Flip og Kbh: Hot DJ og kunstfotograf guider os til sit København

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto

Han har spillet til Mariah Careys fødselsdag på D’Angleterre, skudt billeder af indfødte amerikanere i Milwaukee og drømmer om en god juicebar tæt på sit hus i Kastrup.

36-årige Christopher ”Flip” Egeberg er spændt ud mellem kreative og til tider ekstreme kontraster.

MigogKbh har mødt Flip til en snak om hans forhold til vores alle sammens hovedstad op til åbningen af hans nye udstilling i Bredgade.

Lad os starte med det åbenlyse spørgsmål: Hvordan ender man med en karriere delt mellem at være hypet DJ og ditto fotograf?

”Jeg har altid været utrolig glad for musik, men kunne hverken synge eller spille på et instrument. Men jeg vidste, at jeg ville kommunikere med mine venner og med fremmede gennem lyd, og derfor var det en kæmpe åbenbaring, da jeg første gang oplevede en professionel DJ på en scene.

Nu har jeg selv spillet København og resten af verden tynd til modeuger og fester gennem tyve år, og i de sidste femten har jeg kunnet leve af det,” fortæller Flip og uddyber:

”På samme måde har jeg en særlig visuel sans for ting. Jeg ser detaljer og vinkler, som andre måske ikke ville lægge mærke til.

Det var min kæreste, der gav mig det kærlige skub og fik mig til at fokusere på at lære mit kamera rigtigt at kende ved hjælp af et års youtube tutorials på sofaen.

Det kulminerede i min første udstilling med billeder fra Cuba, som blev skabt i samarbejde med Havana Club for 1,5 år siden.”

Forelsket i boligkompleks tæt på Alicante

I denne weekend er du klar med en ny udstilling, hvad kan man forvente af den?
“De sidste to udstillinger, jeg har lavet, har fokuseret meget på mennesker.

Først på Cuba og derefter i USA. Denne gang er det noget helt andet. Noget lidt nørdet og næsten dogmeagtigt.

Jeg har forelsket mig i et nedslidt boligkompleks 80 kilometer fra Alicante ved navn Muralla Roja. Der er adgang forbudt for uvedkommende, så jeg lejede mig simpelthen ind i en lejlighed i te dage tilbage i foråret og skød billeder af farvede vægge og smukke steder morgen, middag og aften, indtil lyset var helt perfekt.

Jeg er super stolt af de få, men store billeder, der er kommet ud af det.”

Sejt at forelske sig i en spansk badeby. Men hvad gør dig forelsket i København?
“At vi bor i en lille storby.

Eller med andre ord en storby, der er lille nok til, at det er nemt at komme rundt. Hvor vi kan støde ind i folk, vi kender.

Alligevel er den stor nok til at have kvarterer med hver sine fantastiske egenskaber. Og så bliver jeg forelsket, når det er sommer i København.

Når folk hopper i vandet ved Islands Brygge, bruger byen i de lyse aftentimer og cykler brune og smukke rundt i sommerkjoler.

Altså mest kvinderne, ik’?!” griner Flip.

Er der så omvendt noget, du ikke kan udstå ved vores by?
”Det må være den der trang til at bygge nye, kedelige og internationale bygninger i glas og stål alle vegne og i rekordtempo.

Det er hvidt og sjæleløst og røvsygt. Vi skal i stedet blive bedre til at værne om de særlige ting og udtryk, der gør brokvarterne og København til noget særligt.

Og så hader jeg vinter i København. At den varer seks måneder. Alle pakker sig ind og gemmer sig væk derhjemme for at se TV.

Man ser ikke sine venner og bruger ikke byen på samme måde om vinteren.”

10 københavner-tips fra Flip

 

Når jeg spiser på min yndlingsrestaurant… ”får jeg etiopiske pandekager med fyld, som skal spises grimt og intenst med fingrene hos Ma’ed i Griffenfeldsgade på Nørrebro.”

Når jeg skal drikke gode cocktails… ”er det på Sukaiba på toppen af Bella Sky i Ørestad. Måske fordi jeg også har lavet playlisterne til baren og restauranten derude.”

Når jeg skal feste igennem… ”tager jeg på Culture Box i Kronprinsessegade.”

Hvis jeg pludselig har en fridag… ”tager jeg til Christianshavn for at nyde stemningen og kigge på mennesker.”

Når jeg vågner op med tømmermænd… ”tager jeg ud til Kongelunden på Amager og går en lang tur og ser flyene dale ned over vandet med kurs mod lufthavnen.”

Når jeg drikker kaffe… ”gør jeg det ikke. Jeg hader kaffe. Jeg vil hellere have en friskpresset juice. Jeg kan ikke lige sige hvor, men jeg drømmer bare om at få en god juicebar i nærheden af der, hvor jeg bor. Ja, du kan godt sige, at jeg fantaserer om en gentrificering af Kastrup, haha!”

Når jeg skal koble af… ”spankulerer jeg rundt på Glyptoteket eller Thorvaldsens Museum.”

Når jeg vil se på kunst… ”går jeg på opdagelse i gallerierne på Vesterbro og i Kødbyen.”

Når jeg shopper nyt tøj… ”foregår det hos Storm i Store Regnegade eller online fra designeren Martin Asbjørn.”

Hvis jeg skulle sende et postkort fra København til en ven, skulle motivet være… ”Christianshavns Kanal fotograferet fra en båd på en sommerdag.”

