MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En tur rundt i det Københavnske på cyklen 

Af Redaktionen

København er hovedstaden i Danmark.

Det er en fantastisk by, med et hav af muligheder for alle aldre. Det er en europæisk storby, man i udlandet ofte skildre misundende til, dels på grund af byens mange smukke værker, hvor dansk kunst og design pryder gadebilledet, men i høj grad også på grund af byens eminente infrastruktur når det kommer til cykling.

Ligegyldig hvor hen man tager ud i den store verden, finder man sjældent et cykelsystem der fungerer bedre, og er ligeså funktionsdygtig som det er det i København.

En vaskeægte cykelnation

Vi er en nation der holder af at cykle. Netop i denne dejlige forårstid vi er gået ind i, er det som om cykelstierne lige er det ekstra fyldte.

På en hvilken som helst dag i København ser man altid mange cykler, men der er altid lidt flere lige i denne periode. For mange danskere er det blot hverdag, men for turister er det fascinerende.

Ude i den store verden, er det ofte noget som bliver fremhævet. Sågar har borgmesteren i Valencia, Spanien direkte forsøgt at kopierer noget af den samme filosofi og tanke omkring cykling, og få det inkorporeret i byen.

Det er bare ikke helt så nemt, eftersom det er en kulturel ting. Det er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden, men retter noget vi danskerne er opvokset med.

Cykelbutikkerne fylder også i gadebilledet

Slentrer man en tur på cyklen i og omkring København, støder man også på rigtig mange forskellige cykelbutikker. En af disse er Cykelexperten, der har der deres megastore placeret ude i Vanløse.

Butikken summer også af cykling, og man er ikke et sekund i tvivl om passionen for alt der vedrører cyklen, når man træder ind i butikken. Netop i disse dage mærker de også den store efterspørgsel på cykler – både på værkstedet, men også dem som skal have købt en ny model til foråret.

Især i og omkring påskedagene forventer man en ekstraordinær travlhed. Det kan være en god idé at tage børnene med ud og kigge på cykel i disse dage, hvor der bandt andet er mulighed for at gøre et forårskup – også på børnecykler.

Kopi eller ej – cykling holder 100%

Om Valencia, som blot er en af mange, der direkte forsøger at efterligne vores kultur, får succes med det er svært at sige. Dog er det vigtigt at vi fortsat gør meget for at udvikle vores cykelopfattelse, sådan vi ikke afvikler, men udvikler på et fantastisk system vi skal være stolte af.

Det fremmer ikke kun den grønne tankegang, men også motion, sundhed og glæde følger med. København er også flot i bil, men helt fantastisk på cykel.