Er du en pluspige? Disse items bør du ALTID have i dit klædeskab!

Skrevet af: Martin Jørgensen

Følgende artikel er udarbejdet i samarbejde med magasinetkbh.dk og emma.dk. Den indeholder derfor reklame og betalte links.

I de seneste år er der kommet større fokus på modetøj til pluspiger, ligesom det ikke længere er umuligt at opstøve en pluspige på diverse catwalks. Og plus size-pionerer som Ashley Graham, Tara Lynn og danske Josephine Dahl er med til at sætte nye standarder for skønhed, der bedre korresponderer med virkeligheden. Og vi hilser den nye tendens velkommen, hvor skønhed ikke er et tal på målebåndet, og hvor kurver er for alle.

Den store interesse for plus size-modeller har også ført til et stigende antal brands, der producerer tøj til pluspiger. Og hvis du søger tøj til store kvinder i København, er mulighederne efterhånden mange. Vi guider dig mod de items, du bare må have i din garderobe, hvis du er en pluspige.

Jeans, der sidder lige i skabet

Jeans er på alle måder blevet allemandseje, siden de gik fra at være forbeholdt amerikanske cowboys til at findes i stort set alle garderobeskabe. Og hvis du er en pluspige, bør du også have mindst ét par lækre jeans.

Gå efter jeans, der er høje i taljen, så de støtter godt omkring bagdel og liv. Hvis du har en timeglasfigur, og din talje derfor er en del smallere end din popo, bør du gå efter jeans, der er smalle i livet, eller som har elastik bagpå. For det er da for irriterende med jeans, der gaber over lænden.

Hvis du ikke bryder dig om traditionelle blå jeans, så gå efter en model i sort eller grå, der kan bruges til alt.

En god BH, der støtter

Ja, det kan ikke siges klart noget: Det er forbandet vigtigt med en BH, der sidder godt og støtter din barm. Hvis du har en stor barm, bør du overveje at gå ind i en lingeriforretning og få dem til at hjælpe dig med at finde den rigtige størrelse BH. Mange kvinder går nemlig rundt med for lille skålstørrelse, og hvis du ikke har fået tjekket din rigtige størrelse af professionelle, vil du formentlig bliver overrasket over resultatet.

Gå efter en BH med brede stropper, der kan lette dine skuldre for lidt af barmens tyngde. Og sørg for, at skålen ligger pænt ind mod brystet hele vejen rundt om barmen og ikke gaber nogen steder. Ja, vi kan ikke understrege det nok: En god BH er alfa omega!

Et pencilskirt

Den klassiske pencilskirt kommer i mange varianter, men ens for dem alle er, at de er enestående til at showcase flotte kurver. Og med et pencilskirt kan du peppe enhver kedelig bluse eller skjorte op. Det hele bliver altså bare lige den tand mere elegant og sexet, når kurverne iklædes den ikoniske nederdel.

Lækre produkter til dit hår

Ja, nu har vi muligvis flyttet os fra garderobe til badeværelset, men man skal ikke underkende vigtigheden af et velplejet hår, når det kommer til at sammensætte et sammenhængende outfit. Hvad nytter det, at man har brugt en formue på tøj, hvis ens spidser er tørre og spaltede eller hænger klaskede omkring ørerne?

Med moroccanoil får du skinnende og velplejet hår med få justeringer. Hvis du køber dine produkter igennem emma.dk, kan du ovenikøbet få dem med for op imod 85% rabat. Da du samtidig indkasserer CashPoint på dine købe OG får gratis fragt, har det nærmest aldrig været billigere at få et velplejet hår.

En flot trenchcoat

Hvis du topper dit outfit af med en lækker trenchcoat, kan du næsten ikke gå galt i byen. En trenchcoat er klassisk og elegant og fungerer godt med alle kropstyper. Og så er den tidløs, så du behøver ikke at frygte at bruge lidt ekstra på en trenchcoat, da den vil glæde dig mange år frem i tiden.

MASH tweaker menukortet med masser af fisk og skaldyr

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
MASH Penthouse, PR Foto
MASH Penthouse, PR Foto

Den succesfulde bøfkæde MASH fylder i år 10 år.

Men den erfarne kæde hviler på ingen måde på laurbærrene.

Tværtimod følger de trofast med deres gæsters smagsløg.

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Mere grønt, fisk og skaldyr
Og det er vist ikke gået nogens næse forbi, at flere tænker mere over deres valg, miljø og bæredygtighed.

Der er stadigvæk plads til de saftige bøffer, men mange har skruet ned, indført kødfrie dage eller måske blevet flexitarer.

Så MASH har med deres nye menukort sat masser af maritim mundgodt på menuen, så alle i selskabet nu har et overflødighedshorn at vælge imellem.

Uanset om man er til store bøffer eller saftig skaldyr – eller det helt grønne køkken.

Se hele menukortet lige her

Med andre ord: MASH introducerer masser af fisk og skaldyr – og lavet med fokus på kvalitetsråvarer, tilberedning og smagssammensætninger, som de gør sig umage med for kødets vedkommende.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Umami-darling tilbage
Nyhederne tæller bl.a. følgende starters:

Grillede jomfruhummere med kryddersmør og grillet citron.

Gratineret King Crab med hvidløgssmør, brødkrummer, grillet citron og citrusmarineret salat.

King Crab Ravioli serveret med skaldyrsboullion.

Black Cod UMAMI style (en hyldest til Restaurant Umami). Misomarineret chilensk havbars og wasabimarineret tang.

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger. Æble, hasselnød, syltede jordskokker og purløg.

Torskeceviche. Citron, lime, ingefær, hvidløg, avocado, rødløg, blegselleri, peanuts, wasabi og urter.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

MASH nyt menukort med masser af fisk og skaldyr PR Foto

Klassikere er her stadig
De gamle fisk og skaldyrsfavoritter er her selvfølgelig stadigvæk.

Det betyder, man altid kan smage tuntatar eller de populære Gillardeau østers. Man kan også hoppe ombord i caviar med blinis, løg og creme fraiche.

Og har man lyst til at blive i havet til hovedretten kan man fornøje sig med en tunsteak med chimichurri eller gå grønt til værks med enten råstegt blomkål, karamelliseret blomkålspuré og grillet porre eller en vegetarburger med chili fries.

Læs også: Luksusbiograf: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Hvad: Nyt menukort
Hvor: Alle MASH restauranter
Hvordan: Læs mere her

Fest med stjernerne og oplev showet live: Danish Music Awards er tilbage

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
The Minds of 99. Foto: PR
The Minds of 99. Foto: PR

Efter et års pause hylder den danske musikbranche igen sig selv med et brag af en prisuddeling, og du er inviteret.

Torsdag 17. oktober indtager Danish Music Awards den funklende nye KB Hallen på Frederiksberg, der i omkring 2,5 timer vil lægge gulv til en af årets største musikfester.

Aftenens vært er Nabiha, og programmet er spækket med i alt 10 liveoptrædener med blandt andre The Minds of 99, Jada, Nik & Jay, Clara, Sivas og NODE.

Læs også: Grammy-vindende Snarky Puppy indtager Falkoner Salen med 12 mands fest-orkester

Ikke som det plejer

Årets udgave af Danish Music Awards skiller sig lidt ud fra de foregående.

Traditionen tro skal der selvfølgelig uddeles en række prestigefyldte statuetter i løbet af aftenen, men som noget særligt har nomineringsperioden op til årets prisuddeling varet to år i stedet for et. Det skyldes, at der ikke blev afholdt Danish Music Awards i 2018.

Du kan således forvente, at udgivelser fra august 2017 til august 2019 hyldes.

Live-musik vil desuden være en endnu større del af showet denne gang, og flere af de optrædende har derfor fået lov til at spille op til tre numre i stedet for blot et.

Det betyder, at publikum altså vil blive forkælet med flere minikoncerter.

Læs også: Lukas Graham giver kæmpe sommerkoncert i København

Oplev showet live

Danish Music Awards vises i en redigeret udgave på TV 2 lørdag 19. oktober, men hvis du foretrækker at mærke stemningen og være til stede, når musikken spiller live, og priserne uddeles, kan du tage plads blandt publikum torsdag 17. oktober.

En ståplads til Danish Music Awards koster 440 kroner og kan købes her.

Showet begynder klokken 20, og dørene åbner klokken 18.30.

Hvad: Danish Music Awards
Hvor: KB Hallen, Peter Bangs Vej 147, Frederiksberg
Hvornår: Torsdag 17. oktober 2019 kl. 20

Læs også: Udsolgt på få minutter: Kashmir laver ekstra-koncert i Royal Arena

Retro-fund og designklassikere: Kom med til stort vintage-marked i Nordhavn

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

At gå på genbrugsjagt kan være en sjov men tidskrævende aktivitet, og oftest kan man kun nå at besøge få butikker på en dag.

Men i weekenden 19.-20. oktober vil det være muligt at shoppe hos et stort udvalg af landets mest populære loppe- og vintage-sælgere, som for en stund samles under et tag.

Det er Docken i Nordhavn, der danner rammen om Vintage Deluxe Marked, som er et tilbagevendende shoppingparadis for genbrugsfans.

Læs også: Første butik i Danmark: Japansk design-favorit åbner midt i København

Møbelkunst og klassisk design

Fra klokken 10 til 18 lørdag og klokken 10 til 16 søndag byder Vintage Deluxe Marked på et stort udvalg af boder, og flere af sælgerne kender du formentlig fra diverse antikprogrammer i tv, hvor de dyster mod hinanden og gør imponerende fund rundt omkring i landet.

Foto: PR

Som navnet antyder, har Vintage Deluxe Marked fokus på genbrugsvarer af høj kvalitet, og du kan derfor forvente at finde designklassikere i god stand og sjældne sager i massevis.

Boderne vil blandt andet være fyldt med møbler, keramik, tøj, industrielt design samt fransk og nordisk vintage.

Læs også: Stort loppeparadis på Østerbro er fyldt med genbrugsguld

Sådan får du VIP-adgang

Hvis du vil have adgang til genbrugsguldet som en af de først, kan du købe en VIP-billet i forsalg og få lov at komme ind på markedet allerede fredag 18. oktober mellem klokken 16 og 20.

Som VIP-gæst bydes du fredag velkommen med et glas bobler og får udleveret et armbånd, som også giver adgang til Vintage Deluxe Marked lørdag og søndag.

Prisen for en VIP-billet er 120 kroner, og den kan købes her.

Almindelige billetter koster 50 kroner og giver adgang lørdag og søndag.

Dockens café vil være åben alle tre dage, så man kan købe mad og drikke, når man trænger til en pause.

Læs mere og køb billet på vintagedeluxemarked.dk.

Hvad: Vintage Deluxe Marked
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35, Nordhavn
Hvornår: 18.-20. oktober 2019

Læs også: Nu åbner Nordhavns nye flydende aktivitetshus og sauna