Du kan komme med rundt i Flips København, når han laver en take-over af @migogkbh på Instagram nu på fredag den 9. november. Klik ”følg” allerede nu, så du ikke går glip af noget.

 Derudover kan du opleve udstillingen Muralla Roja i Galleri Bredgade 22 fra den 9. til den 13. november. Se åbningstider og info her

Hver lørdag på Det Kongelige Teater: Gratis ballet og brunch til under 100 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Det Kongelige Teater Facebook
Foto Det Kongelige Teater Facebook

Mangler du en god lørdagsaktivitet i et roligt og behageligt tempo?

Så har vi én af de gode lige her.

Det Kongelige Teater inviterer nemlig indenfor til Brunch og Ballet hver lørdag formiddag, hvor du kan nyde synet af dansernes imponerende morgentræning i fin kombination med en god brunch fra Meyers.

Læs også Strand, brunch og drinks: Få en lille bid af Sydens strande på Bryggen

Kongelige Teater PR Foto

Ballet og brunch hver lørdag

Nyd dansernes morgentræning på scenen med en kop dampende varm kaffe i hånden.

Ballettens daglige morgentræning er hele grundstenen i kompagniets tekniske formåen, og det er fascinerende at se danserne arbejde ved barren, mens de fintuner kroppen til dagens prøver og forestillinger.

Meyers står for brunch og kaffe, som kan købes i caféen fra kl. 9.

Brunchen koster 95 kr. og indeholder Meyers kanelsnurre, 1 stk. frisk frugt, skyr med granola samt kaffe/te buffet, der gerne må fyldes op undervejs. Bemærk at antallet af brunchbokse er begrænset.

Læs også Lækre kager, brunch og gode cocktails: Café Vivaldi er åbnet ved Nørreport

Foto Meyers Facebook

Bestil billet på forhånd

Bemærk at Det Kongelige Teater følger myndighedernes anbefalinger for Covid-19.

Derfor er du til dette arrangement nødt til at rekvirere en billet via linket her, så de er sikre på at kunne overholde den nødvendige afstand mellem publikum og følge myndighedernes retningslinjer.

Der er kun adgang til arrangementet med billet.

Arrangementet er gratis, men der forelægger billetgebyr.

Hvad: Brunch og Ballet
Hvor: Det Kongelige Teater Gamle Scene
Hvornår: Hver lørdag fra kl. 9-11.30
Hvor meget: Arrangementet er gratis og brunchen koster 95 kr.
Hvordan: Husk at bestille billet i forvejen (koster kun billetgebyr grundet Covid-19) via linket her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Rosé Rosé åbner: Kendt adresse får ny bistro med rosé i lange baner

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Indian Summer er over os.

Så selvom kalenderen skriver september, så er der altid en skinnende undskyldning for at sippe rosé i solen.

Især fra tirsdag 22. september, hvor den helt nye restaurant Rosé Rosé åbner på en den kendte Strandvejsadresse i Hellerup nr. 203.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pink procenter og klassisk kort

Når man ligefrem opkalder restauranten efter tidens hotteste lille lyserøde, så kræver det ikke Mensa-adgang for at regne ud, at herinde skænkes der gladeligt pink procenter i glasset.

Maden er én lang hitparade med klassisk smørrebrød til frokost, men menukortet skyder også med skarpt efter alle frankofiles yndlingsretter med moules marinieres, steak frites, tatar samt herre og dameudgaven af croques.

Aftenkortet udvider mulighederne med blandt andet jomfruhummer, mørbrad, bearnaise og peber boeuf og man kan altid tilkøbe sort trøffel til sin ret, hvis humøret skulle være til det.

Læs også: Guide: 10 gode chokoladebutikker i København

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Store kanoner rykker ind

Her lå før Hellerup Klub Brasserie, men nu er et nyt hold rykket ind – og de har erfaring i læssevis med til de historiske lokaler.

Peter Crone er uddannet kok og har drevet og forpagtet Klampenborg Galopbane, Kokkedal Slot samt Hygge i København K.

Lars Broberg, tidligere ejer af Tapasbaren og direktør i Hallernes Smørrebrød og Bo Bjerrum Hansen der ejer fire restauranter i Nyhavn og er medejer af Bistro Boheme.

Læs også: Citronmåne og træstammer som drinks: Københavnsk bar laver vilde kage-cocktails

Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg
Rosé Rosé på Strandvejen Foto: Sasha Scherg

Klassisk bistro

“Når der opstår en mulighed for at rykke ind på en så attraktiv lokation som denne, sammen med en ressourcestærk ejerkreds og nogle absolutte topfolk fra den københavnske restaurantscene, så skal man slå til. Så det gør vi nu,” forklarer Peter Crone.

“Med gedigen klassisk bistromad, smørrebrød, et omfattende udvalg af drikkevarer og den type feel-good værtskab, der skaber stamsteder. Et sted hvor man lægger frokostmøderne og får lyst til at komme med vennerne og familien om aftenen.”

Til at styre smørrebrødet sikker i land under frokosten – og de klassiske franske bistrosmage lige i kuli-skabet, har de hevet køkkenchef Peter Stub (Restaurant Kanalen) ind i køkkenet.

Til at patruljere gulvet har de ansat restaurantchef Martin Knak (Den Lille Fede mfl.)

Læs også: Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Hvad: Rosé Rosé Bistro
Hvor: Strandvejen 203, Hellerup
Hvornår: Åbner tirsdag 22. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags