MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

DMI melder ud: Sådan bliver sommervejret uge for uge

Af Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Det sidste stykke tid har det københavnske vejr vist sig lidt ustadigt, og på trods af, at vi er midt i juni, har det ægte sommervejr ladet vente på sig.

Det har fået DMI til at dykke dybere ned i sommerens vejrprognose – og det ser lovende ud.

Resten af juni måned ser ud til at byde på ustadigt og omskifteligt vejr med perioder af skyer, regn eller byger og blæst, men ind imellem også solskin.

I juli tyder prognoserne på, at der er større sandsynlighed for stabilt vejr, idet passerende højtryksrygge forventes at sørge for perioder med sol og varme.

Uge 25 (20/6 – 26/6)

Et lavtryksområde forventes at bevæge sig ind over Skandinavien vestfra.

I begyndelsen af ugen kan varm luft endnu ligge over Danmark med både sol og regn eller byger, som lokalt kan være kraftigt og med torden.

Efterhånden forventes køligere luft at trække ned over landet fra nordvest. Det vil medføre perioder med byger og blæst, men også lidt eller nogen sol derimellem.

Samlet set ventes ugen at byde på temperaturer lidt under normalen, med en ret lun begyndelse og derefter køligere.

Dagtemperaturen kan de første par dage nå op mellem 17 og 22 grader, men derefter kun op mellem 14 og 19 grader. Om natten typisk ned mellem 8 og 14 grader.

Nedbørsmængderne er usikre men forventes at ligge omkring eller noget over normalen: Mellem 13 og 23 mm nedbør, lokalt en del mere.

Uge 26 (27/6 – 3/7)

Prognoserne er lidt mere usikre, men peger fortsat på overvejende ustadigt vejr med regn eller byger i perioder, men også plads til lidt eller nogen solen ind imellem.

Prognoserne indikerer, at en højtryksryg bygges op over De Britiske Øer og Nordsøen. Efterhånden kan højtryksryggen forskydes ind over Danmark, hvilket vil kunne give os gode chancer for tørt vejr med sol og stigende temperaturer.

Samlet ventes ugen at byde på temperaturer omkring eller lidt under normalen. Dagtemperaturen ventes at nå op mellem 15 og 19 grader, efterhånden op mellem 18 og 23 grader. Om natten ned mellem 8 og 15 grader.

Nedbørsmængderne er noget usikre men forventes at ligge omkring normalen: Mellem 12 og 20 mm nedbør, lokalt måske en del mere.

Uge 27 (4/7 – 10/7)

Det mest sandsynlige scenarie for denne uge er, at flere højtryksrygge passerer landet og giver os dage med sol og varme.

Vejret ser dog ikke ud til at blive helt stabilt. Dermed må vi også forvente dage med flere skyer og regn eller byger i forbindelse med mindre lavtryk eller fronter.

Samlet ventes ugen at byde på temperaturer omkring eller lidt over normalen. Dagtemperaturen vil typisk nå op mellem 18 og 25 grader, enkelte dage måske varmere. Nattemperaturen ventes oftest nå ned mellem 10 og 18 grader.
Nedbørsmængderne er usikre men forventes at ligge omkring eller lidt under normalen: Mellem 10 og 17 mm nedbør, lokalt måske mere.

Oversigt for uge 28, 29 og 30 (11/7 – 31/7)

Prognoserne for de sidste tre uger af juli indikerer, at der fortsat er udsigt til at flere højtryksrygge vil kunne give os kortere perioder med varmt og solrigt sommervejr.

Vi skal dog fortsat også forvente at flere mindre lavtryk eller fronter kan passere, og give os dage med skyet vejr og regn eller byger.

Temperaturerne ventes samlet set omkring eller noget over normalen, mens nedbørsmængderne ventes omkring eller lidt under de normale for årstiden.

Af Langtidsmeteorolog Martin Lindberg

 

Del artikel

Andre læser også