ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dropper kæmpefest på Rådhuspladsen: Distortion nødsaget til at flytte

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto PR, Facebook
Foto PR, Facebook

Der bliver ingen Distortion på Rådhuspladsen i år.

Gadefestivalen skulle ellers have fyret op for en stor fest for betalende gæster foran Københavns Rådhus 1. juni, men der er kommet noget i vejen.

Det er denne dato, danskerne skal stemme om forsvarsforbeholdet, og det er svært at sikre en god afvikling af folkeafstemningen, når en stor gadefest finder sted der, hvor mange skal til stemmeurnerne.

Københavns Kommune og Distortion forsøgte i første omgang at finde en løsning, så der fortsat kunne afvikles Distortion på Rådhuspladsen på valgdagen.

Københavns Rådhus er imidlertid byens tredjestørste afstemningssted, og Valgbestyrelsen for København har derfor – med input fra Indenrigs- og Boligministeriet – vurderet, at der bl.a. ikke kan sikres fri tilgængelighed ved valghandlingen, medmindre Distortion bliver flyttet væk fra Rådhuspladsen.

Arbejder på at finde ny lokation

“Valgloven pålægger kommunen at sikre, at folkeafstemningen afholdes i god ro og orden, så alle trygt kan afgive deres stemme. Det er vores vurdering, at arrangementet på Rådhuspladsen simpelthen ikke var foreneligt med folkeafstemningen, og det blev bakket op af ministeriet,” siger Lars Laustrup, direktør ved Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, der står for afviklingen af folkeafstemningen.

Kommunen og Distortion arbejder nu på at flytte arrangementet til Vesterbro Passage – altså stykket af Vesterbrogade mellem Tivoli og Rådhuspladsen.

”Vi arbejder tæt sammen med Distortion for at sikre, at arrangementet kan flyttes, og deltagerne kan få en lige så god fest som på Rådhuspladsen,” siger Lars Laustrup fra Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Del artikel