MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Direkte fra OL til Østerbro: Danskere løber om kap med de største stjerner i verden

Af André Bentsen
Der var fart over feltet og rekorder i solens varme ved Copenhagen Athletics Games i 2023. Der er gode muligheder for samme oplevelser, når danske OL-stjerner dyster mod atleter af international klasse på Østerbro Stadion. Foto: Sparta Atletik & Løb
Der var fart over feltet og rekorder i solens varme ved Copenhagen Athletics Games i 2023. Der er gode muligheder for samme oplevelser, når danske OL-stjerner dyster mod atleter af international klasse på Østerbro Stadion. Foto: Sparta Atletik & Løb

Har du ligesom os her på MigogKbh tabt dit hjerte til de vilde præstationer og atleter under OL, så er der godt nyt fra Østerbros lokale atletikstadion.

Her kommer OL-feberen til at rase videre i allerhøjeste tempo, når flere af de danske OL-atleter fra Paris bliver testet heftigt mod nogle af verdens bedste modstandere ved Copenhagen Athletics Games.

Det lyder måske som salgssnak og store løfter, men Copenhagen Athletics Games er Danmarks største atletikstævne, og en sjælden mulighed for at opleve atleter af international klasse på dansk jord.

Derfor har arrangørerne også samlet seks gode tips til dig, der skal til at springe ud i det, når Copenhagen Athletics Games skydes af tirsdag den 3. september fra kl. 18.00 på Østerbro Stadion.

“Med en entrébillet for bare 50 kroner og med gratis adgang til børn under 12 år, er der valuta for lommepengene, når danske OL-atleter hjemvendt fra Paris som hammerkaster Katrine Koch Jacobsen og 100 meter-sprinter Simon Hansen får hård international modstand,” lokker Sparta.

De kalder Copenhagen Athletics Games for en sjælden mulighed for at opleve topatleter helt tæt på og dermed få fornemmelsen for menneskekroppen kan præstere i sprint, spring og energiudladninger i kastediscipliner.

Seks højdepunkter ved CAG 2024

  1. 1. Diskoskast – kvinder (kl. 18.00)
    Lisa Brix Pedersen
     fra Sparta deltog for nylig ved OL i diskos – som den første danske kvinde siden 1960. Nu kan den danske rekordholder se frem til et gensyn med nogle af konkurrenterne fra Paris. Det gælder ikke mindst:

    Denia Caballero CUBA
    Siden 2000 har kun fem kvinder kastet over 70 meter i diskos. Denia Caballero er én af dem. Den 34-årige cubaner nåede den ”magiske” længde tilbage i 2015 – samme år, hvor hun vandt VM-titlen. Året efter blev det til bronze ved OL i Rio, mens hun ved VM i 2019 snuppede sølvmedaljen. Stadionrekorden på 64.06 meter, der har stået siden 1993, synes truet.

2. 100 meter – mænd (indledende kl. 18.46 – finale 19.57)
Simon Hansen
 – Danmarks hurtigste mand – har haft en forrygende sæson med en fænomenal dansk rekord på 10,11 samt en 7. plads i EM-finalen. Aarhus 1900-atleten kan se frem til stærk modstand på 100 meteren, hvor den tidligere rekordholder og OL-deltager, Kojo Musah, gør comeback efter en skadesperiode. Stærkeste udfordrer til Simon Hansen bliver:

Coby Hilton USA
Amerikaneren imponerede i januar med en 60 meter på 6,53 sekunder. Det rangerede ham blandt de 20 hurtigste mænd i verden i den forgangne indendørssæson. For bare to uger siden i London løb han 10,02 på 100 meteren – dog med for kraftig medvind.

