MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Direkte fra NASA: Nu kan du gå til astronomi med kendt astrofysiker i Rundetaarn

Af André Bentsen
Der bliver rift om pladserne, når du nu kan gå til astronomi i Rundetaarn. Foto: Presse
Der bliver rift om pladserne, når du nu kan gå til astronomi i Rundetaarn. Foto: Presse

Er du vild med planeter og sorte huller, så står mælkevejen til din næste fritidsaktivitet skrevet i stjernerne.

I hvert fald dem, du kan se fra Christian IV’s gamle observatorium, Rundetaarn.

Er du mellem 9 og 12 år og vild med rummet, kan du til efteråret gå til astronomi i din fritid med astrofysiker Christina Toldbo.

Det sker, når Rundetaarn lancerer en astronomiklub, der over seks klubaftener mellem oktober og marts bliver klogere på Universet og selv prøver at observere Månen og planeterne fra det gamle teleskop i Observatoriet på tårnets top. 

”Med Astroklubben glæder jeg mig til at puste til en lille glød af astronomi-interesse hos en masse børn, så den forhåbentlig bryder ud i lys lue. Og så glæder jeg mig til at skabe sjove og spændende aktiviteter, hvor børnene selv får mulighed for at opdage at astronomi både handler om videnskab, historie, opdagelsesrejser, myter og meget mere til,” udtaler Christina Toldbo.

Hun er uddannet fra Niels Bohr Instituttet, har arbejdet for både ESA og NASA og har en ph.d.-grad fra DTU Space i rumnavigation – en interesse, der startede, da hun selv som 12-årig besøgte Observatoriet, hvor en formidler fortalte om Solsystemet.

Du kommer både til at kigge stjerner og udforske rummet. Foto: Presse

“Vi håber, at Astroklubben kan blive startskuddet til en livslang interesse for videnskab og historie, og være med til at formidle astronomien – en af tårnets vigtige byggesten – i øjenhøjde med børn og unge”, udtaler Rundetaarns direktør, Jeanette Bursche.“Vi håber, at Astroklubben kan blive startskuddet til en livslang interesse for videnskab og historie, og være med til at formidle astronomien – en af tårnets vigtige byggesten – i øjenhøjde med børn og unge”, fortsætter Jeanette Bursche.

Astroklubben Rundetaarn starter sit første hold op i oktober 2024. Forløbet koster 495kr. og der åbnes for motiverede ansøgninger den 1. august på rundetaarn.dk


Københavns Kongelige Stjerneborg

Rundetaarns første navn var “Københavns Kongelige Stjerneborg”, og tårnet blev oprindelig bygget for blandt andet at opnå både udsyn og indsigt i Universet.

I Rundetaarn blev astronomien før i tiden formidlet til universitetsstuderende af professorer som den verdenskendte astronom, Ole Rømer.

I dag kan tårnets gæster besøge folkeobservatoriet og kigge stjerner, planeter og solpletter på særlige dage i vinter- og sommerhalvåret fra Europas ældste fungerende observatoriebygning.
Del artikel

Andre læser også