MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Michelin-stjerner og langbordsmiddag: Det skal du opleve på CPH:DOX

Af Maise Molberg
Foto: PR, CPH:DOX
Foto: PR, CPH:DOX

Hvis du er vild med mad og film, så er dette arrangement lige noget for dig.

Festivalen CPH:DOX er nemlig tilbage med et program, som kan få alle mad- og filmelskere op af sofaen og ind i biografsalen.

Festivalen kan opleves forskellige steder i byen og byder på gastronomiske arrangementer og dokumentarer.

Det løber af stablen onsdag 13. marts og varer til søndag 24. marts 2024.

Du kan bl.a. blive klogere på gastronomien fra forskellige lande, når der vises spændende dokumentarer om bl.a. fransk madlavning og belgisk ølbrygning.

Her guider vi til fire film, du som madentusiast ikke bør gå glip af.

Fransk dokumentar om legendarisk Michelin-restaurant

I filmen “Menus plaisirs – Les Troisgros” kommer man helt tæt på den legendariske, franske Michelin-restaurant La Maison Troisgros, som har haft intet mindre end tre Michelin-stjerner i 50 år.

93-årige doku-legende Frederick Wiseman står bag den livlige og morsomme dokumentar, som skildrer fransk madlavning i verdensklasse.

Den 4 timer lange dokumentar kan opleves to gange i Dagmarteatret.

Lørdag 16. marts kl. 14.15 og igen lørdag 23. marts kl. 12. Billetter kan købes her.

Comeback for den flamske lambic-øl, smagsprøver og grøn frokost

I samarbejde med To Øl præsenteres dokumentaren “Bottle Conditioned”, hvor man kommer helt tæt på processen, traditionen og dramaet bag den sure lambic-øl, der oplever et stort comeback disse år.

I filmen bliver du taget med til det eneste sted, hvor øllen bliver brygget, nemlig den flamske Pajottenland-region i Belgien.

Den Oscar-nominerede instruktør Jerry Franck står bag dokumentaren, som kan tiltrække enhver øl-entusiast.

I København kan filmen ses på Bremen Teater torsdag 14. marts kl. 20 samt i Empire Bio fredag 22. marts kl. 17. Billetter kan købes her.

Lørdag 16. marts kl. 12.30 til 16 vil der være en særlig visning i Københavns grønne oase Banegaarden.

Dagen starter med en grøn frokost af økologiske råvarer, som spises ved langborde, og derefter bliver filmen vist i en af Banegaardens smukke lader.

Efter filmen dykkes der ned i ølbrygningen med medstifter af Årstiderne og Banegaarden Søren Ejlersen samt To Øl’s chefbrygger, Tamar, hvor der bl.a. vil være smagsprøver af Cantillon, som er et af de sidste traditionelle lambic-bryggerier i Belgien.

En hyldest til Middelhavsdiæten

Den græske dokumentarfilm “The Perfect Meal – The Secrets of the Mediterranean Diet” hylder middelhavsdiæten og det flydende guld: olivenolien.

Menuen i Grækenland og på Kreta har for det meste bestået af årstidens grøntsager, korn og frugter. Kosten viste sig at være så sund, at mænd på Kreta i 1960’erne havde op til 90 procent lavere risiko for hjerteanfald end amerikanske jævnaldrende.

Sådan ser det dog ikke ud længere, da billig, amerikansk junkfood har erstattet grøntsager og taget en række livsstilssygdomme med sig.

Derfor følger filmen en række forskere, kokke og diætister i Europa, som har forsket i den originale middelhavsdiæt. Smukke billeder af friske grøntsager, frodige oliventræsmarker og gastronomisk magi sørger for at filmen smitter med madglæde.

Filmen kan opleves i Empire Bio lørdag 16. marts kl. 14.30 og igen fredag 22. marts kl. 19 i Dagmar Teatret. Billetter kan købes her.

KU.BE på Frederiksberg danner mandag 18. marts kl. 17 rammen om en særvisning, hvor der efter filmen kan opleves en samtale mellem kok og kogebogsforfatter Claus Meyer og kok og kulinarisk chef på Suhrs Højskole, Marie Hertz. De vil bla. dykke ned i middelhavet, og hvordan mad påvirker kroppen.

15 år efter Oscarnomineret filmhit

Der er nu en opfølger klar til det 15 år gamle kæmpehit “Food Inc.”.

“Food Inc. 2” giver et kritisk, dybdegående eftersyn af fødevareindustrien.

Filmen skildrer, hvordan økologiske madvarer og lokale grøntsagsmarkeder bliver flere og flere, samtidig med at vi også bliver flere og flere mennesker på planeten.

Der er mulighed for at blive meget klogere på, hvor stor indflydelse landbruget og fødevarebranchen har på, hvad vi spiser og på verden omkring os.

Filmen vises i Bremen Teater torsdag 14. marts kl. 17 og igen ugen efter, 21. marts kl. 14.20 i Grand Teatret. Billetter kan købes her.

Filmen kan også ses i Politikens Hus søndag 17. marts kl. 20. Her vil der desuden være en debat, hvor der dykkes ned i fødevareindustrien, madsystemer, klima og retfærdig mad.

Der er altså masser af grunde til at deltage i festivalen, som netop er skudt i gang.

Du kan læse mere om CPH:DOX og få et overblik over de forskellige arrangementer her.

Hvad: CPH:DOX
Hvor: Flere steder i byen
Hvornår: 13.-24. marts 2024

Del artikel

Andre læser også