MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Er det sommerens hit: Djämes Braun og Kato tager dig med tilbage til teenageværelset

Af André Bentsen
Her er de to hitmagere i deres egne teenageværelser - men hvem er hvem, og hvad hørte du selv dengang? Fotos Privat
Her er de to hitmagere i deres egne teenageværelser - men hvem er hvem, og hvad hørte du selv dengang? Fotos Privat

Eins, zwei, Lifestyle – eurostyle.

Kato og Djämes Braun slynger dig tilbage til teenageværelset, når de i et nyt makkerskab trækker en tyk rød tråd fra 90’ernes hiphop og eurodance til vor tids dansegulv på stramt belyste huler som Sigurdsgade.

“Det handler om energi og at have det fedt lige der, hvor man er i livet. Om man sluger kultur og vælter byen, eller synes det fedeste i verden er at få en ekstra kugle i isen, mens man skubber tvillingebarnevognen, siger Lasse Kramhøft til MigogKbh.

Han reagerer også på Pilfinger, men er for de fleste københavnere bedst kendt som fænomenet DJÄMES BRAUN, der først fik hele Danmark til at kigge på fugle.

For 10 år siden gik Djämes Braun og Kato sammen om at lave hittet ‘Ejer Det’ med Specktors, og derfra er hittesene kommet som perler på en snor.

Nu bindes knuden med et nyt track, Eurodance. Og hvis du kan genkende temaet fra ikoniske Mr. Vain, så er det ikke tilfældigt.

“Det startede med, at jeg gik og fløjtede temaet til klassikeren, og dette vanvittigt lalleglad, fuld-smadder track gav mig inspirationen, som jeg præsenterede for Kato, der bare var på og sagde; det bliver mega stort det her. Dagen efter var Eurodance klar.

”Da Lasse spillede sit nummer for mig, var det som et lynnedslag i mit hjerte, da jeg altid har elsket eurodance-genren. Det var en genistreg, der passede godt ind i Djämes Braun´s humoristiske univers, siger Kato.

“Lasse var en stor inspiration for mig som producer. Han er en vild sangskriver, hvorimod jeg altid har holdt mig lidt tilbage da jeg så mig mest som DJ, men Lasse inspirerede mig til at skrive egne numre, fortsætter Kato.

Lasse mener selv, at nummeret formede sig til den perfekte sang, da Kato fik fingrene i det.

”Kato fik lov til at løbe videre med bolden og som en sporhund snusede han sig frem til nerven i sangen. Jeg sad bagved Kato i studiet og beundrende så til, hvordan han som en magisk lydkemiker nærmest omsluttet af røg bragte ‘Eurodance’ til nye højder”, starter Lasse:

Vi er begge fra en tid, hvor eurodance var det hotteste i 90´erne, og nu er den tilbage. Mange unge opdager eurodance nu, og jeg tror faktisk, dette er det første nummer på dansk i den genre.”

Men hvordan går man fra at være en udstødt hiphopper på Falster til en eurodance-pop-hitmager i København?

“Det handler nok om at besøge noget nostalgi. Jeg var mest til hiphop dengang, men Kato elskede eurodancegenren fra første beat. Men det handler ikke om at lade som om man er ung, uden at være det. Jeg er en voksen mand, men jeg har også et liv, hvor jeg er opsøgende i kulturlivet, danser og går i byen – som mig – ikke som mig som 23-årig, understreger Lasse.

“Der er basicly bare fart på og det er det, det betyder, når jeg synger Eins, zwei, lifestyle. Så er det rock n’roll i dit eget liv. Det behøver ikke at være det samme som i mit eller Katos.”

Hvorfor skal vi tages tilbage på teenageværelset?

“Det er her det hele starter, når vi former vores smag og livsstil. Men vi udvikler os også. Jeg hadede altid, når mine venner ville høre Suede, men i dag kan jeg godt se, hvad der er fedt i dem og Depeche Mode. For mig handler det om at gøre det på sin egen måde og tage det bedste med sig på rejsen.”

Hør det nye track her – men vær advaret – du kommer til at høre det igen.

Del artikel

Andre læser også