ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det skal du vide om faldstammen på dit badeværelse

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret. 

Ved du, hvad du skal være opmærksom på, når du skal renovere eller bygge nyt badeværelse? De fleste ved, at det er en omfattende og dyr proces, men mange kender ikke til mange af badeværelsets elementer, som ofte er vigtige og afgørende for, at badeværelset fungerer. Et godt eksempel er faldstammen, der ved nye bygningerne ofte er skjult, fordi det er den mest moderne løsning. Derfor kan mange heller ikke se faldstammen, hvilket kan gøre det være svært at gennemskue, hvad den gør, og hvor den sidder. 

Hvad er en faldstamme? 

Faldstammen er et lodret afløbsrør, der findes i etagebyggerier og lejlighedskomplekser. En faldstamme sikrer, at afløbet i boliger med flere etager, som huse med planer og lejligheder, fungerer korrekt. Faldstammen transporterer spildevandet fra badeværelset og køkkenet til kloakken. Når man har en faldstamme i sin bolig, er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Eksempelvis er det vigtigt, at der er etableret en god faldstamme udluftning, ligesom det også er vigtigt at passe på sin faldstamme. Det gør du ved at undgå at tilstoppe dine afløbsrør. Put derfor aldrig bind, tamponer, vatrondeller, vatpinde og andet affald, der ikke hører til, i toilettet.

Hvorfor er det vigtigt med faldstamme udluftning?

Når du skal tjekke eller udskifte din faldstamme, er det en god idé at undersøge, om der er lavet en korrekt og holdbar faldstamme udluftning. Udluftning af faldstammen er nemlig vigtig, fordi en manglende eller forkert udluftning, i værste fald, vil komme til at påvirke etageejendommens øvrige badeværelser. En faldstamme udluftning afhjælper det vakuumtryk, der opstår, når der eksempelvis skylles ud i toilettet, ligesom udluftningen sikrer, at eventuelle lugtgener fra toilet og afløb føres væk fra badeværelset. Derfor kan faldstamme udluftningen med fordel placeres over bygningens tag, så lugtgenerne føres udenfor. 

Hvornår skal jeg have skiftet faldstamme? 

Ofte holder en faldstamme i 70-80 år, hvorefter det er tid til at skifte den ud. Der findes forskellige løsninger, når du skal have skiftet faldstamme. Ofte taler man om en delvis eller total renovering. Ved en total renovering af faldstammen, udskiftes både faldstamme og vandinstallationer. Ofte er det nødvendigt at rive hele eller dele af det eksisterende badeværelse ned, fordi installationerne samles og skjules. Du kan også vælge en delvis renovering, hvor der enten bliver foretaget en udskiftning eller relining af faldstammen. Denne type renovering ændrer ikke på hverken udseende eller form. Til gengæld koster det ikke nær så mange penge.

Del artikel