Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Du kan overdrage din bolig til et nærtstående familiemedlem

Af Annoncør

Har du altid været vild med at færdes i København? Der er mange muligheder i København, da du er tæt på alting. Dette er en af grundene til at mange danskere foretrækker at bo tæt på storbyen. På grund af den store interesse og dermed jagt på boliger, kan det være svært at finde et hjem centralt på byen. Samtidig er priserne skyhøje, da der er mange om buddet. Hvad gør man så hvis drømme beliggenheden udelukkende er her? Hvis en fra din familie skal sælge sin bolig, kan det lade sig gøre at du som familiemedlem kan få boligen til en mere attraktiv pris. Undersøg mulighederne, så dine boligdrømme forhåbentlig kan blive til virkelighed. 

En bolig kan blive i familiens skød 

Der er mange fordele ved at kunne overdrage boligen til et familiemedlem. Hvis en bolig har været i familien i mange generationer, er det dejligt, at den kan blive ved med at gå i familiens skød. Det er forskelligt hvordan den økonomiske situation ser ud for det enkelte familiemedlem. Derfor er det godt at der f.eks. findes 15% reglen ved familieoverdragelse, så en bolig vil kunne blive solgt til en mere attraktiv pris til familiemedlemmet. Det er en god ide at snakke med banken om de forskellige muligheder. Hvis en bolig kan blive i familien, gælder det bare om at lade den gå videre i generationen.

Hvad vurderes en bolig til?

Hvis en bolig skal gives videre til et nærtstående familiemedlem, så kan salget ske til den eneste ejendomsvurdering minus 15%. Det er ikke alle og enhver som betragtes som et nærtstående familiemedlem. Det er f.eks. muligt at sælge en bolig videre til sit barn eller barnebarn. Selvom du sælger en bolig billigere til et familiemedlem, så skal du ikke være bekymret for, at SKAT kommer og kræver et gebyr for dette. SKAT anser nemlig ikke en boligoverdragelse som en gave og vil dermed ikke kræve afgift for et familieanliggende. Dette er en stor fordel for familieoverdragelser, da der ikke skal inkasseres penge til anden side. 

Få styr på alle papirerne

Det kan være en god ide at få en boligadvokat med på sidelinjen, så du er sikker på, at alle relevante dokumenter bliver underskrevet og udfyldt korrekt. På denne måde opstår der ikke noget uventet under overdragelsen. Snak med dit familiemedlem om overdragelsesprocessen, så I er enige om hvornår overdragelsen skal være helt på plads. Se mere på familiehandlen.dk

Del artikel

Andre læser også