Experimentariums nye restaurant: Her smager din cupcake af… kylling i karry

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
SMASK kylling i karry forklædt som cupcake  Experimentariums restaurant SMASK PR Foto
SMASK kylling i karry forklædt som cupcake Experimentariums restaurant SMASK PR Foto

Du må ikke lege med maden!

Eller, jo, det må du faktisk gerne på Experimentariums nye restaurant SMASK. Du må også gerne smaske.

Du må også gerne blive overrasket, når du får en cupcake med glasur og farvestrålende krymmel – men som smager af…. kylling i karry.

Læs også: Ekspert har studeret vores brunch-vaner: Nu serverer restaurant den ‘perfekte’ brunch

Det er ikke et spejlæg. Det en dessert. Pannacotta med passionsfrugt. Experimentariums restaurant SMASK PR Foto

Neuro-restaurant

SMASK er nemlig en neurogastronomisk restaurant. Ja, hvad pokker er det?

Det er kort fortalt et flot ord for videnskaben bag, hvordan vores hjerner opfatter mad.

Hvorfor bliver vi stimuleret af noget, der knaser?
Hvorfor går vi automatisk uden om fødevarer, der har en bestemt farve, mens andre farver lokker os?

Og hvorfor taler vi så meget om smag, når vores lugtesans i virkeligheden giver os tusind gange så mange impulser?

Den slags.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Experimentariums restaurant SMASK PR Foto

Seriøs leg

To af landets førende neurogastronomikere hedder Rasmus Bredahl og Nicolaj Buchhardt. Og de har hjulpet til med Experimentarium restaurant SMASK.

SMASK er nemlig en restaurant, der leger med maden.

”SMASK er opdagelsen af, at vi ikke blot smager med munden og tungen, men også med øjne, ører og næse.

Det er velsmag og videbegærlighed i én og samme mundfuld, og SMASK er på den måde en perfekt og naturlig fortsættelse af de interaktive aha-oplevelser, som gæsterne får her i Experimentarium,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

”SMASK er først og fremmest et spisested på børnenes præmisser.

Her er der ikke blot plads til og mulighed for, at børnene kan bevæge sig frit rundt og gå på opdagelse – vi inviterer til det! Også når maden er serveret. Man må godt spise med hænderne – og SMASKe,” siger Rasmus Pors, partner og stifter i Madkastellet, som står bag restauranten.

Læs også: Det kan du lave med dine børn i vinterferien

Frølår på Experimentariums restaurant SMASK PR FOTO

Signaturoplevelserne i SMASK er:

SMASKekassen: En børnemadkasse, hvor der leges med maden og dine sanser vendes på hovedet. Alt er bestemt ikke, som det ser ud til – hovedretten er fx en saftig kylling i rød karry præsenteret som en farvestrålende unicorn-cupcake.

SMASKespillet: Du tror, du smager med tungen? Tro om igen – for du bruger også dine øjne, næse og ører! SMASKEspillet er et bevidsthedsudvidende sansespil med små, fælles smagsoplevelser designet til at skærpe smagsoplevelsen og gøre ventetiden sjov og lærerig.

SMASKice: Det er lækkert, det er sødt… men hvad er det egentlig? SMASKice er en cremet softice, hvor smagen ikke har farven, du er vant til.

Der er plads til 500 siddende gæster i SMASK, hvor det er også er muligt at spise sin medbragte mad i spisestedets picnic-område.

Experimentariums årskortholdere får 10% rabat i SMASK.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: SMASK
Hvor: Experimentarium, Tuborg Havnevej 7
Hvordan: Læs mere lige her

Experimentariums restaurant SMASK PR Foto