Din weekend i København: Gratis drinks, lopper og Mad & Vin Festival

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Vera Market Foto PR
Vera Market Foto PR

Så er det endelig blevet tid til at sætte skub i MigogKbh’s populære weekendguide igen.

Selvom vi naturligvis stadig skal passe på hinanden, holde afstand og ikke samles i store grupper, så er byen så stille ved at vågne og fuldt med spændende arrangementer for hele familien.

Læs også Nu går det løs i Tivoli: Mad & Vin Festival åbner med et brag


Foto PR

Gratis drinks på Culpa CPH med MigogKbh

Må vi byde på en gratis cocktail med Tennessee Honey Whiskey fra Jack Daniels?

MigogKbh er på lørdag d. 29. august teamet op med Københavns nye cocktailbar, Culpa CPH, der sørger for de våde varer.

Fra kl. 16-20 giver de den første cocktail mixet med Tennessee Honey Whiskey, og vi kan garantere, at den smager godt – MigogKbh har nemlig allerede testet.

Hvad: Culpa CPH x Jack Daniels Tennessee Honey Whiskey
Hvor: Sankt Peders Stræde 45, 1453 København K
Hvornår: Lørdag d. 29. august
Hvor meget: Sig du har læst om det på MigOgKbh – så er første drink på huset mellem kl. 16-20


Weekend på Reffen

Glæd dig til en weekend propfyldt med events på Reffen.

Lørdag er der både markedsdage med unikagaver, Copenhagen Cartel Pop-up med bæredygtig badetøj, et 8 timers DJ-set med fløde soul, crisp boogie og svedige afrobeats og en akustisk og intim pop-up koncert i samarbejde med Copenhagen Opera Festival.

Søndag kan du komme på guidet tur med foredragsholder og tidligere skibsbygger på B&W, Kim Bargsteen eller Samba Sundays med eksotiske og varme rytmer.

Werkstatt holder åbent til 02.00 både fredag & lørdag og selvfølgelig med forbehold for restriktionerne – derfor ingen entré efter 23.00 og ingen dans

Hvor: Refshalevej 167A, 2300 København S

Læs også Åbner i morgen: Kendte navne starter mexicansk catering-eventyr 


Foto: Pxhere

Sommerloppe ved Amager Bio

Corona har desværre sat en stopper for alle forårets og sommerens loppemarkeder.

Nu kan du dog få lidt små bidder af det igen.

Sommerloppe åbner igen ved Amager Bio og det er både muligt at leje en stand eller blot kigge forbi.

Hvor: Øresundsvej 6, 2300 København S
Hvordan: Læs mere her


Foto PR

Mad & Vin Festival i Tivoli

Tivolis nye festival er blevet skudt i gang med et brag.

Denne weekend kan du bl.a. spise brunch hos Woodhouse, tage de mindste med til landbrug på Plænen eller lære alt om urban gardening med TagTomat.

Du kan allerede begynde at glæde dig til endnu flere, spændende events i næste uge.

Programmet byder bl.a. på DM i sommelier, den store Food & Wine tour, chokoladefestival, krebsegilde på Plænen og 9-retters dessertmenu ved Mike Adelsten fra Alchemist og Cakenhagen med mousserende vine fra Nyetimber.

Hvor: Tivoli
Hvordan: Se det fulde program her

Læs også Kæmpe fest i havnen: Underholdende og gratis aktiviteter for alle


Veras Market PR Foto

Veras Market under Buen

Join Veras #veravolution i kampen om at mindske tøjspild hver søndag under Buen.

Shop sprødt brugt kluns til gavn for miljøet fra private stande og fra Veras egen stand, hvor der altid er 1 stk. for 40 og 5 for 100 kr.

Tjen selv monetos på dit brugte tøj og giv det nyt liv med en stand, hvor du endda kan leje bord, tøjstativ og bøjler af Veras.

