MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Efter 10 år med lange køer: Pizzakonge åbner Hang-Outs – hvor man ikke kan bestille plads

Af André Bentsen
Det skal være slut med urimelige restaurant-krav, mener brødrene bag Neighbourhood. Nu omdanner de deres egne steder til hang-outs, hvor alle borde er reserveret til dem, der kommer ind fra gaden. Foto: PR
Det skal være slut med urimelige restaurant-krav, mener brødrene bag Neighbourhood. Nu omdanner de deres egne steder til hang-outs, hvor alle borde er reserveret til dem, der kommer ind fra gaden. Foto: PR

Da Martin Beck Duedahl for 10 år siden åbnede sin første restaurant med kærlighed til pizza, var det uhørt med køer på op til halvanden time.

Derfor kan det virke overilet, at ‘pizzakongen’ fra Neighbourhood nu bygger de populære restauranter, hvor københavnerne mødes om sprøde bunde og kolde cocktails om til ”Hang-Outs”.

“Men det handler om spontanitet, og et opgør med tidens trend,” forklarer han begejstret til MigogKbh.

For I kender det sikkert godt; man ringer spontant til sine venner og prøver at finde et godt sted at tage hen og hygge, men udfordringerne når nærmest at fjerne gejsten, inden man er taget afsted.

Nogle vil blot have en snack og andre en feast.

“Og halvdelen af de steder, du kan booke bord hos i København i dag kræver en 7-retters menu, som alle partout skal bestille, for at I kan få bordet, hvis der da overhovedet er noget ledigt.

Det er her Neighbourhood’s nye koncept kommer ind i billedet.

De nye hang outs er inspireret af måden, som folk i New York går ud på lige nu. Foto: PR

I deres første år vandt de AOK’s “Bedste nye Restaurant” – fik en god anmeldelse i Politiken og for nyligt fik de 4 flotte stjerner i Berlingske. Nu på sit 10 års jubilæum har Neighbourhood søgt mod sin start og kigget indad – Back to basics med udelukkende walk-in.

Altså et sted hvor alle pladserne er reserveret til ‘naboerne’ som blot møder op.

De går nu i en anden retning end den typiske københavnske restaurant.

“Der skal være plads til alle, og man skal ikke tvinges på en 13 retters teatralsk redundans, når man blot gerne vil hygge med sine venner, med en lækker snack og en kold fadøl i hånden,” griner Martin.

Gammel Knas creme og salte vafler

”I København er det nærmest sådan, at en ”Bar” er en bar og ”Restaurant” er en restaurant. Det er enten/eller. Enten er man på bar, hvor der oftest ikke findes mad, ellers er man på restaurant, hvor hele selskabet skal tvinges igennem den præcist samme 7 retters menu – Det er er det vi gerne vil gøre op med, siger Martin og uddyber:

“Ingen reservationer, og kom for det du har lyst til, om du bare vil have et par mikrobryggede fadøl, eller det helt store feast!”

Det var et visit i New York, der fik brødrene bag Neigbourhood til at forny mentaliteten bag deres restauranter.

I mandags lavede de stederne om til ‘hang-outs’, som de kalder det.

15 haner med flydende godter i baren, savory vafler og selvfølgelig deres ikoniske pizzaer.

Der er dømt lækkerier som tatar, og salte vafler med Gammel Knas Chreme. Foto: PR

Ideen er at alle skal være velkomne; derfor er der ingen reservationer og intet krav om at du absolut skal spise. Dem, der kommer først ind, får først serveret.

På drikkevarer siden har Neighbourhood lavet deres egen linje af mikrobryg sammen med deres venner fra TOØL, linjen hedder NABO og byder blandt andet på pilsner, session ipa, classic, blonde og brown ale. 45 kr. For en stor økologisk NABO pilsner, er næsten ikke til at slå.

På menuen finder man selvfølgelig deres meget specielle pizzaer, men joines nu af risotto kugler med trøffel, saltet vaffel med gammelknas creme og håndskåret skinke, koreansk inspirerede bbq wings, tatar og meget mere!

“Vi er ufatteligt spontane og elsker at gå på ‘eventyr’ ud af det blå. Her synes vi at København mangler noget Vi har derfor lavet et sted der taler til andre som os selv. Dem som tager hinanden under armen og bare gerne vil have et hyggeligt sted at bruge tid med sine nærmeste. Om man så skal spises godt af, have en lille snack eller bare nogle kolde godter er underordnet. Kom og hyg, siger brødrene.

Del artikel

Andre læser også