MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Efter Den Sorte Svane: København pauser brug af stort advokatfirma

Af André Bentsen
Tirsdag aften vedtog Økonomiudvalget på Københavns Rådhus at reagere på afsløringerne i dokumentaren
Tirsdag aften vedtog Økonomiudvalget på Københavns Rådhus at reagere på afsløringerne i dokumentaren "Den Sorte Svane". Foto: André Bentsen

Det sendte chokbølger gennem flere kommuner, da dokumentaren “Den Sorte Svane” afslørede, hvordan en blanding af bander, rigmænd og advokater i jakkesæt snyder fællesskabet for milliarder af kroner hvert år.

Siden har dokumentarserien fra TV2 fået konsekvenser personligt for flere af de afslørede hovedpersoner, og nu får den også for et af de nævnte firmaer.

Det sker tirsdag aften, efter Økonomiudvalget i Københavns Kommune har besluttet at sætte samarbejdet med Horten på pause.

“I kølvandet på dokumentarserien, skal advokatfirmaet levere en overordentlig god forklaring på, hvordan det kan lade sig gøre, at en af deres partnere kan være involveret i rå samfundssvindel,” skriver overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S) på Instagram efter mødet.

Hun understreger, at den pågældende advokat, der bliver filmet med skjult kamera midt i handlingen, heldigvis aldrig har rådgivet Københavns Kommune.

Alligevel kræver Økonomiudvalget nu, at Horten redegør for, hvilke tiltag, firmaet vil tage for at sikre, at det ikke kan ske igen.

“Indtal da får de ikke nye opgaver af Københavns Kommune,” understreger overborgmesteren.

Del artikel

Andre læser også