Endelig: Nu får Nørrebro ny fodboldbane
Undskyld, at overskriften var det modsatte af en clickbaiter.
For faktisk får Nørrebro ikke bare en ny fodboldbane, men et helt bevægelsestorv.
“Det er en milepæl for bydelens fællesskab,” siger aktørerne.
Nørrebro har nemlig i mange år lidt under en mangel på idrætsfaciliteter og samlingspunkter, hvor både børn, unge og voksne kan mødes, dyrke sport og skabe fællesskab.
Og når vi siger mangel, er det selvfølgelig en underdrivelse af dimensioner.
Ingen steder i Danmark har været så hårdt ramt af mangel på fodboldgræs, som bydelen med de hungrende boldspillere.
Men nu er der endelig lys for enden af tunnelen.
Lørdag den 16. november åbner et helt nyt bevægelsestorv med fodboldbane, aktivitetssti og opholdszoner, som skal være et samlingspunkt for både beboere og resten af kvarteret. Det nye bevægelsestorv er første del af den ambitiøse indsats ‘Nørrebro Samles På Banen’, som sigter mod at skabe bedre idrætsfaciliteter og styrke fællesskabet i det pulserende kvarter.
Et savnet samlingspunkt for Nørrebro
I mange år har Nørrebro manglet faciliteter, der kunne samle mennesker på tværs af alder og baggrund og give plads til sport og aktivitet. De omkringliggende boligområder i Lundtoftegade og Titanparken har været isolerede fra resten af byen, og derfor blev initiativet ‘Nørrebro Samles På Banen’ født. Et initiativ, hvor boligafdelingerne og den lokale fodboldklub, Nørrebro United, gik sammen om at skabe mere aktivitet og sammenhold i bydelen. Nu bliver første del af projektet til virkelighed med det nye bevægelsestorv.
“Vi ser frem til at gøre bevægelsestorvet til et levende sted med en masse forskellig aktivitet, der kan rumme alle måder at deltage på,” siger Astrid Bertelsen, projektleder fra Nørrebro United. “Vi vil arbejde på at gøre det til et samlingspunkt for både foreninger, helhedsplanen og andre lokale organisationer, så vi kan få endnu flere af de lokale børn og unge til at rykke tættere på foreningslivet.”
Lokal involvering og samarbejde
Bevægelsestorvet er ikke bare et fysisk resultat, men også et resultat af mange måneders involvering af lokale beboere og interessenter, der har været med til at forme ideerne og aktiviteterne på området. I samarbejde med forskellige aktører i bydelen har man skabt et sted, hvor både børn, unge og voksne kan mødes og deltage i aktiviteter.
“Projektet er skabt på baggrund af involvering af lokale beboere og en dyb forståelse af de sociale og fysiske behov på Nørrebro,” siger Søren-Emil Schütt, medlem af organisationsbestyrelsen i AKB København og beboer i Lundtoftegade. “Det er et projekt, der adresserer både fysiske og sociale problemstillinger og skaber noget, der er mere end bare en sportsfacilitet. Det er et fællesskab.”
Støtte og samarbejde fra flere aktører
Projektet er blevet muligt med støtte fra en række organisationer og fonde, der har set potentialet i at skabe et aktivt, sundt og inkluderende fritidsliv for områdets børn og unge. Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Nordea-fonden og Københavns Kommune er blandt de vigtigste bidragsydere, der har været med til at gøre bevægelsestorvet til virkelighed.
“Projektet viser nye veje og kræver vilje og mod fra de involverede parter,” siger Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania. “Det åbner op for, at en fodboldklub kan afholde træning på arealer, der ejes af en almen boligorganisation. På den måde skabes der mere foreningsfodbold i en bydel, der har begrænsede adgange til fodboldbaner, samtidig med at boligområdet åbnes op for resten af byen.”
En weekend fyldt med aktiviteter og fællesskab
Indvielsen af bevægelsestorvet den 16. november markerer starten på en ny æra for Nørrebro. Hele dagen vil der være aktiviteter og sjove indslag for alle aldre. Programmet byder blandt andet på en åbningsceremoni, indmarch af fodboldhold, musik og fodboldkampe mellem Nørrebro United og BK Skjold. Der vil også være en åben børnefodboldturnering og mulighed for at deltage i showkampe rundt om i boligområdet.
“Dette projekt er et stærkt eksempel på, hvordan vi kan bruge idræt og fællesskab til at løse lokale behov og samtidig skabe nye muligheder for hele bydelen,” siger Astrid Bruus Thomsen fra Realdania. “Vi glæder os til at se, hvordan det kan styrke fællesskabet på Nørrebro, og hvordan det vil udvikle sig de kommende år.”
Indvielse: Lørdag den 16. november 2024
- 11:30 – Åbningstale ved teknik- og miljøborgmester Line Barfoed, formand for AKB København Mikkel Warming og bidragsydere.
- 11:45 – Indmarch af holdene med musik ved operasanger Laura Helene Hansen, violinist Anne Eltard og Adam Ørvad på akkordeon.
- 12:00 – Kick off-showkamp mellem Nørrebro United og BK Skjold.
- 12:00-13:30 – Showkampe i hele AKB Lundtoftegade.
- 13:30 – Tilmelding til åben børnefodboldturnering.
- 14:00-15:00 – Børnefodboldturnering.
Med etableringen af bevægelsestorvet og ‘Nørrebro Samles På Banen’ tages et vigtigt skridt mod et stærkere fællesskab på Nørrebro, og der åbnes op for en fremtid med mere aktivitet og flere muligheder for bydelens beboere.
Sted: AKB, København Lundtoftegade, Lundtoftegade 19, 2200 København