Få opskriften på, hvordan du let kan spise sundt i hverdagen

Skrevet af: Martin Jørgensen

Følgende artikel er et samarbejde med retnemt.dk og indeholder derfor reklamelinks.

Klokken er 16.24. Du har stadig sved på panden efter at have forladt arbejdspladsen i al hast og kørt igennem trafikken i myldretid for at kunne nå institutionen inden lukketid. Du står i børnehaven og forsøger at klemme et par børnefødder med lakrids mellem tæerne ned i et par gule gummistøvler. Men føddernes ejermand er alt andet end samarbejdsvillig og hænger over skulderen på dig, mens en lille rød næse bliver tørret af i din frakkekrave. Det er mandag. Du er træt. Og du har ikke tænkt på aftensmaden. Og ulvetimen er faretruende nær.

Derfor er du og Lillemanden nødt til at slå et smut forbi supermarkedet, hvor I cirkler pladsen rundt i håbet om at finde en parkeringsplads. Og du har for længst opgivet tanken om at finde en bås indenfor en passende gåafstand, så Lillemanden ikke skulle trækkes unødigt over pladsen.

Da I endelig kommer indenfor, er det i selskab med, hvad der føles som, alle landets pensionister på én gang. Lillemand synes det hele er en rigtig dårlig idé og laver flitsbue på gulvet, indtil du indvilger i at give ham en mælkesnitte for at tage toppen af hysteriet.

Du har opgivet alle illusioner om at købe ind til noget, der rimer på grøntsager, og smider de letteste løsninger ned i kurven. Og hvem vil ikke også gerne spise pasta med kødsovs? Igen…

Lyder det bekendt? Så er du landet det rette sted!

Væk med besværet – ind med masser af smag og grøntsager!

Er du træt af at spise de samme variationer over hakket oksekød, såsom pasta med kødsovs, lasagne og hakkebøffer med pulverbearnaise? Og drømmer du om at sætte tænderne i middagsretter, der har mere end tre ingredienser, og som smager af sæsonens frugt og grønt? Så er en måltidskasse fra retnemt.dk formentlig det helt rette valg for dig.

De fleste af os nærer et ønske om at spise sundt og varieret, men når hverdagen rammer, og det daglige puslespil af pligter og gøremål skal gå op, så bliver den sunde kost ofte den laveste prioritet. Men med en måltidskasse kan du lave din egen madplan, der efterkommer dine og din families ønsker. Det betyder dog ikke, at du Gud nåde og trøste dig behøver at døje med selleribøffer og kålkrebinetter hver dag eller skal tvinges til at spise skaldyr, hvilket harmonerer temmelig dårligt med din skaldyrsallergi. Nej, det er nemlig det geniale ved konceptet: Du vælger selv. Og dermed er der både plads til børnenes favoritter og nye bekendtskaber, når du skal sammensætte familiens menu.

Sådan fungerer madplanen

Hver uge kommer der nye retter, du kan vælge imellem. De bliver sat op på en overskuelig oversigt, så du visuelt kan danne dig et overblik. Alle retter er inddelt i kategorier, der gør det nemt for dig at finde de rigtige måltider til dig og din familie. For eksempel kan du vælge, om I vil have fisk, fjerkræ, klassisk dansk mad eller andet. Du vælger blot, hvor mange portioner du ønsker, samt hvor mange dage der skal bestilles til. Hvis du hellere vil overraskes, kan du også få holdet bag retnemt.dk til at vælge for dig, og de vil derefter sammensætte en spændende og alsidig madplan til jer.

Derefter modtager du din kasse med råvarer. Du behøver ikke være hjemme, for varerne bliver leveret i en kølekasse og anbragt ved din dør. Hver dag er der lækre, friske råvarer og en ny opskrift, som er nem at gå til, og som maksimalt tager 30 minutter at lave. Og det bedste af det hele: Du behøver ikke tænke på indkøb, parkeringspladser eller ulvetime. I stedet kan du slippe bekymringerne og bruge tiden sammen med din familie. Det er da ret nemt, ikke?

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Vores lokale isbutikker her i København er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Vi har eksempelvis lige skrevet om Ismageriet, der laver alt fra hindbærsnitte-is til Ferrero Roche-is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigOgKbh-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.