3. 800 meter – kvinder (kl. 19.05)
Annemarie Nissen
 har et klart mål ved CAG: Hun vil under drømmegrænsen 2:00,00 minutter – og hvilket bedre sted at gøre det end på hjemmebanen foran et dansk publikum? Den 30-årige jurist har flere gange været snublende tæt på, allernærmest med hendes danske rekord på 2:00,10 fra sidste år. En lårskade spolerede hendes OL-drøm, men nu er hun tilbage i et 800 meter-felt, der kan give hende den nødvendige konkurrence. Det gælder bl.a.:

Erin Wallace GBR
Den 24-årige brite brød i fjor for første gang 2-minutters-grænsen. Denne sæson har kun gjort det yderligere to gange, senest i EM-semifinalen i Rom i juni måned. I sin seneste start – ved Diamond League-stævnet i London – agerede hun ”hare” og hjalp sin landsmand og senere olympiske mester, Keely Hodgkinson, ned til britisk rekord og den hurtigste tid i verden i år. Denne gang har briten selv nogen til at sætte tempo for sig, nemlig svenske Lovisa Lindh, der for syv år siden satte den gældende nordiske rekord.

Kun én gang før er der blevet løbet under to minutter på dansk grund: På netop Østerbro, tilbage i 1995, hvor stadionrekorden således lyder på 1:59,78.

4. 400 meter – mænd (kl. 19.15)
Også her leverer Sparta det danske hovednavn, nemlig Gustav Lundholm Nielsen, der i sidste måned erobrede den danske rekord, da han i Schweiz pressede sig ned på 45,41 sekunder. Her er der flere favoritter:

Anthony Pesala BOT
U20-verdensmesteren fra 2021 løb ved OL tredje tur for Botswanas 4×400 meter hold, der sensationelt pressede USA hele vejen og blev belønnet med sølv i afrikansk rekord.

Alex Haydock-Wilson GBR
Et glædelig gensyn med den britiske EM-bronzevinder fra 2022, der vandt CAG i både 2021 og 2022 og dermed er ubesejret på Østerbro Stadion.

Mathew Boling USA
Den 24-årige (hvide) amerikaner var i college-tiden et fænomen, der to gange vandt NCAA-titlen på 200 meter indendørs – og desuden sprang over 8.00 meter i længdespring. Det har givet ham knap 300.000 følgere på Instagram. Nu satser han på 400 meter, hvor han ved sidste års VM var med til at sætte verdensrekord med USA i mixed relay. Individuelt har han forbedret sin personlige rekord i tre af sine fire sidste starter – senest i Florida for fem uger siden, hvor han klemte sig ned på 44,84.

5. Hammerkast – kvinder (kl. 19.35)
Stjernen er dansk og hedder Katrine Koch Jacobsen. Som nr. 5 ved EM og 10’er ved OL i Paris er hun et navn på den øverste hylde, når det kommer til hammerkast. Katrine er favorit i konkurrencen, hvor hendes to nærmeste konkurrenter bliver Rebecka Hallerth og Thea Löfman, der i år på skift har sat svensk rekord. Sidstnævnte sidder på den nu med 73.31 – bare 20 cm kortere end Katrines længste kast i år.

6. En engelsk mile (kl. 19.40)
Distancen (1609,32 meter) er klassisk, men sjældent løbet herhjemme. Nu er den sat på programmet i stedet for den traditionelle 1500 meter. Bare syv danskere har i tidens løb præsteret en ”drømmemile” – altså under 4:00,00 minutter. Den seneste gang var i 1997, men i tirsdagens heat er der tre danskere med, der har kapacitet til at gøre det, anført af sidste års VM-deltager, Kristian Uldbjerg fra AGF, der efter en skadesperiode er klar til igen at løbe stærkt. En dansk sejr bliver det dog næppe, for der er mange stærke internationale bud. Ét af dem er:

Robert Farken GER
Den 26-årige tysker blev nr. 8 ved EM i Rom i juni og løb senest ved OL, hvor han i sit semifinale-heat blev nr.  7 – 0,32 fra den 6. plads, som en plads i OL-finalen krævede.


Del artikel

Andre læser også