Hvor: Bispeengen 15, Frederiksberg
Hvordan: Læs mere her


Madfortællinger fra jorden – en aften på Rabarbergaarden

Tag en tur til Rabarbergaarden i Ejby og nyd en helt særlig aften.

I et telt på toppen af Rabarbergaardens mark, med måltidet og gæsterne som centrum og naturen som rammen, dækker de et bord og serverer et måltid bestående af alt det gårdens jord kan levere.

Som gæst vil du stifte bekendtskab med nye og gamle teknikker indenfor gastronomi.

Du vil møde grøntsager du aldrig har hørt om før men som stor trives i gårdens lerede silt jord.

Du vil få lokalt producerede drikkevarer, der viser den udvikling der også er i gang indenfor det område.

Hvor: Holløse Gade 21, 3210 Vejby
Hvordan: Læs mere om eventet her


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lakridsfestival og Copenhagen Street Festival: Det sker i weekenden i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Weekenden står for døren, og den skal selvfølgelig ikke være kedelig.

Teglværket åbner for første gang for deres nye street food festival, og i Tivoli går det løs med både lakridsfestival, gospel og meget, meget mere.

Vi giver dig det fulde overblik over weekendens fedeste events lige her.

Læs også Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro



Foto PR

Madundervisning for børn og unge på Copenhagen Street Festival

Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det.

Allerede denne lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning.

Det sker, når street-festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt.

Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge.

Hvor: Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 10-21

Læs også Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst


Foto PR

The Liquorice Taste Award 2020

Selvom der ikke bliver Lakridsfestival, fortjener de dedikerede lakridsaktører og deres bedste produkter med smagen af lakrids at blive hyldet.

Det foregår i Jubilæumshaven i Tivoli søndag den 20. september kl. 16.30 i en Coronavenlig version.

Før kåringen har en smagsjury bestående af lakridspassionerede kokke, madredaktører og madbloggere bag lukkede døre smagt sig igennem årets nominerede produkter og vurderet smagsoplevelse, struktur, unikhed og helhedsoplevelse. Der vil blive lagt vægt på det gode madhåndværk, de gode råvarer og innovationsværdien i udvælgelsen.

Blandt smagsdommerne er opskriftsudvikler, madskribent og dessertblogger, Maja Vase (Majachocolat), samt Bagedystdommer, kogebogsforfatter og dessertkok, Markus Grigo.

Der er et begrænset antal billetter, og disse kan afhentes i Tivolis Servicecenter på selve dagen. Billetterne er inkluderet i entréen til Tivoli. Børn skal være ifølge med en voksen.

Alle deltagende gæster får en goodiebag med lidt udvalgte lakrids-smagsprøver fra konkurrencen.

Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag d. 20. september kl. 16.30


BaneGaarden PR Foto

Åbent fermenteringsværksted på Banegaarden

Vil du lære at fermenterer alverdens grønt?

Ja? – så kom forbi fermenteringsholdet der står klar til at lære dig at fermentere, lige på stedet.

Det tager ca. en 20-30 minutter hvor du hakker og snitter dit grønt og bliver guidet igennem grundlæringen indenfor fermentering.

Det er lige til at “gå til” og tage med hjem, så kig ned mellem kl 13.00 og 16.00

Hvor: Otto Busses vej 45
Hvornår: Lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september – begge dage kl. 13-16
Hvor meget: 75,- for glas og viden

Læs også Himmelske omgivelser: Københavns nye luksus spa AIRE er åbnet


Foto PR

Tivoli Gospel Festival

Tivoli glæder os til igen i 2020 at byde velkommen til Tivoli Gospel Festival, der afholdes for 12. gang.

Hele Haven klinger af glade gospeltoner og medrivende rytmer, og både de mange sangere og publikum nyder en weekend med fokus på sang, glæde og fuld gang i den.

Festivalen byder på gospel for enhver smag, når de mange gospelsangere fra hele landet indtager både Plænen og Pantomimeteatrets scener.

Hvornår: 19. september 2020 kl. 11.30-13
Hvor meget: Éntre til Tivoli


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.