Din weekend i København: Så meget sker der i byen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
PR Foto
PR Foto

København forkæler de madglade, og der venter gode oplevelser på byens teatre. Her er vores bud på, hvad du skal lave i weekenden.

Kage-ekstravaganza i Tivoli

Tivoli holder i øjeblikket lukket, mens der gøres klar til vintersæsonen, som begynder 1. februar. Men det betyder ikke, at du må undvære alle havens gode sager.

Lørdag i denne uge kan du gå om bord i et stort kagebord og spise lige så mange flødeskumskager, macarons, skærekager, tærter, småkager og petits fours, som du lyster. Cakenhagen, som ligger lige midt i Tivoli disker nemlig op med et sandt kage-ekstravaganza tilsat friskbrygget kaffe, te og varm chokolade.

Det koster 350 kr. pr. person at deltage i kageorgiet. Prisen for børn under 8 år er 175 kr.

Læs mere og bestil bord her.

Hvad: Kage-ekstravaganza
Hvor: Cakenhagen, Tivoli, Bernstorffsgade 5, København V
Hvornår: Lørdag den 26. januar
Hvor meget: 350 kr.

Foto: Horner Media/Nørrebro Teater

Tåkrummende teateraften på Nørrebro

Hjerte-smerte-lyrik, kærestebreve, tåkrummende anekdoter og gamle billeder komplet med tvivlsom tøjstil og grydeklip i skøn forening. Det er lige præcis, hvad du kan forvente af “En Pinlig Affære” på Nørrebro Teater.

Her sidder publikum ansigt til ansigt med en række helt almindelige – men ualmindeligt modige – mennesker, som står frem og læser op af deres teenagedagbøger live på scenen.

Der er forestillinger 26. januar, 2. marts og 27. april. Læs mere her: Tåkrummende teateraften: Private læser op fra teenagedagbogen

Hvad: En Pinlig Affære
Hvor: Nørebro Teater
Hvornår: 26. januar, 2. marts og 27. april kl. 20
Hvor meget: 160 kr. for en billet
Hvordan: Læs mere om eventet og køb billet her 

 

PR Foto

Spis billigt hos Cofoco

Er du foodie, firstmover eller bare fan af at spare penge? Så skal du spærre øjnene op og se, hvad Cofoco har gang i lige nu.

Restaurant-imperiet tester deres nye forårsmenuer i perioden 20. til 30. januar. Det betyder, at du kan skære 75 kr. af de i forvejen sympatiske menupriser, som kædens spisesteder er kendt for.

Søndag kan du eksempelvis spise tre retter på Väkst for 250 kr. eller fem retter på Scarpetta for 200 kr.

Læs mere her: Bliv testkanin: Cofoco-restauranter afprøver nye menuer til spotpris

Hvad: Cofoco tester forårsmenuer
Hvor: Flere restauranter
Hvornår: 20.-30. januar
Hvordan: Se menuerne og book bord her

Foto: Klaus Vedfeldt

 

Ny forestilling på Det Kongelige

Der er dømt puddelparykker og klassisk musik i stride strømme, når Det Kongelige Teater i denne uge har premiere på ”Amadeus” i en overdådig iscenesættelse skabt af teatrets egen chef, Kasper Holten.

Opsætningen er spækket med noget af Mozarts bedste musik spillet live af Det Kongelige Kapel, og der lægges op til en oplevelse for hele familien, når et stort hold af dygtige sangere, dansere og skuespillere går på scenen.

Læs mere her: 80’er-filmhittet ’Amadeus’: Premiere som teater på Gamle Scene

Hvad: ”Amadeus”
Hvor: Det Kongelige Teater – Gamle Scene
Hvornår: 18. januar til og med 17. februar 2019
Hvor meget: Billetter fra 100 til 760 kr.
Hvordan: Mere info og billetsalg via dette link

 

PR Foto

Fasanburgere på Michelin-restaurant

Søndag sker der noget ret magisk på restaurant Kong Hans Kælder. Michelin-restauranten laver en pop-up “hole in the wall”, hvor de sælger sprøde og bæredygtige burgere fyldt med saftig, dansk fasan. Selv kalder de kreationen for en ”Fasandwich”.

Mellem kl. 12 og 15 sælges en burger for sølle 69 kr. direkte fra restaurantens kældervindue i Vingårsstræde bag Magasin nær Kongens Nytorv.

Læs mere her: Michelin-smovs: Kong Hans sælger fasanburgere til 69 kr. på søndag

Hvad: Fasandwich pop-up hos Kong Hans Kælder
Hvor: Vingårdsstræde 6, 1070 København K
Hvornår: Søndag den 27. januar 2019 kl. 12-15
Hvor meget: 69. kr. for en burger
Hvordan: Blot mød op, og køb din Fasandwich gennem kældervinduet


Søndagshygge med Mikkeller

Mikkellers Vesterbro-spot Hyggestund lever i den grad op til sit navn søndag aften, når der er klassisk engelsk ”sunday roast” på menuen – altså god, saftig steg med masser af sovs og lækkert tilbehør.

Det koster 120 kr. at spise med, og folkene bag Hyggestund opfordrer til, at du tager familie, venner eller kolleger med til et godt søndagsmåltid og hygger igennem.

Bestil bord her. 

Hvad: Sunday Roast
Hvor: Hyggestund, Viktoriagade 6, København V
Hvornår: Hver søndag fra 20. januar
Hvor meget: 120 kr.

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram