Din mor står model til meget – nu skal hun forkæles!

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Hun har stået til din tjeneste, fra du blev født, og vil formentlig blive ved med det så længe, hun overhovedet kan. Din mor går aldrig på pension – i hvert fald ikke når det gælder omsorgen for dig. Derfor skal hun hædres. Men tak er som bekendt kun et fattigt ord, så læs her, hvordan du viser din mor, at du virkelig elsker hende.    

Hun tager imod dit vasketøj med et smil på læben, hun indlever sig fuldt ud i dine bekymringer (formentlig i højere grad end du selv gør) og hun liker alt, du lægger op på de sociale medier.
Du ved det formentlig godt: Der er ingen over og ingen ved siden af din mor. Men hvor god er du lige til at fortælle hende det?

Er du ligesom de fleste, tager du din mors kærlighed for givet. Den har altid været der – som boblerne i bækken – og det vil den blive ved med. Og selvom du kan have ret i din antagelse, vil det varme ikke bare din mors men enhvers hjerte at få at vide, at man er værdsat og elsket. Tænk lige over det her:

 • Din mor har altid helet dine sår – hvad enten det var dem på knæene eller dem på sjælen
 • Hendes grænser og rammer har gjort dig til et bedre menneske. Du har nok ikke altid været enig i hendes beslutninger (slet ikke kl. 02 lørdag nat), men de har formentlig holdt dig ude af de største problemer
 • Din mor har på én gang fungeret som både kok, tjener, sygeplejerske, lærer og taxachauffør – uden beklagelser eller overarbejdsbetaling
 • Hun har præsenteret dig for hele Disneys bagkatalog – og tilmed set alle filmene sammen med dig (nogle af dem op til 10 gange i streg)
 • Satte du dig for at bestige et bjerg, ville din mor smøre din madpakke. Hun støtter dig i dine drømme og eventyr – også når ingen andre vil
 • Og hey, du trækker vejret lige nu. Det er takket være din mor. Behøver vi sige mere?

Forkæl din mor med en mors dags-gave

Er du blevet bekræftet i eller overbevist om din mors fortræffeligheder, er det tid til at finde ud af, hvordan hun skal gøres opmærksom på det. Med mors dag rundt om hjørnet er det oplagt at gi’ en gave, der bliver husket.

Hér er nogle gaveidéer, der vil sikre dig yndlingsstatus på ubestemt tid:

 • En smuk (og overdådig) blomsterbuket
  Din mor bliver aldrig træt af blomster – slet ikke, hvis de kommer i overflod. Så vær du bare en flottenhejmer!
 • Et yoga-begynderkursus
  Alle skal have mulighed for at høste fordelene ved at kunne forbinde åndedræt, krop og sjæl – ikke mindst din mor
 • Rengøringshjælp
  Er det ikke på tide, at en anden overtager tjansen? Du har formentlig taget din mors rengøringsevner og -villighed for givet, men du skal vide én ting: Hun er træt, træt, træt af at gøre rent!
 • Et håndskrevet brev
  Der er noget helt særligt ved at modtage et håndskrevet brev – og så endda på mors dag. Det er den ultimative lejlighed til at fortælle din mor, hvor meget hun rent faktisk betyder for dig. En rendyrket tåreperser, der vil blive husket mange år frem.

Faktaboks: Om flowr

flowr er en online-blomsterbutik, der gør det nemt og hurtigt at sende smukke blomster til din mor. Alle buketter bliver bundet præcis, som de ser ud på billedet. Den buket du ser, er altså den buket du modtager. Hver gang. Bestiller du inden kl. 13, bliver blomsterne endda leveret dagen efter – i gaveæske og med friskhedsgaranti.

Bestil inden den 11. maj kl.13.00, så leveres buketten til mors dag den 12. maj. Hos flowr er alle priser inklusive – dvs. fri levering, gaveæske og kort.

Smag mere end 35 vine: Vinkæde holder efterårssmagning med gode tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi

I august slog vinkæden Bichel Vine dørene op til endnu en butik i København.

De havde en populær vinbutik i forvejen på Virginiavej på Frederiksberg, og i august udvidede man så med en smuk butik på Strandvejen nr. 859

Vinkæden har butikker både i Århus, København og Odense og vokser hele tiden.

Især deres kreative indslag med løbende events og smagninger skaber stor opmærksomhed omkring deres gode vine.

I denne uge kører Bichel Vine i begge deres butikker i Hovedstaden så tre dage med efterårssmagning af mere end 35 forskellige vine.

I weekenden afholdte de deres store efterårssmagning med mere end 900 glade besøgende på Varna Palæet i Aarhus, men her i København skal vi bestemt ikke snydes for de gode tilbud.

Smag på vine og lækkerier fra torsdag til lørdag

Fra torsdag d. 14. november til og med lørdag d. 16. november kan du nemlig smage alle vinene fra den store efterårssmagning i begge butikker – og du kan selvfølgelig købe til samme gode tilbudspriser!

Desuden holder de hele denne uge et stort råvaremarked, hvor du kan smage et bredt udvalg af deres kønne råvarer og delikatesser.

Så kig ind og få en smagsfuld oplevelse – og samtidig mulighed for at gøre nogle rigtigt gode vinkup!

Hele denne uge – til og med lørdag d. 16. november – kan du hos Bichel Vine på Frederiksberg og på Strandvejen gå på smagsopdagelse i deres legendariske råvare-/ delikatessemarked.

“Vi byder på smagsprøver på en lang række af verdens bedste råvarer/ delikatesser, bl.a. Roquefort Vieux Berger, Parmesan Vacche Rosse, Spaniens bedste ansjoser fra Lolin, trøffelpølse fra Toscana, hasselnødder fra Piemonte, ægte balsamico tradizionale fra Modena, olivenolie fra Alziari i Nice og mange andre lækre specialiteter.

Og så har vi lige landet et parti velduftende og saftige Bora Bora Grand Cru vaniljestænger fra Fransk Polynesien – netop kåret til verdens bedste vanilje,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelelse. 

Smagsprøver på verdens bedste råvarer

Men der er mere endnu. For Bichel Vine er kendte for deres Fredagsstemning arrangementer, som kombinerer vinsmagning og lækre hapsere. På fredag d. 15. november bliver det lige skruet lidt i vejret.

“Vi omdanner vores Fredagsstemning til et stort råvare-/delikatessemarked med smagsprøver på en række af verdens bedste råvarer.

Hertil smager vi et udpluk af vores mange Testvinder-vine, så der er virkeligt lagt op til en Fredagsstemning ud over det sædvanlige,” skriver de.

Hvad: Smag og køb vin til ekstra skarpe priser
Hvor: Bichel Vine
Strandvejen 859, Klampenborg
Virginiavej nr. 2
Hvornår: Torsdag-lørdag d. 14-16 november
Klokken 10.00-17.30 torsdag og 10.00-18.00 fredag
Klokken 11.00-14.00 lørdag
Læs mere her

Halleluja: Gratis gløgg, æbleskiver og gospel på Hotel Skt. Petri

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Luksuriøse hotel Skt. Petri har en tidlig julegave til alle københavnere. Kom med ganske gratis her og få æbleskiver, gløgg, juleknas og ikke mindst ægte julegospel fra koret.

Tilbage i 1999 lukkede det københavnske ikon Daells Varehus, men nogle år efter blev den gamle smukke bygning midt i byen ombygget til luksushotellet Hotel Skt. Petri.

Det blev i 2006 kåret til Danmarks bedste hotel og fik i 2017 faktisk endnu en makeover, så det står knivskarpt.

Læs også: MigOgKbh med Christopher: Fra simpel brunch til sindssygt på Søllerød Kro

Men selvom det er luksus fra øverste klasse, så er de også et inddragende hotel, der gerne inviterer alle sine bysbørn indenfor.

De har både restauranten DADA samt deres smukke store lobby med uendelig højt til loftet, hvor alle er velkomne til både mad og cocktails.

