Du skal vente 35 timer: Til gengæld er de nu på listen over verdens bedste pizza
Elefanter glemmer aldrig – og det gør du heller ikke, hvis du først én gang har smagt surdejspizzaerne fra Surt gemt lidt af vejen bag de store elefanter i Carlsbergbyen.
Det københavnske pizzeria er ikke bare en af Danmarks bedste pizza-oplevelser, men en af verdens.
Det kan man se af listen over verdens bedste pizzaer, der årligt udgives af den italienske virksomhed 50 Top Pizza.
Som de fleste fra Valby og Vesterbro har vist længe, så fremhæver magasinet pizzaen for sin surdej, der tager i retning af 35 timer at blive klar og sine økologiske ingredienser, der alle er fundet lokalt eller i Italien.
“Surt,” a Danish term meaning “sour,” defines the essence of this pizzeria. Giuseppe Oliva, known as “Peppe,” along with his brother Claudio and their team of experts, elevate their culinary expertise from the family’s baking tradition and Peppe’s prior experience as a pizzaiolo at Bæst,” skriver magasinet i en anmeldelse, der ikke bare er så god, at vi behøver at oversætte den – men også er så god, at Surt nu kan kalde sig det 76. bedste pizzaria i verden.
I december 2019 åbnede SURT bag de gamle elefanter i Carlsberg Byen, og bag pizzariet finder du Giuseppe Oliva, som tidligere har tryllet pizzaer frem hos Tribeca og Bæst.
Hans familie har dog også bagt brød siden 1941, så der ligger nok også en del af trolddommen i generne.
Dejen er af surdej (det kunne man næsten sige sig selv) og pizzaovnen er håndbygget på stedet.
Udover pizzaerne finder du også forskellige forretter og side dishes, som er kreeret af dedikerede specialiserede madhåndværkere – eller artisans som de hedder med et lidt finere ord – med styr på det gode håndværk og med stor respekt for det øko-system, de er en del af.
Hvad: SURT
Hvor: Bag Elefanterne 2, 1799 København V