sommer med venner eller familien?

Og kunne du tænke dig, at I sammen tilbereder et nemt, velsmagende og grønt måltid mad?

Så skal du besøge det ’Det rullende Sommerkøkken’.

Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse i byrummet, hvor gæsterne – guidet af dygtige kokke – selv tilbereder et nemt og klimavenligt måltid af friske madvarer.

Gæsterne vælger selv hvilke af råvarerne, de vil bruge og kokkene giver deres bedste tips og tricks til, hvordan de kan tilberedes til lette, velsmagende måltider.

Madoplevelserne afvikles i samarbejde med lokale kokke, hvis hjerte banker for den bæredygtige hverdagsmad.

Det rullende sommerkøkken er samtidig en del af regeringens sommerpakke.

”Jeg glæder mig super meget til at sparke gang i denne her turné. Og især til at se, hvordan lokale kokke kan inspirere børn og voksne til at lave nem, grøn og lækker hverdagsmad.

Det er kendt viden, at den mad vi spiser, spiller en væsentlig rolle i klimakrisen. Men hvis vi skal spise mere af det, der er sundt for os og klimaet, skal det virkelig også smage godt.

Så jeg håber især, at det kan inspirere os, der måske synes, det kan være svært at finde ud af, hvordan man laver mad med flere grøntsager og mindre kød,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Madlavning på den bæredygtige måde

Det rullende sommerkøkken arrangeres og afholdes af Madkulturen, som er en selvejende institution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Madaktiviteterne i byerne skal give danskerne erfaringer med, hvordan de selv kan tilberede nem, grøn og lækker hverdagsmad, fortæller Judith Kyst, direktør i Madkulturen:

”Vores undersøgelser viser, at rigtig mange gerne vil spise mere klimavenligt, men grøntsager og især bælgfrugter er en udfordring. Det kræver tips til tilsmagning og tilberedning at få det grønne til at fylde endnu mere i vores hverdagsmad.

Her er en unik mulighed for, at de kokke der brænder for bæredygtighed, kan give deres bud på, hvordan danskerne kan hjælpes til at spise mere klimavenligt.

De gastronomiske fyrtårne er nemlig en del af løsningen, når det kommer til at lære danskerne at lave klimavenlig mad.

Samtidig ved vi, at det netop er, når vi får lov at have maden mellem fingrene og afprøve teknikkerne under kyndig vejledning, at vi efterfølgende tør kaste os ud i det derhjemme.”

Det er gratis at deltage i Det rullende sommerkøkken, og det kræver ingen forudgående tilmelding.

Læs meget mere om eventet her.

Del artikel

Andre læser også