Læs også: DADA åbner fredag: København får mellemøstlig restaurant i topklasse

Gløgg og æbleskiver hos Skt. Petri Foto: Rais Foto

Oplev hotellet i i sin fulde pragt

Torsdag 14. november er der en oplagt mulighed for at opleve hotellet i fuld pragt, når de inviterer til litervis af god gløgg, lune æbleskiver og lækre julegodter – ganske gratis.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Som om det ikke var nok, så kommer der en hel delegation af over 10 mand fra True Gospel Singers og synger julen ind på ægte gospelmanér med klap i hænderne og kraftfulde stemmer – må vi høre et halleluja.

Alle er velkomne fra kl. 16.30.

Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her er Københavns bedste burgere

Samtidigt tænder de også lyset i deres ‘ensomme juletræ’ i hotellobbyen.

Det navn dækker over, at Skt. Petri sammen med Julehjælpen samler gaver ind til børn i november og december.

Hvad: Gratis gløgg og gospel
Hvor: Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22 – bare tag rulletrappen op i den kæmpestore lobby
Hvornår: Torsdag 14. november fra kl. 16.30-19.00
Hvor meget: Gratis gløgg, æbleskiver og juleknas for alle

Vildt foredrag i København: Mød efterforskeren og forbryderen på samme scene

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto fra filmen Bleklingegadebanden
PR-foto fra filmen Bleklingegadebanden

Vi kender de mange spændende foredrag med blandt andet Drabscheferne og andre spændende krimi-foredrag.

Men nu er et ret vildt foredrag offentliggjort.

Der er tale om et foredrag med Blekingegadebanden som centralt emne.

Det helt særlige er dog, at man får historien fra begge sider. Nemlig fra politiets og en af medlemmerne af den berømte bande.

Det helt unikke foredrag rammer København og mere specifikt Nørrebro 14. maj 2020 på Nørrebro Teater og ventes at blive udsolgt ret hurtigt.

Da billetterne blev sat i salg i Aalborg i sidste uge, var der udsolgt på under 48 timer.

Måske en oplagt julegave at få fingrene i allerede nu, og man kan købe billetter her

Tidligere kriminalinspektør Jørn Moss var en af lederne i politiets efterforskning mod Blekingegadebanden.

Bo Weymann var en af de forbrydere, efterforskningen stillede skarpt på.

Nu har du en sjælden mulighed for at komme helt tæt på Moss og Weymann og høre historien fra begge sider af den dramatiske sag.

Kriminalinspektøren og forbryderen

I 1989 strammede Jørn Moos nettet omkring Bo Weymann, der blev anholdt og siden dømt.

Bo Weymann var en af nøglepersonerne i Blekingegadebanden, der stod bag en lang række illegale aktiviteter – dokumentfalsk, overvågning, bil- og våbentyveri samt en række voldsomme bankrøverier.

Dengang lå det ikke i kortene, at Moss og Weymann skulle finde sammen igen i lange samtaler om deres fælles, men meget forskellige historie.

Virkelighedens dramatiske kriminalhistorie

Glæd dig til at få en unik indsigt i inderkredsen af Blekingegadebanden, de alvorlige forbrydelser og efterforskningen af den på det tidspunkt bedst organiserede kriminelle bande i Danmark.

Jørn Moss og Bo Weymann tegner et indsigtsfuldt, tænksomt og spændende billede af sagen, der overgår enhver krimi.

Jørn Moss og Bo Weymann

I 2009 trådte Bo Weymann frem som den anonyme stemme, der var baggrund for Peter Øvig Knudsens dokumentariske fortælling om Blekingegadebanden.

Før det var Moss og Weymann begyndt at tale sammen om de alvorlige begivenheder, ligesom også etiske og moralske problemstillinger har været i centrum for de to mænds nu venskabelige forhold.

Man kan læse flere detaljer om det her

Hvad: Blekingegadebanden foredrag
Hvor: Nørrebro Teater
Hvornår: 14. maj 2020
Billetter her