Få den bedste pris på boligrenovering i København

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det kan hurtigt gå hen og blive en dyr omgang, når det lille hus står overfor at skulle igennem en større eller mindre renovering. Også når det blot skal friskes lidt op og have nogle udbedringer gjort hist og her. Ingen er interesseret i at betale overpris for sådan en opgave. Der er trods alt sjovere ting at bruge pengene på. Men hvad kan du egentlig gøre for at sikre dig at projektet ikke løber af sporet og bliver alt for dyrt?

Gode råd og tricks til at spare penge er som regel hjerteligt velkomne, så her kommer et par stykker.

Slip din indre jyde ud og prut lidt om prisen

Når man køber en vare eller en ydelse, er der en regel som er gældende uanset hvad købet består i. Nemlig at det er utrolig vigtigt at tjekke prisen hos forskellige udbydere. På den måde sikre man sig at man ikke bliver snydt. Det kan jo være at du har fundet et tilbud du synes lyder helt fornuftigt. Men ville det ikke være ærgerligt at finde ud af du måske kunne have sparet op imod 20 procent, hvis bare du havde foretaget et par opkald mere.

Når det kommer til reparationer/renoveringer på bygninger, kan det være svært for forhandleren at give dig en præcis pris over telefonen. Men ofte er de villige til at komme ud og kigge på din bolig og derefter give dig prisen på fx facaderenovering. En fordel ved at have talt med flere forskellige er at du derefter kan prøve at se om du kan forhandle lidt om prisen, hvis altså du er modig nok til at slippe den jyde du har i maven ud.

Derudover kan det også være at du finder ud af nogle flere detaljer om hvad de hver især tilbyder dig. Disse detaljer kan du have med i dine tanker, når du taler med andre forhandlere. På den måde er du bedre forberedt i forhold til hvilke spørgsmål du bør stille. Alt i alt vil du måske være i stand til at tage en mere velinformeret beslutning efter at have fået forskellige tilbud på projektet og forhåbentlig spare lidt penge i processen.

Tag skaderne i opløbet

Når det kommer til huse, vil der altid komme forskellige skader med tiden. Dette skyldes at murværket sætter sig eller at jorden eventuel synker. Det hele er jo organisk og bevæger sig. Samtidig bliver husfacaden også konstant udsat for vejr og vind, hvor det danske vejr godt kan være ret hårdt for murværket.

En måde at spare lidt penge i det lange løb, er at huske at holde øje med om der kommer revner og sprækker i ens mure og få det lavet hurtigt. I første omgang lyder det måske ikke som noget der vil spare en penge. Men ofte er det forholdsvis billigt at få fikset mindre skader på et hus. Problemet opstår når man lader det stå for længe. For så kan skaderne vokse og udvikle sig så meget, at det bliver en utrolig dyr fornøjelse at få rettet op på dem.  Derfor kan man spare sig selv nogle sure penge, ved at være lidt opmærksom på de mindre fejl.