Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et realkreditlån der passer til dine behov

Af Annoncør

Et realkreditlån er som udgangspunkt et lån, der tages for at kunne finansiere et boligkøb. Med et realkreditlån kan op til 80 procent af boligens værdi. Et sådan lån kan dog ikke bruges til finansiering af køb af alle slags boliger. Det kan f.eks. ikke bruges til at betale andelsboliglån. Når man skal vælge et lån, skal vælge et lån, der passer til en selv og ens økonomi. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: mybanker

Gode realkreditlån til dit behov

Når man skal vælge et realkreditlån skal man blandt blandt andet vælge imellem et lån med en fast rente og en variabel rente. Her er det vigtigt at kigge på, hvad ens økonomi kan holde til. Kan den ikke holde til ændringer i løbet at lånets levetid, eller ønsker man bare en fast ydelse hver måned, bør man vælge et lån med fast rente. For at kunne tage et realkreditlån kræver det, at man selv har sparet mindst 5 procent af hele købesummen op i forvejen, da 95 procent må maksimalt finansieres af lån. Man kan find bedste realkreditlån her, og læse mere omkring realkreditlån. 

Forskellen på lån med fast rente og variabel rente

Forskellen mellem et lån med en fast rente og variabel rente er, at ved et lån med fast rente, er den månedlige ydelse den samme hver måned, indtil lånet er afbetalt, selvom renten ændrer sig. Hvis man vælger et lån med variabel rente, kan lånets ydelse ændre sig flere gange i løbet at lånets levetid. Renten ændrer sig oftest efter 1, 2, 3, 4 eller op til 10 år. Man kan dog også vælge et lån med en variabel rente, som ændres hvert halve år. En ulempe ved en variabel rente er, at ydelsen kan ændre sig, hvilket vil omrokere i økonomien, hvorimod med en fast rente, hvor man kender den præcise ydelse hver måned, og kan planlægge sin økonomi ud fra den. En fordel ved en variabel rente kan dog herimod være, at der her oftest er en lavere, end med en fast rente. 

Så stor en del kan finansieres med realkreditlån

Der er forskel på, hvor meget et lån må finansiere af en ejendom. Man skal selvfølgelig selv kunne betale 5 procent. Derefter på lånet finansiere 80 procent af ejendommen, hvis det er en helårsbolig, som f.eks. et hus. Lånet må kun finansiere 75 procent hvis det er et fritids- eller sommerhus. Resten af ejendomme kan så finansieres af et banklån som f.eks. et boliglån.

Del artikel

Andre læser også