Få gratis hjælp til dit alkoholmisbrug

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Et forbrug kan nemt udvikle sig til et misbrug, især hvis man som menneske døjer med problemer, som kan være svære at løse på egen hånd.

For mange er det skamfuldt at erkende sit problem eller søge hjælp, men det er faktisk muligt at vende sit liv og starte på en frisk.

De bagvedliggende årsager – få hjælp

Et misbrug kommer sjældent uden en bagvedliggende årsag. Der kan opstå nogle udfordringer i dit liv, som påvirker din måde at håndtere problemer på i hverdagen, og det kan derfor i visse tilfælde føre til misbrug. F.eks. kan stress eller depression øge dit alkoholindtag og i værste fald udvikle sig til et overforbrug.

Alkoholmisbruget rammer derfor bredt, og selvom du umiddelbart kan have et forholdsvis normalt liv, så bør du tage hånd om det inden det eskalerer.

Der findes en bred vifte af gratis og anonym alkoholbehandling, både i København og resten af landet, som hjælper dig mod et misbrugsfrit liv. Grundlæggende drejer det sig om at du som misbruger lærer at forstå dit misbrug; hvorfor drikker du så meget som du gør?

Har du ikke selv overskuddet til at kæmpe dig ud af en alkoholafhængighed, så hjælper en professionel alkoholbehandler dig med at forstå dine adfærdsmønstrer på en reflekteret måde, så du på sigt kan fravælge alkohol og få et liv uden misbrug.

Du er ikke den eneste

Hvis du føler dig ensom og misforstået i dit alkoholmisbrug, så tro om igen. Alkoholafhængighed er et af vor tids største samfundsproblemer, og mere end 140.000 mennesker her i landet kæmper med misbruget.

Så du står ikke alene. Mange kæmper med de samme problemer som dig eller en du kender, og der findes et hav af forums, hvor du kan dele dine tanker og frustrationer med ligesindede.

Vigtigt af alt er at du ikke ser det som et tabu, for så er du på rette vej mod bedring for både dig selv og dine nærmeste.