Er København mon noget for mig?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

København
Du er kun alt jeg har
Når dine tusind øjne lukker i
og mørket maler dig uendelig

Sådan lød det da Ulige Numre sang om København. Byen der aldrig sover. Byen med de uendelige muligheder. København er blevet, hvad vi kan kalde, Danmarks svar på den amerikanske drøm. Hvad gør den så speciel og hvorfor flytte dertil? Læs med herunder og bliv tryllebundet med ét.

Uendeligheden

Byen kan føles uendelig. Den er stor og det kan føles som om der er uanede muligheder. I København kan alle uddannelser principielt findes og jobmulighederne er mange. Mange administrative kontorer har hovedsæde i København, da flere virksomheder centraliserer deres virke og flytter dem et sted til. Dette skaber flere arbejdspladser i Københavnsområdet. De samme gælder uddannelser. Her udbyder de ganske enkelt flere og langt flere internationale uddannelser, da mange udlændinge studerer i Danmark.

De tusinde øjne

Ikke blot tusinde af øjne, men mange tusinder. København er som kendt, Danmarks største by, hvilket også medfører et højt indbyggertal, hvor menneskemængden sjældent slipper op. Du har derfor mulighed for at møde en masse nye og spændende mennesker, med alle slags interesser. Med andre ord giver København dig mulighed for at dyrke de venner, som der måske ikke matchede dig tilbage i Jylland. De mange tusinde af øjne rummer mange personligheder og byen er kendt for sin mangfoldighed, hvor der er plads til alle. Af samme grund mindsker du følelsen af ensomhed, da der er så mange mennesker rundt om dig, at det blot handler om at være åben og imødekommende for nye bekendtskaber.

Det eneste du har

Mange beretter om, at når de først er kommet til byen, så vil de ikke væk igen. Det bliver et eje, som føles som det eneste rigtige. Det er formentligt fordi du er tæt på alt. Butikker, koncerter, cafeer og specialforretninger. Det hele er samlet et sted og derfor behøver du sjældent andet end det du har lige rundt om hjørnet. Netop grundet en god placering lige meget, hvor du bor, så er København også dyrere at bosætte sig i. Det skyldes også en højere løn på Sjælland, end andre steder i landet. Hvis du, som studerende flytter til byen, eller ikke har den sum penge fra før, så kan du finde forbrugslån til alt, således økonomien ikke skal holde dig tilbage for at starte et nyt og spændende liv i København.

København, så meget at se

København rummer hvert år en masse turister. Disse kommer til byen, da der er uendeligt meget at opleve. Det er alt fra flotte parker midt inde i byen, smukke arkitektoniske bygningsværker, museer og de kendte steder som den lille havfrue på Langelinie, strøget, Nyhavn og Amalienborg. Ligegyldigt, hvilken interesse du har, så findes der steder her, som vil give dig mulighed for at dykke endnu længere ned i dem. Eksempelvis, så besidder København et fantastisk kulturliv, hvor der er findes bluesbarer, jazzbarer og en væld af teatersteder. Dette er ofte en mangelvare i mange andre af landets byer.