Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Endelig: Hjemløs gourmetrestaurant åbner i nye smukke lokaler

Af Mathilde Mågård Hansen
Koan. Foto: Neve Qaraday
Koan. Foto: Neve Qaraday

I oktober 2020 åbnede Kristian Baumann (tidl. 108) sin nye gourmetrestaurant, Koan, som en pop-up i Empirical Spirits lokaler på Refshaleøen.

Det kan du læse mere om lige her.

Siden da kom turen til en pop-up i Relæs gamle lokaler på Jægersborggade.

Det sidste lange stykke tid har gourmetrestauranten dog været hjemløs, mens de har søgt efter egne permanente lokaler – og dem har de nu endelig fundet.

Ved den københavnske havnefront

I dag åbner Restaurant Koan med en koreansk inspireret tasting menu ved den københavnske havnefront efter to succesfulde pop-ups.

Helt bestemt på Langeliniekaj 5.

Køkkenet på Koan er en reflektion af de traditionelle koreanske tilberedningsteknikker og smage, kombineret med nordiske råvarer. 

Foto Neve Qaraday

I tæt på tre år har Baumann og hans hold arbejdet på at forfine udtrykket og dykke længere ned i traditionelle teknikker og smagsindtryk for bedre at kunne forstå deres rejse.

“De sidste syv år er min nysgerrighed på mit fødeland Sydkorea blevet stærkere og i den forbindelse har jeg prøvet at drage ud på opdagelse i landet for at lære mere om kultur, historie, mennesker og traditioner,” siger Kristian Baumann og fortsætter:

“Det har manifesteret sig i at mit kald som kok er steget til et højere niveau i form af en oprigtig ro. Jeg har igen en lærlings syn på alle de indtryk jeg har fået gennem middage, råvarer og tradtionelle og komplekse lag der er i de forskellige koreanske køkkener.”

En rejse

At gå på opdagelse i gadekøkkenerne, templerne, barbecue kulturen og det royale køkken er noget, som Kristian vil tage med sig resten af livet. 

Gennem disse opdagelser har han fundet ro i at være adopteret og kan nu dele sin madkærlighed gennem minder fra rejser kombineret med de vidunderlige råvarer, som nordens årstider byder på.

Baumann har altid haft en stor forkærlighed for brød og synes det kunne være sjovt at dele et minde fra en rejse til Korea, hvor en lille eftermiddagssnack i form af en Kkwabaegi brændte sig fast i hans hukommelse.

Kristian Baumann. Foto Neve Qaraday

“En Kkwabaegi er traditionelt en twisted, sød donut. Koans version er lidt mere salt, luftigt og smørfyldt, som skaber en oplevelsen af at spise frisk, varmt brød,” forklarer Kristian.

Baumanns partner i restauranten, Lasse Peder Nielsen, har ansvaret som sommelier og har brugt de seneste år på at opbygge en spændende vinkælder. 

Der er fokus på vin som er produceret med respekt for jorden, og der både noget for naturvinselskeren og den traditionelle vin-aficionado. 

Læs mere og book bord på Koan lige her.

Hvad: Koan åbner i nye lokaler
Hvor: Langeliniekaj 5, 2100 København Ø
Hvornår: Åbner tirsdag den 4. april

Del artikel

Andre læser også