MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det skal du vide og være opmærksom på, når du vælger en bordplade

Af Annoncør

En bordplade til køkkenet er en dyr post i budgettet, og derfor er der også en del ting, som er værd at have styr på, når du skal ud at vælge en bordplade. Det er nemlig bordpladen, som især er med til at give rummet karakter, uanset om du vælger en bordplade af massivt træ eller kompositmateriale.

Hvis du har brug for hjælp eller inspiration til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger din køkkenbordplade, så læs med her.

Hvad skal bordpladen kunne holde til?

Uanset hvilken køkkenbordplade du vælger, så skal du være opmærksom på, at bordpladen skal kunne holde til et væld af forskellige opgaver. Afhængigt af dine vaner og dine behov, kan det være en fordel at vælge ét slags materiale fremfor et andet, men det er vigtigt, at du afklarer, hvad du har brug for i dit hjem.

Din køkkenbordplade skal kunne klare varme gryder og pander, der bliver sat rundt om på pladen. Det skal også kunne klare, at man lige smider grøntsager, mobilen og nøglerne på bordet. Samtidig skal pladen også kunne klare både olie, syre og kemikalier fra både madvarer og rengøringsmidler.

Bordplader af forskellige materialer kræver forskelligt vedligehold

Når du har afklaret, hvilke behov du har i dit køkken, når det gælder din bordplade, så er det tid til at overveje, hvor meget vedligeholde du gider. Det er nemlig ikke alle bordplader, som er lige vedligeholdelsesfri.

Vælger du en bordplade af massivt træ, kræves der fx en del vedligehold i form af en grundig behandling med olie mindst 1 gang om året. Vælger du i stedet en bordplade af rustfrit stål kan du se frem til en bordplade, som kræver minimalt vedligehold. Til gengæld vil du få en bordplade, som efterhånden vil bære præg af hverdagens brug i form af ridser. Og vælger du en køkkenbordplade af marmor eller kalksten, skal du være opmærksom på, at bordpladen ikke tåler syre fra visse madvarer og fra en lang række rengøringsmidler. Det gælder fx kalkfjerner.

Nye materialer vinder frem i køkkenet

Når du skal vælge din nye bordplade til køkkenet, så kan det være fristende at holde sig til velkendte materialer såsom træ, marmor og stål. Det er der også mange gode grunde til, men faktisk kan det i den grad betale sig at overveje nye materialer, som i øjeblikket vinder frempas i de danske køkkener.

Det gælder fx kompositmaterialet corian, der kan formes præcist, som du ønsker det. Det betyder, at du kan få en bordplade og vask i corian, der går i et med hinanden uden nogle synlige samlinger, hvilket giver et utrolig stilrent look. Derudover er corian et meget hygiejnisk materiale, som vand ikke kan trænge ind i, og det gør det både til et hygiejnisk og vedligeholdelsesfrit materiale.

Du kan også vælge et naturmateriale som fx lavasten, der giver en hel unik køkkenbordplade, som man ikke ser særlig mange steder endnu. Vægter du minimalt vedligehold og høj modstandsdygtighed overfor varme og skader, så er lavasten det optimale valg.