Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Egon Olsens fængsel solgt: Nu skal der bygges stort boligområde her

Af Michael Qureshi

Hvis du er fan af de legendariske Olsen Banden-film, så husker du sandsynligvis Vridsløselille Fængsel i Hovedstadsområdet.

Det var her, at Benny og Keld trofast ventede udenfor hver gang Egon Olsen blev løsladt. Fængslets fremtid står klart nu. I fremtiden bliver det et stort boligbyggeri.

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA har sammen indgået en købsaftale med Freja Ejendomme om det nedlagte Vridsløselille Fængsel i Albertslund, der skal transformeres til en helt ny, levende bydel med fokus på fællesskab, bæredygtighed og foreningsliv.

Grunden skal over den kommende årække omdannes til en bæredygtig og levende bydel, der foruden nye boliger, som tilgodeser alle aldersgrupper, skal være præget af fællesskaber og foreningsliv.

Ny og levende bydel

Der bliver bygget et moderne bofællesskab til aktive seniorer, og parterne håber også at kunne etablere institutioner som vuggestuer og børnehaver.

“Vi ser meget frem til det videre samarbejde med blandt andre Albertslund Kommune og Freja Ejendomme om byudviklingen af området, så vi kan få skabt de rette rammer for en ny og levende bydel med attraktive boliger, fællesfaciliter og indbydende by- og uderum,” fortæller projektudviklingschef i A. Enggaard, Morten Løgsted.

Bydelen kommer til at bygge videre på nogle af de kvaliteter, som området i forvejen besidder, blandt andet ved at kigge på mulighederne for at transformere dele af det ikoniske byggeri.

“Sammen med A. Enggaard ser vi frem til at skabe en sammenhængende bydel med fokus på fællesskab, bæredygtighed og foreningsliv. Den kommer til at rumme boliger til alle aldre, og den skal bidrage til den omkringliggende by, så naboerne og foreningslivet i Albertslund også får glæde af området,” siger administrerende direktør i PKA, Jon Johnsen.

Flere elementer skal bevares

Omdannelsen af Vridsløselille Fængsel bliver endnu et stort, fælles byudviklingsprojekt i rækken for A. Enggaard og PKA.

Senest har parterne skudt gang i udviklingen af en ny bydel på den gamle slagterigrund i Odense, mens samarbejdet også tæller nye bydele som Brokvarteret og Skejbyen i Aarhus samt dele af det nye godsbanekvarter i Aalborg.

Selvom aftalen mellem Freja Ejendomme, PKA og A. Enggaard nu er på plads, vil der gå lidt tid, før det første spadestik kan tages.

Freja ejendomme og Albertslund Kommune har igangsat en arkitektkonkurrence i form af et parallelopdrag mellem 5 arkitektteams.

“De 5 forslag skal indeholde en udformning af landskab og bebyggelse, samt transformation af den bevaringsværdige del af den eksisterende bebyggelse.

Det gælder bla. den berømte port, samt den gamle fængselskirke med det karakteristiske spir.

Det er hensigten, at de bedste elementer af parallelopdraget skal indgå i den samlede masterplan for hele fængselsgrunden.

Vi ser frem til at følge A. Enggaard og PKA realisere den fremtidige masterplan over de kommende år, og vi har stor tiltro til, at 2 så ambitiøse og erfarne aktører kan løfte denne store opgave,” siger Lisbeth Nørskov Poulsen, udviklingschef i Freja Ejendomme.

De 5 arkitektteams præsenterer deres projekter i slutningen af august og i midten af september foregår der en samlet vurdering af projekterne.