Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Et besøg værd: Miklagaard samler det bedste af pizza, pasta og kød

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Gastronomisk højborg i Nordvest forener vikinger, pasta og cafékultur

Er du allerede en smule forvirret?

Så kan vi ligeså godt få baghistorien på plads med det samme: i 6-700-tallet sejlede de nordiske vikinger ad Volgafloden til Sortehavet og den by, vi i dag kender som Istanbul.

Vikingerne havde ikke et navn for ”by” og derfor kaldte de området for ”Miklagård”, som kan oversættes til ”Den Store Gård”.

Dengang hed byen dog rent faktisk Konstantinopel og var hovedstad i det Byzantinske Rige, der forvaltede den kulturelle arv efter Roms imperium.

I 1453 erobrede osmanniske tyrkere byen, der i 1931 skiftede navn til Istanbul.

Miklagaard Café Foto: Kaspar Mørk Arianto

Alt andet end en rodebutik

”Læser jeg MigogKbh eller MigogHistorietimen?” tænker du måske, men ovenstående udredning er vigtig.

Ellers kan man ved første øjekast nemlig godt få den idé, at café- og restaurantkomplekset Miklagaard på Frederiksborgvej i Københavns nordvestkvarter er lidt af en kulinarisk rodebutik.

Tværtimod: Her samles vikingernes kødkærlighed, romerrigets kornbaserede køkkentraditioner med pizza og pasta og ikke mindst den tyrkiste cafékultur med masser af is og søde sager. Og det vildeste af det hele? Det fungerer!

Læs også: De 5 bedste caféer i Nordvest

https://www.facebook.com/MigogKbh/videos/416740672205296/

Skabt af ildsjæle med stærke familiebånd

Miklagaard et et storstilet familieprojekt båret frem af passion, hjerteblod og hundredevis af arbejdstimer.

I spidsen for det hele står Yakup Ilhan.

En ildsjæl født i tyrkiske Kappadokien, danskboende siden 1982 og med et snakketøj, der kører i femte gear om lingvistiske anekdoter, historiske spidsfindigheder og behovet for råvarer af allerhøjeste kvalitet.

Ja, faktisk går hele 1,5 ud af et to timers besøg med fantastiske og fabulerende fortællinger fra Yakups side, da MigogKbh lægger vejen forbi Miklagaard.

Yakup Ilhan fortæller om sin olivenolie. Foto: Kaspar Mørk Arianto

To restauranter – én drøm

Projektet består af to afdelinger i to forskellige bygninger på hvert sit hjørne af den lille Blytækkervej:

På den ene side en café med indbygget bageri og isbar, samt et storstilet steakhouse, der åbnede i foråret 2017, og på den anden side en pizza- og pastarestaurant fra sommeren 2018.

Den røde tråd – ligesom i Yakups fortællinger – er kvalitet, kærlighed og øje for detaljer.

Læs også: Her er Københavns nye blærede rooftop-restaurant

Kødet i steakhouset modnes i et særlig skab beklædt med lyserøde Himalayasalt. I caféen rister de selv bønnerne til kaffen på daglig basis.

Og i den italienske restaurant laves pastaen fra bunden, mens Yakup selv har bygget pizzaovnen, så den ligner et historisk stjerneobservatorium. Så er stilen ligesom lagt.

Pizza fra (g)astronomisk ovn Foto: Kaspar Mørk Arianto

Olivenolien gør dig bedre i sengen (vist nok)

Mens vi snakker om familien Ilhans store drømme og ambitioner om at skabe et madmekka, der både kan være til glæde for lokale ’nordvestere’, øvrige københavnere og udenbys tilrejsende, bliver der budt på verdensmesterskabsvindende, koldpresset olivenolie lavet af en olienolieprofessor (jeps, de findes!). 

Ligesådan smager vi på bjergsalt med særlige mineraler. Begge dele er råvarer, der benyttes i madlavningen på stedet, og skal man tro onkel Yakup, er olivenolien den direkte vej til bedre sex, stærkere tænder og mere fyldigt hår.

Hvem kan sige nej tak til det?

Foto: Kaspar Mørk Arianto

Et klokkeklart besøg værd

Uanset om du er til hjemmeristet kaffe i selskab med cafékager bagt af Yakups kone, is lavet fra bunden af hans nevø, smørmøre udskæringer af oksekød serveret i smukke rammer eller pasta tilberedt af italienske kokke direkte i et parmesanhjul til 10.000 kr., så er dommen fra vores side klar: Miklagaard er et klokkeklart besøg værd.

Om ikke andet så fordi, vi skal huske at støtte op om dem, der tør tænke stort både på antal siddepladser og på kvalitetsniveauet i en upcoming del af byen.

Læs også: Du får dit livs ‘pie” hos en New Zealænder i Valby

Miklagaard Steakhouse Foto: Kaspar Mørk Arianto

Hvad: Miklagaard Café, Bakery, Steakhouse, Cocktails, Pizza & Pasta
Hvor: Frederiksborgvej 21 og 27, 2400 København NV
Hvor meget: Fra 15 kr. for en æggekage i caféen til 590 kr. for en porterhouse i restauranten
Hvornår: Åbent alle ugens dage
Hvordan: www.miklagaardcafe.dk

Del artikel

Andre læser også