Skulle rives ned: Nu bliver historiske drivhuse til nyt event- og brunch-spot
De stod i Botanisk Have i mere end 100 år, og planen var egentlig, at de skulle rives ned.
Men nu får historiske drivhuse nyt liv på det gamle baneområde mellem Vesterbro og Sydhavn.
I en pressemeddelelse oplyser BaneGaarden, at Botanisk Haves gamle væksthuse er blevet reddet og genopført som Væksthuset i BaneGaardens vildhave.
De indvies i denne uge og kommer fremover til at fungere som event-sted med plads til masser af oplevelser.
Ny nabo til BaneGaarden
Du har sikkert allerede hørt om BaneGaarden, som er en grøn oase med madboder, og nu får stedets gamle trælader altså nye naboer.
Væksthuset åbner som en del af i alt 15 verdensmålspavilloner, som lige nu kan ses rundt omkring i byen i anledning af, at København er udnævnt til verdens arkitekturhovedstad i 2023.
Da drivhusene stod i Botanisk Have, groede der naturligvis planter i dem, men sådan skal det ikke være længere, for nu skal de i stedet forene natur, kultur og arkitektur.
Der skal både afholdes faglige arrangementer om bæredygtig omstilling og fremtidens byer, læringsforløb for skoler og iværksættere, men ikke mindst inviteres der løbende til pop-up-events med god mad.
Stedet vil desuden kunne lejes til selskaber, fester, møder og konferencer.
Om de historiske drivhuse og deres nye placering siger direktør og partner hos BaneGaarden, Carl Johan Paulsen:
”Helt i BaneGaardens ånd har vi reddet de her historiske bygninger og plantet dem et nyt sted som en ramme for grøn nytænkning og oplevelser. Væksthuset er et eksempel på, hvordan du kan genbruge og restaurere, og hvordan en bygning kan integreres i den vilde natur, der stadig findes midt i København.”
Spis luksusbrunch i Væksthuset
Når Væksthuset i denne uge indvies, er det med gratis talks med førende stemmer inden for arkitektur og byplanlægning, og fra 7. juli er der mad-pop-ups på programmet.
”Mad er et centralt omdrejningspunkt på BaneGaarden, så det skal naturligvis også fylde i Væksthuset. Kom forbi og få en picnickurv, spis en brunch og nyd udsigten til de gamle birketræer igennem det smukke glasloft, eller kig på den røde aftenhimmel og stjernerne over et skaldyrsfad,” siger Carl Johan Paulsen.
Lørdage og søndage i juli kan du spise luksusbrunch i Væksthuset, når der diskes op med en overdådig buffet med økologiske råvarer fra surdejsbageriet Perron, og på udvalgte dage er der picnic.
Du kan se, hvilke events der afholdes i Væksthuset, og købe billetter her.