Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få et pusterum fra Københavns trængsel: Sådan finder du den bedste feriebolig

Af Annoncør

I sommerhalvåret går det op for mange københavnere, hvor dejligt det ville være at have en lille, fredfyldt oase uden for byen at slippe væk fra det hele i. Men med de stadigt stigende sommerhuspriser skal du tænke dig grundigt om, inden du forpligter dig til noget lige nu. Sørg derfor for, at du gør dig de følgende overvejelser, før du tager en beslutning om ferieboligen – hvad end, du overvejer at investere i fremtiden og købe, eller om du bare leder efter et fedt sted at leje til ferien i år.

Gør dine feriebehov op – og tænk over fremtiden

Som noget af det første er det selvfølgelig vigtigt, at du sætter dig ned – enten alene eller med dem, du skal holde ferie sammen med – og tager bestik af situationen. Et logisk sted at starte ville være at gøre det økonomiske råderum for ferien op: Har du råd til ferie i sydens sol med alle de udgifter, der dertil hører? Eller bør du tænke mere praktisk og satse på afbudsrejser eller blive hjemme i Danmark? Stemmer dine forventninger til ferien overens med økonomien – og hvis nej, hvad kan så justeres for at nå et tilfredsstillende kompromis?

Hvis penge ikke er et problem, og du gerne vil investere i et sommerhus, hører der også mange overvejelser til denne beslutning. Hvor stort skal det være? Lægger du vægt på vild natur eller byliv tæt på? Og passer det til dine fremtidsplaner? Især det sidste er vigtigt, hvis du f.eks. planlægger at stifte familie eller bare gerne vil kunne invitere folk på besøg i sommerhuset. For at helgardere dig anbefaler vi derfor, at du tænker lidt større, end hvad du umiddelbart selv har brug for.

Ferie det samme sted eller valgmuligheder?

I tråd med det sidste råd er det også vigtigt, at du tænker over, hvad du vil have ud af dine ferier helt generelt. For hvis du holder ferie én gang om året for at rejse væk, se nye himmelstrøg og få nye oplevelser, får du nok ikke vildt stor glæde af et sommerhus på
Nordsjælland.

I stedet for at forpligte dig til at vende tilbage til det samme sted hvert år, bør du holde dig til at leje år for år – eller købe dig ind i en forening, der har brugsret til ferieboliger flere steder i udlandet. Køb feriebolig på Mallorca, f.eks., og bliv en del af en af MyHomes’ Comfort-foreninger: Som ejer i denne får du udover boligen på Mallorca også adgang til ferieboliger i Piemonte, Villefranche, Megève og Rom – og altså rig mulighed for at opleve forskellige rejsedestinationer og kulturer hvert år.

Skal ferieboligen være tæt på?

Men når det ovenstående er sagt, så er det bestemt ikke fordi, at et sommerhus tæt på din faste bolig er noget at kimse ad. Mange mennesker elsker at have en feriebolig tæt nok på til, at de kan køre derop over weekenden og koble lidt af væk fra byens larm, dyrke hobbyer alene og nyde naturen. Det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre uden at eje et sommerhus, men rent økonomisk bliver det dog hurtigt dyrt.

Kan du se dig selv i denne beskrivelse og skrabe pengene sammen til at investere i et sommerhus? Så er vi sikker på, at du vil få stor glæde af det i det lange løb.

Del artikel

Andre læser også