Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jesper Binzer om København: “Lige her kan det godt hjælpe at være kendt”

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Søndag den 17. september 2023 optrådte Jesper Binzer, forsanger og guitarist i D-A-D, til Det Danske Rock Akademis hæderspriskoncert i Amager Bio.

MigogKbh tog i den anledning en snak med ham om hans forhold og kærlighed til København.

Hvor går han selv til koncert i København? Hvor finder han inspiration? Og hvad er hans hemmelig sted i byen?

Det og meget andet kan du blive klogere på lige her.

Mit forhold til København er…

At jeg altid har boet i København.

Min mor og far siger, jeg har boet de første tre måneder i Hvidovre, men derudover har jeg boet på Frederiksborggade, H.C. Ørstedsvej, Farimagsgade, Refshaleøen og nu på Amager. Meget lokal København – det er lige mig. 

Ikke at jeg på noget tidspunkt ikke har haft lyst til alt muligt andet, men det er ikke rigtig lykkedes. Jeg har altid haft lyst til at prøve noget udland, og jeg kan også godt mærke, at jeg ville blive glad for fred og ro en dag.

Ud hvor der er grønt, når jeg bliver gammel, men lige nu er jeg meget glad for København.

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo i bydelen…

Amager stadigvæk. 

Der sker en del på Sydhavnen, som jeg synes er sjovt og spændende, og det virker som om, der er utrolig mange forskellige mennesker. Alle slags mennesker kan få en lejlighed, hvis de har penge nok. Der er noget nyt ’leben’ der, som egentlig er meget forfriskende. Det er klart, at der mangler måske lige den bund – måske en eller anden 300-års historie – som der findes herude på Amager.

Men der er det ved Sluseholmen, som jeg også godt kan lide ved Fisketorvet og Field’s. Der er folk i alle mulige hudfarver, som kan føle sig mere trygge og føle sig mere ‘sammen’ med nogen.

Foto PR

Mig og København bliver uvenner, når…

Heldigvis aldrig. Men jeg kan godt mærke, at i takt med jeg har gang i mit eget, så tager de næste generationer over. Det vil sige, at det som var min by engang – Kultorvet, Klaptræet, Saltlageret, Gammeltorv og Nytorv – det bliver lavet om.

Heldigvis er der nogle nye, der tager over og laver noget nyt. Men jeg har en vis blues over, at Indre By ikke er ‘min by’ længere.

Næste gang jeg skal ud at spise, skal jeg besøge…

Mangia, men så skal der jo være plads. Der hjælper det nogle gange at være kendt, for så kan man nogle gange lige få røvballen ind på Resto eller Pastis for eksempel.

Jeg elsker, når far (red. mig selv) laver mad, for så inviterer han ud at spise. 

Jeg er stadig vild med Kødbyen. Fiskebaren er et centrum for mig, og så synes jeg, Warpigs er noget af det bedste – også sammenlignet med nogle af ‘de ægte’ ovre i Amerika. Jeg synes virkelig, at det er dejligt, at man kan få så meget salt og fedt på én gang.

Og så selvfølgelig Ingolfs Kaffebar – der er også god mad. Både Mahalle og ramen er også lige mig. 

Der er masser både dyrt og billigt. Især til hverdagspriser, som jeg sætter kæmpe stort pris på. Og skal jeg være helt i øjenhøjde, så skuffer Sticks ’n’ Sushi aldrig. Det koster lidt mere, men hold kæft det alligevel rammer godt hver eneste gang.

Tre ting jeg vil anbefale i København er…

Nørrebro. Hvad der ikke findes af lækre og hippe steder. Veganske steder og ølbarer.

Nørrebro er helt klart yndlingsbydel for tiden. Den er ikke blevet Vesterbro endnu, men til gengæld er der en foretagsomhed, som er meget dynamisk og opløftende.

Jeg kan virkelig godt lide at tage hele den lange cykeltur på Nørrebro og dreje ind og drikke mærkelige øller. Det gør mig virkelig glad.

Når jeg selv skal høre musik…

Tager jeg på Pumpehuset. Det lyder ikke så godt, men det er et fedt sted, hvor jeg føler mig så tryg i forhold til, at det er en ægte rockklub.

Pumpehuset er særligt, fordi det minder mig om fars egen arbejdsplads – nemlig rockklubber i Europa. Herhjemme er D-A-D jo mainstream – det vil sige, at vi spiller store, dejlige steder med et bredt udvalg af mennesker.

