Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dette udstyr skal du bruge til camping

Af Annoncør

Dette indlæg er sponsoreret 

Er du klar til at tage på camping, er det afgørende, at du har det rigtige udstyr med dig. Når først du er taget afsted, skal du hverken mangle sovegrej, tøj eller kogegrej, og du skal være sikker på, at du kan holde dig varm og tør gennem det hele.

Det er altid en god idé at lave en tjekliste, inden du pakker, så du sikrer dig, at du husker alt, du har brug for. Hvis du mangler inspiration til, hvad du skal pakke, kan du læse med her, hvor vi også gennemgår nogle af de elementer, du skal tænke over, inden du laver din pakkeliste.

Sovemuligheder: telt, hængekøje, bivy bag eller tarp?

Hvordan du vil sove, er en stor del af at finde ud af, hvilket udstyr du skal have med. Det klassiske valg er et telt, der hurtigt kan slås op, og som giver god beskyttelse mod vind, regn, kulde og dyr. Her skal du tænke over, hvilken årstid du camperer i: Skal du have et helårstelt, et sommertelt eller et vintertelt lavet til de helt lave temperaturer, iskold vind og sne?

Der er ingen, der siger, at du skal sove beskyttet under en teltdug. Du kan sagtens sove under åben himmel, så du kan kigge op på stjernerne og føle dig helt tæt på naturen – for eksempel i en hængekøje spændt op mellem to stærke træer i skoven.

Det kan dog nogle gange være upraktisk, når duggen falder, eller hvis du sover i en skov, hvor du er udsat for nedfaldne blade, små grene og lignende – og i den forbindelse er en tarp, bivuak, presenning osv. et godt valg. En anelse beskyttelse kan være rart, også selvom det måske tager lidt af udsigten til himmelen. Her kan du bruge en bivy bag i stedet, hvor du har mulighed for at have ansigtet frit, selvom resten af dig er godt beskyttet.

Få en komfortabel campingtur med et oppusteligt liggeunderlag

Når man er på campingferie, er det vigtigt, at man har det rigtige udstyr, så man kan få en god nattesøvn. En af de store fælder er liggeunderlaget – det er nemlig udslagsgivende for, om du ligger godt, og om du kan holde varmen. På friluft.dk kan du se et bredt udvalg af oppustelige liggeunderlag fra mange forskellige mærker og i forskellige farver, materialer og størrelser. Du finder blandt andet letvægtsliggeunderlag, der er ideelle til en lang vandretur med overnatning, liggeunderlag til forskellige sæsoner, og modeller til både kvinder, mænd og børn.

Oppustelige underlag fungerer på den måde, at du puster luft ind i dem gennem en ventil, som du derefter lukker. Fordelen ved denne type liggeunderlag er, at du selv har muligheden for at justere, hvor fast eller blødt det skal være, alt efter hvor meget luft du puster i det. De er gode til ture, hvor vægt og volumen er vigtigt, de oppustelige liggeunderlag kan blive meget små, når du lukker luften ud af dem. På den måde er de lettere at transportere, hvis du enten cykler eller vandrer på din ferie.

Anskaf dig en sovepose i god kvalitet

Foruden et liggeunderlag er det også afgørende for en komfortabel nat, at du anskaffer dig en sovepose i god kvalitet. Kig både på ydre og indre materialer samt fyldtype – især fyldet er vigtigt, og her skal du vælge mellem syntetiske materialer og naturligt dunfyld. Det giver både en forskel på vægt, volumen og varmeeffektivitet.

Derudover er det vigtigt, at du tjekker soveposens temperaturangivelse. Temperaturangivelsen fortæller nemlig noget om, hvor varm soveposen er, og på den måde kan du undersøge, om du kan bruge den om sommeren, vinteren eller midtimellem.

Det kan også være en god idé at købe et vandtæt omslag til din sovepose, så den ikke bliver våd i løbet af dagen, hvad enten du er på cykeltur eller vandretur, hvis det skulle begynde at regne. Du kan også købe en lagenpose i silke, som du ligger indeni nede i soveposen. Det beskytter soveposen mod slid, og det kan også give mere varme og komfort, og hjælpe dig med at ånde bedre i posen og transportere sved og fugt væk fra din krop. 

Udstyr til madlavning

Hvis du skal lave mad på campingturen, skal du have udstyr og ingredienser med hjemmefra. Hvad du har brug for, afhænger selvfølgelig af, i hvilket omfang og hvilket mad du vil lave, men det er en god idé at have det basale udstyr som et kogesæt med en gryde eller pande med. Med en gryde kan du nemt koge vand til frysetørret mad, pasta eller ris, og du kan lave en solid havregrød om morgenen eller en mættende suppe om aftenen. Andet godt grej er for eksempel en termokop til varm kaffe, en drikkeflaske og spisegrej som tallerkener og bestik.

Del artikel

Andre læser også