Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er du pårørende til en person med en dobbeltdiagnose?

Af Redaktionen

Det er aldrig nemt at være en person med hverken én eller flere diagnoser.

Til gengæld er det bestemt heller ikke nemt at være pårørende til. I mange tilfælde er det faktisk endnu værre at stå ved siden af som pårørende og kigge på og føle sig magtesløs.

Du kan her få nogle tips til, hvordan du kan håndtere det at være pårørende til en person med en dobbeltdiagnose.

Pas på dig selv

Selvom du vil gøre alt, hvad du kan for at hjælpe vedkommende, er der også altid en grænse. Du kan f.eks. ikke hjælpe et menneske, der ikke vil hjælpes.

Hvis du rigtig længe har kæmpet for at hjælpe, vil det til sidst være rigtig hårdt for dig selv. Du skal altid huske på at passe på dig selv.

Selvom du gerne vil hjælpe, skal du alligevel selv være i første række.

Hvis du har gjort, hvad du kan, men situationen stadig ikke rigtig kommer nogen vegne, er du til sidst nødt til at trække dig.

Tilkald professionel hjælp

Når du står som pårørende, er det langt fra sikkert, at du har overskuddet, lysten eller redskaberne til at kunne hjælpe ordentlig. Heldigvis findes der mange professionelle, som netop arbejder med dette.

Derfor vil det altid være rigtig godt at få den slags mennesker med ind over, hvis det er muligt. Det kan give dig en ro, fordi du ved, at der bliver gjort noget, men du samtidig ikke selv skal være helt tæt på.

Find hjælp til dobbeltdiagnose her. Når der er professionelle med ind over, kan de sammensætte de helt rette behandlingsprogrammer og tage hånd om sagen på en helt ny måde, som forhåbentlig vil lede til en løsning i sidste ende. Det er på mange måder en rigtig god løsning.

Del artikel

Andre læser også