Efterårets hyggehit: Tag på kanalrundfart med hygge og varm kakao i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Hey Captain har skiftet roséen ud med gløgg og er igen klar med alternative kanalrundfarter. Foto: PR
Hey Captain har skiftet roséen ud med gløgg og er igen klar med alternative kanalrundfarter. Foto: PR

Glem alt om den traditionelle kanalrundfart, hvor man i selskab med 100 turister bliver transporteret fra Nyhavn til Den lille havfrue, Christiania og andre klassiske turistattraktioner, mens en hurtigsnakkende guide fortæller anekdoter på fire sprog.

Forestil dig i stedet en fredelig sejltur i selskab med kun 11 andre passagerer og en styrmand, der viser jer byens hemmelige perler og har sørget for, at der er forfriskninger om bord.

Det kan måske lyde for hyggeligt til at være sandt, men konceptet findes faktisk, og navnet er Hey Captain.

Læs også: Nu er Copenhill endelig åben: Så vild er Københavns nye skibakke

Gløgg og varm kakao om bord

Det kan være, at du allerede har hørt om Hey Captains rosé-rundfarter.

De har nemlig været et stort sommerhit i København de seneste år, men nu hvor sommervarmen er skiftet ud med køligt efterårsvejr, har de populære kaptajner nye oplevelser i ærmet.

Roséflaskerne er lagt i vinterhi, og de små kanalrundfartsbåde er i stedet blevet udstyret med gløgg og varm kakao.

Det betyder, at du fra nu og frem til 15. december kan hoppe om bord i en af Hey Captains både, læne dig tilbage i de bløde sæder og lade dig fragte rundt i kanalerne, mens du nyder de varme drikke, selskabet og udsigten.

Foto: PR

“Er det ikke koldt at sejle rundt i havnen om efteråret? Og hvad hvis det regner?” tænker du måske.

Men bare rolig, der er tænkt over det hele.

Her i de kolde måneder har Hey Captains både fået kalecher på, så passagererne kan sidde i ly for vind og vejr. Men det er selvfølgelig stadig muligt at se ud på byen.

Man får også udleveret varme tæpper, så man er sikker på at kunne holde varmen på hele turen.

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Vælg mellem tre ture

Hos Hey Captain har man fokus på alternative og anderledes oplevelser i København, og derfor kan du vælge mellem tre forskellige ruter, når du vil på kanalrundfart med gløgg og varm kakao.

Turen “Hidden gems” varer to timer og går til nogle af Hey Captain-folkenes personlige favoritsteder i København. Det kan enten være byens nordlige eller sydlige del, hvor man kan få indblik i lokalmiljøet og mærke stemningen, og der er endda mulighed for at hoppe af båden undervejs og udforske områderne.

Man kan også booke en plads på turen “Landmarks”, som varer en time og handler om det historiske København. Her bliver man klogere på masser af gamle bygninger, pladser og lignende.

Vil man have den helt store havnetur, kan man tage med på turen “Diana”. Til denne skal du afsætte fem timer, men så får du til gengæld også masser af københavnerstemning. Her er endnu mere tid til at slappe af, og undervejs kommer man både til byens nordlige og sydlige dele samt spirende områder og historiske kvarterer.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Mød nye venner

Udover at vise alternative sider af byen vil Hey Captain gerne bringe mennesker sammen. Der er således også fokus på det sociale, når man tager på kanalrundfart med de små både.

Hver båd har plads til 12 passagerer, og er man ikke nok til at fylde en hel båd, kan man sagtens booke en tur alligevel – så kommer man blot af sted sammen med en eller flere andre grupper, og når man sidder der under kalechen, pakket ind i slumretæpper og slubrer gløgg, er det svært ikke at falde i snak og lære hinanden at kende.

Vil man hellere have turen for sig selv, er det dog også muligt at booke en hel båd, selv om man ikke er 12 personer.

Priserne for en sejltur med Hey Captain begynder på 200 kr. per person.

Læs mere og book på heycaptain.dk.

Hvad: Kanalrundfart med Hey Captain
Hvor: Afgang fra Ofelia Plads, København K
Hvornår: Sejler alle ugens dage
Hvordan: Book tid her

Læs også: Optur: Operaen får ny vild park med 80 forskellige slags træer som nabo