Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mange danskere har uoverskuelig gæld

Af Annoncør

Der findes rigtigt mange danskere, som sidder i stor gæld af den ene eller anden årsag. Men er der nu forskel på, hvor i landet disse forgældede borgere findes? Ja, det er der faktisk. I flere kommuner nord for København er det faktisk en realitet, og det er der flere grunde til. I Danmark er det omkring 70 procent af danskernes gæld, som går til realkreditinstitutter, særligt på grund af fast ejendom. Derudover sætter danskerne sig også i gæld i forbindelse med rejser, biler og forbrug.

Høj gæld og høj indkomsthænger ofte sammen, hvorfor lavere indkomst også typisk hænger sammen med lavere gæld. I Danmark er der stor forskel på folks gældssituation, og nogle sidder også med en enorm gæld, som faktisk kan være ganske uoverskueligt.

Hvad er en uoverskuelig gæld?

En gæld kan vokse sig enormt stor af flere grunde. Det kan eksempelvis være i forbindelse med flere lån og kreditorer, som bliver for svære at afdrage på/til. For dem som står i sådan en situation, kan det være relevant at blive informeret om dét, som kaldes for gældssanering. Kun privatpersoner kan søge om gældssanering. Dette skal være med til at sikre de borgere, som er havnet i såkaldt ’håbløs’ gæld en bedre fremtid økonomisk. Derudover kan det også være en hjælp til kreditorerne, da de således får en aftale på plads om tilbagebetaling af et aftalt beløb inden for en realistisk ramme.

Hvordan kan man forebygge at komme i en håbløs gæld?

Der findes mange måder at få styr på økonomien på, så man forhåbentlig kan undgå at ryge i gældsfælden. Man bør helt undgå at optage flere lån, således man ikke bidrager til endnu større gæld, end man allerede har. Man kan for eksempel skifte et kreditkort ud med et debetkort, som ikke er muligt at trække over. Derudover bør man lave et realistisk budget, således at man har helt styr på faste udgifter og hvad ens rådighedsbeløb er. Mange vælger ligeledes at lave en realistisk opsparingsplan, selvom det måske betyder at man er nødt at skære endnu mere ned på forbruget. Mange er nødt til helt at ændre deres vaner for at komme i mål.

Søg hjælp hvis du har behov

Det kan være en god idé at søge hjælp evt. hos din bank for at få rådgivning i forhold til din økonomi og eventuelle nuværende gæld. Professionel gældsrådgivning er desuden også en mulighed, hvis du har komplekse udfordringer. Det er bedre at få styr på din økonomi nu, inden den måske bliver for uoverskuelig.

Del artikel

Andre læser også