Få bøgerne med dig overalt: Mofibo giver dig adgang til over 180.000 lydbøger

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
PR-foto
PR-foto

Der var engang, hvor din eneste mulighed for at dykke ned i bøgernes fantastiske verden, var at sætte dig med en fysisk bog og læse den fra ende til anden.

I dag har teknologi heldigvis givet os langt flere muligheder for at nyde vores hobbyer samtidig med, at vi passer vores travle hverdag.

Nu kan du hænge vasketøj op, mens du oplever en Quidditch-kamp, lave aftensmad, mens du fælder en tåre over ulykkelig kærlighed (du kan altid skyde skylden på løgene) eller få pulsen op til træning, når du er på nippet til at opklare en mordsag.

Lydbøger er med andre ord den perfekte måde at kombinere det bedste fra alle verdener, og de er uden tvivl kommet for at blive.

Netop derfor er Mofibo, der har Danmarks største samling af lydbøger, også blevet ekstremt populær.

Adgang til mere end 180.000 lydbøger

Mofibo har gjort det nemt og enkelt for de læse-(og lytte-)lystne ved at samle mere end 180.000 e- og lydbøger på deres platform.

Gennem Mofibos app får du adgang til et bibliotek så stort, at det kan være svært at beslutte sig for, hvor man skal starte.

Her findes alt fra de største klassikere, bestsellers, krimier, romaner, børnebøger, biografier og podcasts – på flere forskellige sprog.

Mofibo har derudover fordelagtige aftaler med en lang række forlag, og derfor kan du altid finde de nyeste titler som de største klassikere på streamingtjenesten.

Tag Mofibo med dig overalt

Et abonnement hos Mofibo kan åbne en hel verden af muligheder for dig.

Uanset om du ligger og slænger dig på stranden, i en hængekøje i sommerhuset, sidder på din altan i storbyen eller står på toppen af Himmelbjerget, kan du have den næste gode historie med i lommen.

Gennem app’en kan du downloade bøger til offline brug, så du ikke skal bekymre dig om at være i nærheden af wifi, et godt mobilnetværk eller bruge data i sydens sol

Med Mofibo er der kun dig og de fortællinger, du selv vælger at byde indenfor.

Det er en kæmpe fordel, at man har ubegrænset adgang til alle e- og lydbøger der findes på tjenesten.

På den måde kan du spare på de kræfter, der skal til for at slæbe kilovis af læsestof frem og tilbage til feriedestinationen – med Mofibo er det hele samlet og pakket for dig.

Del oplevelsen med andre

Er I flere i husstanden, der er vild med de gode historier, så tilbyder Mofibo ligeledes to forskellige familieabonnementer, hvor hhv. 2 og 3 personer kan være på appen samtidigt – med hver sin adgang og boghylde.

Sommerunderholdningen, der for manges vedkommende nok skal foregå inden for Danmarks grænser, er med andre ord sikret.

Drømmer du alligevel om, at det skal være lidt ekstra eksotisk, så kan du jo bare vælge at lytte til eksempelvis Harry Potter-serien på enten engelsk, svensk … eller arabisk.

Få 30 dages gratis abonnement med MigOgKbh

Hos MigOgKbh er vi (naturligt nok) vilde med folk, der godt kan lide at læse.

Mofibo tilbyder altid en 14 dages prøveperiode til nye kunder, hvor du helt kvit og frit kan udforske Mofibo-univserset.

Men nu kan vi i samarbejde med Mofibo tilbyde jer en fordelagtig rabatkode, der giver dig hele 30 dages gratis prøveperiode på tjenesten.

Der er ingen binding på Mofibo, så du kan opsige dit abonnement når som helst.

Hvis du ønsker at benytte tilbuddet, så brug rabatkoden MIGOGKBH2020

Prøveperioden på 30 dage gælder kun for nyoprettede kunder.

Du kan lynhurtigt oprette dig her på dette link

24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Søndag kunne vi berette om det kæmpe 24-timers live event, der kommer til at finde sted på toppen af Operaen.

De første seks navne er nu offentliggjort, og det lover rigtig godt.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En bred vifte

At dømme ud fra de første seks artister, så kommer der til at blive lidt for enhver smag fredag d. 12. juni.

Du kan nemlig både opleve alt fra Shu-Bi-Dua til natklubkongerne TooManyLeftHands.

Derudover kigger Bro, Faustix, Navid samt Klumben & Raske Penge også forbi Operaens tag til et brag af en live koncert.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Hold øje og følg med når der løbende annonceres flere artister!

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram