Er dine solbriller bæredygtige?

Skrevet af: Redaktionen

Vi kender sikkert alle det evige problem med at finde de perfekte solbriller, som har det helt perfekte glas, og som ikke fuldstændig ruinere ens bankbog. Men en ting er at finde et par solbriller, som man synes er pæne. For flere og flere spiller bæredygtighed en essentiel rolle, når de skal ud og købe nyt. Det er ikke længere ligegyldigt, hvor tingen kommer fra. Nej faktisk er hele produktets rejse vigtigere end nogensinde før. Vi handler bæredygtigt, men dine solbriller bæredygtige? Hvis ikke, så kan du her få en guide over nogle af de producenter på markedet, som har taget kamp op, og gjort deres solbriller endnu mere bæredygtige. Vi vil også se på, hvordan de forskellige solbriller har en positiv indflydelse på den fremtid vi alle går i møde.

Smarte solbriller, der redder orangutangerne

Det er næppe gået nogen næse forbi, at orangutangerne på Borneo er truet, men vidste du at du med et par solbriller faktisk kan hjælpe med at bevare deres eksistens? En dansk solbrille producent laver nemlig ikke bare lækre solbriller med et træ look, for hver solgt brille støtter de nemlig orangutangerne på Borneo. Brillerne er lavet af acetat, som er en type plastik, der består 90 % bomuld, og har dermed en længere holdbarhed end almindeligt plastik.

Solbriller af affald

Det lyder måske tosset, men faktisk producere flere og flere solbriller af genbrugt affaldsplastik. Vores have fylder med plastik, og det er på tide at vi alle tager ansvar. WWF arbejder hårdt på at fjerne plastik fra havene og strandene, og al den plastik kan bruges til at lave nye produkter, såsom solbriller, og på den måde undgår vi at producere nyt plast. Dette betyder at solbriller lavet af genbrugsplast er mere bæredygtige og miljøvenlige end nye producerede solbriller.

Solbriller uden plastik

Selvom de fleste af os nok umiddelbart forbinder solbrillen med plastik stellet, så er der faktisk producenter, hvis solbriller laves i træ. Dette er ikke bare bæredygtigt, men giver også billederne i høj kvalitet og et moderigtigt udtryk. Ved at producere solbrillerne i træ, minimeres brugen af plastik, og det bæredygtige træ fungere fantastisk som erstat for plastikket, når det kommer til produktionen af solbriller. Udover at træet er mere bæredygtigt end plastikken, så er solbrillerne også af højeste kvalitet og utrolig lette. Dette gør solbrillerne behagelige at have på. En af danske producenter bag de ny træ solbriller, kan udover deres bæredygtige produktion også fortælle at de planter et træ, for hver solgt solbrille. På den måde hjælper de til at bevare jorden biodiversitet.

Har du valgt en mere bæredygtig livsstil? Så kan du roligt tage ud og kigge efter nye solbriller. Der kommer nemlig hele tiden nye producenter til, som alle brænder for at gøre modeindustrien mere bæredygtig.