Få opskriften på, hvordan du let kan spise sundt i hverdagen

Skrevet af: Martin Jørgensen

Følgende artikel er et samarbejde med retnemt.dk og indeholder derfor reklamelinks.

Klokken er 16.24. Du har stadig sved på panden efter at have forladt arbejdspladsen i al hast og kørt igennem trafikken i myldretid for at kunne nå institutionen inden lukketid. Du står i børnehaven og forsøger at klemme et par børnefødder med lakrids mellem tæerne ned i et par gule gummistøvler. Men føddernes ejermand er alt andet end samarbejdsvillig og hænger over skulderen på dig, mens en lille rød næse bliver tørret af i din frakkekrave. Det er mandag. Du er træt. Og du har ikke tænkt på aftensmaden. Og ulvetimen er faretruende nær.

Derfor er du og Lillemanden nødt til at slå et smut forbi supermarkedet, hvor I cirkler pladsen rundt i håbet om at finde en parkeringsplads. Og du har for længst opgivet tanken om at finde en bås indenfor en passende gåafstand, så Lillemanden ikke skulle trækkes unødigt over pladsen.

Da I endelig kommer indenfor, er det i selskab med, hvad der føles som, alle landets pensionister på én gang. Lillemand synes det hele er en rigtig dårlig idé og laver flitsbue på gulvet, indtil du indvilger i at give ham en mælkesnitte for at tage toppen af hysteriet.

Du har opgivet alle illusioner om at købe ind til noget, der rimer på grøntsager, og smider de letteste løsninger ned i kurven. Og hvem vil ikke også gerne spise pasta med kødsovs? Igen…

Lyder det bekendt? Så er du landet det rette sted!

Væk med besværet – ind med masser af smag og grøntsager!

Er du træt af at spise de samme variationer over hakket oksekød, såsom pasta med kødsovs, lasagne og hakkebøffer med pulverbearnaise? Og drømmer du om at sætte tænderne i middagsretter, der har mere end tre ingredienser, og som smager af sæsonens frugt og grønt? Så er en måltidskasse fra retnemt.dk formentlig det helt rette valg for dig.

De fleste af os nærer et ønske om at spise sundt og varieret, men når hverdagen rammer, og det daglige puslespil af pligter og gøremål skal gå op, så bliver den sunde kost ofte den laveste prioritet. Men med en måltidskasse kan du lave din egen madplan, der efterkommer dine og din families ønsker. Det betyder dog ikke, at du Gud nåde og trøste dig behøver at døje med selleribøffer og kålkrebinetter hver dag eller skal tvinges til at spise skaldyr, hvilket harmonerer temmelig dårligt med din skaldyrsallergi. Nej, det er nemlig det geniale ved konceptet: Du vælger selv. Og dermed er der både plads til børnenes favoritter og nye bekendtskaber, når du skal sammensætte familiens menu.

Sådan fungerer madplanen

Hver uge kommer der nye retter, du kan vælge imellem. De bliver sat op på en overskuelig oversigt, så du visuelt kan danne dig et overblik. Alle retter er inddelt i kategorier, der gør det nemt for dig at finde de rigtige måltider til dig og din familie. For eksempel kan du vælge, om I vil have fisk, fjerkræ, klassisk dansk mad eller andet. Du vælger blot, hvor mange portioner du ønsker, samt hvor mange dage der skal bestilles til. Hvis du hellere vil overraskes, kan du også få holdet bag retnemt.dk til at vælge for dig, og de vil derefter sammensætte en spændende og alsidig madplan til jer.

Derefter modtager du din kasse med råvarer. Du behøver ikke være hjemme, for varerne bliver leveret i en kølekasse og anbragt ved din dør. Hver dag er der lækre, friske råvarer og en ny opskrift, som er nem at gå til, og som maksimalt tager 30 minutter at lave. Og det bedste af det hele: Du behøver ikke tænke på indkøb, parkeringspladser eller ulvetime. I stedet kan du slippe bekymringerne og bruge tiden sammen med din familie. Det er da ret nemt, ikke?