Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En københavner i Aarhus

Af Annoncør

Aarhus er en hyggelig by. Tag det fra en københavner, der ELSKER København, og meget nødigt krydser broer væk herfra. Men Aarhus – den by kan altså noget. Så når arbejdet en sjælden gang imellem kræver, at undertegnedes blik bevæger sig mod det jyske, så er Aarhus en helt okay trøst, når hjemveen melder sig.

For Aarhus er en storby. Men det er en jysk storby, og deri ligger hele forskellen. For udover det sædvanlige storbyliv – som på charmerende vis er understreget af byens hyggelige kanal – så er der også ro. Jovist, der er natteliv og gang i den, hvis man søger dét, men der er en behagelig stemning i hele byen, som medfører en ro. Desuden er de fleste barer samlet om et forholdsvist lille område, hvilket betyder, at man ikke sætter sin nattesøvn på spil ved at overnatte i byen. 

På arbejde i Aarhus

Også som arbejdsby fungerer Aarhus ganske udmærket. Der er nemlig tilpas meget liv om dagen, og tilpas gode muligheder for en fyraftensøl om aftenen – og derefter ro om natten. Der er masser af spisesteder, hvor man kan socialisere med sine kolleger efter endt arbejdsdag, og der er masser af butikker, hvis man får tid til den slags.

Derudover er der et utal at muligheder for konferencer og møder, hvis det er det, man er på udkig efter. Og de fleste af disse ligger centralt, så man ikke er nødt til at være i bil. Så medmindre du skyr offentlig transport som pesten, så kan det virkelig anbefales at lade bilen blive hjemme. For selvom Aarhus er en rolig by, så er parkering i storbyer bare aldrig anbefalelsesværdigt.

Og med gåafstand til de fleste ting, så er det langt hyggeligere med en togtur – og eventuelt mulighed for at nå det sidste arbejde – tur/retur til byen.

Hvad skal man lave efter arbejde?

Og når så mødet eller konferencen er overstået – hvad skal dagen så bruges på? Helt kort fortalt, skal du gå en tur. Du kan have et bestemt mål i tankerne, eller du kan vandre afsted uden – det er helt op til dig. Begge muligheder har næsten garanti for gode oplevelser. 

Hvis du er mere målrettet, kan du sigte mod det berømte ARoS, eller mod Den Gamle By. Her er henholdsvis kunst og historie du kan lade dig opsluge af. Og ellers så lad dine fødder bestemme retningen ind i den aarhusianske kultur.

Del artikel

Andre læser også