MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Efter stigende smittetal: Københavns Politi indfører opholdsforbud i populær park

Af Redaktionen

Som led i indsatsen for at nedbringe det stigende smittetal i København indfører Københavns Politi et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i to dele af Nørrebroparken: Hørsholmparken og Skateparken.

Det skriver man i en pressemeddelelse torsdag morgen.

De seneste uger har man oplevet adskillige unge samle sig på de pågældende steder, og mange privatfester har været afholdt i de nævnte offentlige rum.

Hovedstadsområdet oplever lige nu en markant stigning i covid-19-smittetallet, hvor en stor del af de smittede er mellem 20 og 29 år, og derfor er der indført særlige restriktioner for en række kommuner.

Blandt andet er forsamlingsforbuddet sænket fra 100 til 50 personer.

Midlertidigt opholdsforbud

I forlængelse af dette indfører Københavns Politi et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i dele af Nørrebroparken.

“Smittetallet går desværre i den forkerte retning, og det er vi selvfølgelig nødt til at tage konsekvensen af. Vi kan ikke acceptere, at større grupper forsamles i en tid, hvor vi skal gøre en ekstra indsats for få nedbragt smitten i København.

Derfor indfører vi nu et midlertidigt og tidsbegrænset opholdsforbud i de dele af Nørrebroparken, hvor vi den seneste tid har haft udfordringer med mange mennesker i aften-  og nattetimerne,” siger politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes.

Politiet har gennem en længere periode haft særlig fokus på Nørrebroparken. Men som konsekvens af det stigende smittetal og den nye grænse for forsamlinger er det politiets vurdering, at der er behov for at sætte markant ind med et opholdsforbud for at sikre, at reglerne bliver overholdt.

Opholdsforbuddene gælder foreløbigt i perioden

Torsdag den 10. september fra kl. 18.00 til fredag den 11. september kl. 06.00.

Fredag den 11. september fra kl. 18.00 til lørdag den 12. september kl. 06.00.

Lørdag den 12.september fra kl. 18.00 til søndag den 13. september kl. 06.00.

For den del af Skateparken, der ligger umiddelbart foran Café Friheden, vil opholdsforbuddet være gældende i tidsrummet kl.00.00 til 06.00 de pågældende dage.

Det er dog ikke kun Nørrebroparken, der har Københavns Politis bevågenhed, understreger politidirektør Anne Tønnes:

“Vi kommer i weekenden til at være markant til stede i aften- og nattetimerne.

Vores patruljer vil holde skarpt øje med, at reglerne bliver overholdt på beværtningerne, og de kommer til at skride ind, hvis festen fortsætter i det fri efter lukketid ved midnat.«

Københavns Politi justerer samtidig listen over de såkaldte advarselszoner, som er områder, politiet holder ekstra øje med. Det drejer sig om følgende områder: Kongens Have, dele af Fælledparken, Islands Brygge, Dronning Louises Bro og området ved Sandkaj og Göteborg Plads.

Områderne Amager Strandpark, Kastrup Strandpark (Sneglen) og midterrabatten på Sønder Boulevard er ikke længere advarselszoner.

Del artikel

Andre læser også