Men syd for grænsen er vi jo et gement rockband, og der kan vi samle de der 1.500 mennesker i en rocklub med folk, der allerede er ‘omvendte’ så at sige. Man har en dialog i et sort, ølstinkende lokale, og det betyder meget for mig. Den der lange dialog med rockfans og rockbands.

I kraft af hvor jeg bor, ender jeg tit på Amager Bio og Royal Arena, men jeg vil ikke sige, at der er steder alene, hvor det er rammerne, der bestemmer.

Foto Gonzales Photo/Mathias Kristensen

Hvis jeg skulle på date i København, ville jeg…

Først og fremmest gå en tur. Det kunne være i Søndermarken eller Frederiksberg Have.

Og så skulle vi spise mexicansk og drikke ’Bloody Mary-øl’ hos Bredo på Nørre Allé. Og så måske få et par Mezcal oveni.

Hvis jeg skulle vise en turist København, ville jeg…

Selvfølgelig stadigvæk vise dem Christiania – det må jeg sige. Og igen en tur på Nørrebro.

Selvfølgelig skulle man også vise dem Tivoli, men det må de selv klare. Kan man godt sige det?

Jeg ville køre dem lidt rundt – også på Refshaleøen, hvor D-A-D har øvelokale. Der er også lidt nogle hemmelige steder derude. Hele området med La Banchina og Lille Bakery – det er der virkelig noget over. Jeg er ked af at sige det, men hold kæft, hvor er der altså lækkert.

Mit hemmelige sted i København er…

Lidt at komme tilbage på Spiseloppen. Jeg ved, at der er god mad og store portioner.

Det var så stor en del af vores vokabular, og nu er det røget ud, og det synes jeg ikke, at det skal. Vi skal tilbage på Spiseloppen.

Når jeg har brug for inspiration, tager jeg hen til…

Collins Allé i Kongelunden. Hvis det virkelig er tungt, så er det Eremitagen. Der kan man gå en virkelig lang tur.

Eremitageslottet blev opført 1734-36 af arkitekten Laurids de Thurah for Kong Christian 6. Foto Roberto Fortuna

Jeg drømmer om, at København…

Begynder at lave el med de små vindmøller. Sådan helt småt, lokalt.

Hvorfor kan vi ikke have vindmøller, der laver strøm til forskellige, lokale ting? Det tænker jeg tit på. 

København er bedst, når…

Byen stråler.

Jeg er traumatiseret af søndage i min barndom, hvor det hele var helt stille. Så alt, der larmer og er lidt liv i – det betyder enormt meget for mig. Det liv, der foregår er helt fantastisk og gør mig så glad.

Foto PR

Min største musikoplevelse i København er…

Næsten svært at sige. Jeg har haft kæmpe oplevelser, selvfølgelig.

Når man har set Sanne Salomonsen være Sanne Salomonsen i Sankt Peders Stræde, hvor man har røget en bønne og fået sig en guldøl i 80’erne for eksempel.

Eller for nylig da jeg så Konvent i Pumpehusets foyer. Da var jeg også fuldstændig blæst væk.

Der skal meget til, at jeg falder for noget musik, fordi jeg er sådan en fagidiot. Men det er det jeg søger – jeg søger at blive rørt af et rockband.

Da D-A-D spillede på Rådhuspladsen fra 1999 til 2000, der må jeg sige. Og så en 11-12 gange på Orange Scene.

Nogle gange når min selvtillid er helt nede, så går jeg ned i kælderen til teenagesønnen og nævner de koncerter, som nogle far har spillet. Og så går jeg op igen, og så har jeg det lidt bedre, haha.

En københavner, jeg beundrer, er…

Henrik Lehmann. Han er en utrolig kulturarbejder, og i kraft af sin ADHD-diagnose får han virkelig mange ting for hånden.

Han har formået at skabe nogle centrummer for utrolig mange af sine venner og har skabt en kæmpe cirkel omkring sig. Han har Ingolfs Kaffebar på Amager og Gæsten på Bornholm.

Og ham beundrer jeg, for han bliver ved med at holde fast i, at kultur først og fremmest skal være noget samlende – og dernæst kan det lave penge.

En kendt københavner, jeg gerne vil spise middag med, er…

Anisette Koppel (forsanger i The Savage Rose), som jeg jo skal synge for på søndag. Hende kunne man godt spise lidt mexicansk med.

Min yndlingsfrisør er…

Vores direktør for merchandise. Hende, der står for t-shirts, kasketter, julekugler og så videre.

Hun hedder Pia, og hun har flere gange tvunget mig ud i at få klippet spidser. Så min yndlingsfrisør er t-shirt Pia.

Del artikel

Andre læser også