Dødsgløgg, Olsen-banden og markeder: Her er din weekend i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Skal du jule løs med sangklassikere, gløgg og julemarked? Eller vil du hellere gå på loppemarked eller tilbringe en dag i selskab med Olsen-banden?

MigogKbh guider dig til en herlig decemberweekend i København.

Julesang i Natkirken

I Helligåndskirken på Strøget er de ikke bange for at ruske op i traditionerne og invitere til anderledes gudstjenester med sjove temaer. Tidligere har de blandt andet afholdt Justin Bieber- og Rasmus Seebach-gudstjenester, og nu hvor julen nærmer sig, er de klar med en hyggelig julebegivenhed.

Fredag aften er der engelsk julestemning i kirken, når der skal synges kendte Christmas carols, og alle opfordres til at skråle med. Efterfølgende inviterer kirken på et glas punch.

Arrangementet begynder klokken 20, og dørene åbner klokken 18. Der er gratis adgang.

Læs mere på Facebook.

Hvad: Christmas Carols Sing-along
Hvor: Niels Hemmingsens Gade 5, København K
Hvornår: Fredag 6. december 2019 kl. 20

Julemarked på Værnedamsvej og Tullinsgade

Der er julemarkeder her, der og alle vegne i disse dage. Nu er det blevet Værnedamsvej og Tullinsgades tur til at lægge asfalt til juleshopping og boder på stribe.

De to gader fyldes med boder og julehygge lørdag fra klokken 9 til 16, og der vil være rig mulighed for at nyde julegodter og købe både julegaver og pynt til hjemmet.

På markedet finder du delikatesser, kunsthåndværk, tøj, antikviteter og meget mere.

Se flere julemarkeder i vores store guide her.

Hvad: Julemarked
Hvor: Værnedamsvej og Tullinsgade
Hvornår: Lørdag 7. december 2019 kl. 9-16

Foto: PR

Olsen-banden siger tak for i år

Hos Nordisk Film i Valby har man de seneste måneder kunnet gå på opdagelse i Olsen-bandens univers. En stor udstilling viser nemlig mere end 200 originale klenodier fra de populære film og fortæller anekdoter fra optagelserne.

Lørdag er det sidste gang i år, at udstillingen om Olsen-banden er åben, og da flere af de udstillede genstande skal tilbage til deres ejere, er det sidste chance for at se dem. Det er blandt andet tid til, at Egons originale dykkerdragt siger farvel og tak.

Entré koster 100 kroner. Børn under 10 år kommer gratis ind.

Læs mere her.

Hvad: Udstilling om Olsen-banden
Hvor: Nordisk Film, Mosedalvej 14, Valby
Hvornår: Sidste åbningsdag i år er lørdag 7. december kl. 10-17

Foto: Charisse Kenion – Unsplash.com

Loppemarked i Remisen

Kribler det i fingrene for at få lov at rode i kasser med gamle sager og bladre gennem vinylplader og brugte bøger? Så læg vejen forbi Remisen på Østerbro lørdag eller søndag.

Begge dage mellem klokken 10 og 16 sælger private standholdere ud af bunkevis af lopper, og måske kan du være heldig at gøre et godt fund. I boderne er der alt fra tøj og sko til elektronik og møbler.

Julemanden kigger forbi klokken 13 og uddeler lækkerier til både store og små, og i cafeen kan man købe både mad og drikke, når man trænger til en pause.

Det koster 20 kroner at komme ind.

Hvad: Loppemarked
Hvor: Remisen, Blegdamsvej 132, København Ø
Hvornår: 7.-8. december 2019 kl. 10-16

Dødsgløgg på Byens Kro

På Byens Kro er gløgg ikke bare lunken rødvin med rosiner og mandelsplinter. Søndag serveres en hardcore udgave af den klassiske juledrik.

I et år har mandler og rosiner hygget sig i 50 procent cognac og 50 procent finsprit, og siden er der blevet tilsat hjemmelavet essens og en god portvin.

Du kan smage den heftige dødsgløgg mellem klokken 14 og 02.

Læs mere i vores artikel her.

Hvad: Dødsgløgg
Hvor: Byens Kro, Møntergade 8, København K
Hvornår: Søndag 1., 8., 15. og 22. december 2019 kl. 14-02

Boltens Food Court. Foto: Peter Crone

Bagedystvinder giver juletips

Siden Tobias Hamann vandt “Den store bagedyst”, har han udviklet sine hypnotiske teknikker, og søndag træder han i karakter som julegaveguru.

Det sker i Boltens Food Court i Indre By, hvor han byder på julete og hjælper madmarkedets gæster med at finde på de helt rigtige julegaver til venner og familie. Til dette bruger han finurlige hjælpemidler og sjove tests.

Du kan møde Tobias Hamann mellem klokken 13 og 16, og når du har fået tips til julegaveindkøbene, kan du passende gå på opdagelse i de mange madboder og slappe af med et godt måltid.

Læs mere på Facebook.

Hvad: Tobias Hamann gæster Boltens Food Court
Hvor: Gothersgade 8, København K
Hvornår: Søndag 8. december 2019 kl. 13-16