Gode tips: Disse nye cocktailbarer i København bør du kende
Kyros & Co.
Cocktailbaren Kyros & Co. er en seriøs avantgarde speakeasy i Teglgårdsstræde 13.
Rå murstensvægge, grønne planter, forskelligfarvet og skiftende Hue-belysning, klinkegulv og velourmøbler mødes i et miks af industrielt upscale.
Du skal vide, den er her, for den ligner ingenting udefra, men tag i håndtaget, gå ned i kælderen og gå efter musikken.
Hygge og livlig snak er meget velkomment, men decideret fest er ikke hernede – ligesom man maks kan være en gruppe på fire gæster.
De er seriøse hernede – de har f.eks. en rotationsfordamperen til 488.000 kr., så de kan lave egen spiritus og mange andre sjove ting.
Kyros & Co. serverer ikke øl, vin eller champagne – og her er for øvrigt heller ikke noget menukort.
Ejer Christian Tang eller en anden bartender indgår i stedet i en dialog, som sporer sig ind på stilen, som man er ude efter.
Læs også: Vores bud på de 10 i toppen: Her får du Københavns bedste cocktails
Hvad: Kyros & Co
Hvor: Teglgårdsstræde 13
Hvornår: Åben torsdag – lørdag 17-02
Hvor meget: 145 ,- pr. bestilling
Hvordan: Se mere på Facebook
Bar Deco
Palæbar er en skattet institution i det københavnske gadeliv.
De har åbnet Deco Bar i Ny Adelgade 5, eller måske lettere at navigere efter – lige ved siden Palæ Bar.
De har gode gammeldags bartendere, som giver en god service, og som sagtens kan finde på at sætte sig med gæsterne og få en sludder.
Barchef er polske Leszek Stachura og med bag baren er også Jannick Gram, samt et helt hold af erfarne af andre erfarne konkurrencebartendere.
Cocktailstilen er klassisk, men med det allestedsnærværende twist. Og så er fadøl selvfølgelig også en mulighed.
Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København
Hvad: Deco Bar
Hvor: Ny Adelgade 5
Vang & Bar
Vang & Bar på Vesterbro er indrettet varmt og hyggeligt med bordeaux velour og art deco, men samtidig landligt med træmøbler og virkelig mange planter.
Ejer, Emil Alexander Vang, er opvokset på en økologisk gård på Møn med en mor, der blandt meget andet selv laver vin, så han har styr på sine råvarer.
“Kokke har altid haft et mantra om, at vi skal spise det, der kommer op af jorden lige nu. Sådan har jeg det også.”
“Min mor kan ringe fra Møn og sige, NU er der blommer, hindbær eller valnødder – og jeg ved jo, at de kun er rigtig gode et par uger, måske et par dage, så menukortet skifter ofte
En cocktail står i ca. 100 kr. og stilen er relativt klassisk. De prioriterer stir, swizzle, punch og highballdrinks over shakede.
Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård
Hvad: Vang & Bar
Hvor: Ingerslevsgade 200
Yellow
Med Yellow har Nørrebro fået cocktail-café med lækker mad.
En af ejerne er australske Bernardo Salazar De Sousa, en super dygtig cocktailbartender, der tidligere har slået sine folder på alle topstederne i København – plus hyret til at shake cocktails til Rufus Giffords bryllup, den tidligere amerikanske ambassadør.
Stilen er stringent, ren og nordisk. Her er åbent hele dagen, og har et fantastisk udeområde med masser af eftermiddagssol.
Ca. halvdelen af cocktailkortet består af klassikere og halvdelen er hans egne kreationer, som til 90 ,- nok skal tiltrække cocktail-fans.
Derudover er her kombucha fra Klint & Bro, ToØl og Cloudy 9 samt et lille udvalg i vin.
Yellow har faktisk 05 licens, og der kommer altid dj på, når weekenden nærmer sig og Kapelvej 1 udvikler sig til en dejlig blanding af cocktailbar og feststed.
Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen
Hvad: Yellow
Hvor: Kapelvej 1, Nørrebro