Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Moderne møder traditionelt: Eksotiske smage og krydderier hos Zahida

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Pandemien har sat en stopper for mange ting, og lækre udlandsrejser med nye smage, dufte og indtryk er i høj grad én af tingene.

Vi kan ikke få præcis det samme her i København, men alligevel findes der flere spisesteder, som giver os en lille bid af alt det, vi savner.

Prøv for eksempel Zahida på Rømersgade, hvor traditionel, pakistansk madlavning møder moderne smage.

Foto PR

Opvokset med madlavning

Bag Zahida finder man de to brødre, Bobby og Shane.

De er opvokset i en stor familie med mor, far og fem brødre i England, hvor det efter traditionen var mor, som lavede al maden i køkkenet.

Det vækkede allerede dengang de to brødres interesse for mad og startede drømmen om deres egen restaurant – opkaldt efter mor naturligvis.

Maden dengang var traditionel pakistansk og med en masse daglige besøg på det lokale marked.

I 2017 kunne de så åbne deres egen første restaurant i København, og det har siden hen kun gået fremad.

Har du været på Roskilde Festival, så er du måske også stødt på deres berømte Butter chicken, som de lavede mere end 1,5 tons af. Bare wauw.

Foto PR

Det traditionelle møder det moderne

Bobby og Shane har på mange måder taget de samme pakistanske smage med sig til København, men de har også givet restauranten i Rømersgade deres eget twist.

Her er nemlig lyst, farverigt og virkelig indbydende.

Et sted man har lyst til at hænge ud.

Deres krydderiblandinger er helt kapitel for sig, og noget de fleste af os danskere på ingen måde kan komme i nærheden af, hvis vi selv slår os løs i et køkken.

På menuen finder du stadig velkendte retter som Butter chicken, Daal, Samosa, Tandoori Paneer og Aloo Bindi Masal, men de to gutter giver også deres bud på solid burger for eksempel.

Alle retter ”krydrer” de med lækre, farvestrålende drinks, og med lidt god fantasi – så er det næsten ligesom at drømme sig tilbage på en eksotisk udenlandsrejse.

Hvad: Zahida
Hvor: Rømersgade 20, 1362 København K
Hvornår: Åbent tirsdag til lørdag fra kl. 17.30-22.30
Hvor meget: Tasting menu for 360 kr. pr. person (335 kr. for en vegetarisk version)
Hvordan: Læs mere og book bord her

Del artikel

Andre læser også