Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få sikret dig selv med en fremtidsfuldmagt

Af Annoncør

Mange tager ikke stilling til deres fremtid, og hvad der eventuelt skal ske, hvis de bliver ramt af en ulykke. Det er dog en rigtig god idé at gøre dette, da det ellers kan være for sent, når først du havner i en situation, hvor du ikke længere er i stand til at varetage dine egne interesser. Ved at oprette en fremtidsfuldmagt, undgår du risikoen for umyndiggørelse og sikrer din fremtid.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er et dokument, som sikrer og skaber tryghed for fuldmagtsgiveren og vedkommendes nærmeste pårørende. Fremtidsfuldmagten giver en eller flere udvalgt(e) pårørende ret til at varetage fuldmagtsgiverens interesser, hvis vedkommende ikke længere selv er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Dette kunne være i tilfælde af alvorlig sygdom som demens eller en pludselig invaliderende ulykke. Fremtidsfuldmagten adskiller sig fra andre fuldmagtsformer, da den kun træder i kraft, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere kan tage vare på sig selv.

Fordele ved at oprette en fremtidsfuldmagt

Der kan være mange grunde til at oprette en fremtidsfuldmagt, heriblandt følgende fordele:

  • Du bestemmer selv, hvem der skal varetage dine interesser, hvis du selv er ude af stand til at varetage disse.
  • Med en fremtidsfuldmagt undgår du at blive umyndiggjort, hvis du senere hen ikke kan varetage dine egne interesser.
  • Fremtidsfuldmagten udarbejdes og underskrives, mens du fortsat er i stand til det. Den træder først i kraft, hvis du mister evnen til at varetage dine egne interesser.
  • En fremtidsfuldmagt giver en eller flere personer, du har nær, mulighed for at sørge for dine økonomiske og personlige forhold frem for myndighederne.

Krav til fremtidsfuldmagt

Alle kan som udgangspunkt oprette en fremtidsfuldmagt. Dog er der nogle enkelte krav som skal opfyldes:

  • Du skal være fyldt 18 år på tidspunktet, hvor du opretter fremtidsfuldmagten.
  • Du skal være i stand til at handle fornuftsmæssigt, hvilket betyder, at du skal kunne forstå konsekvenserne af at oprette en fremtidsfuldmagt. Er du under værgemål, kan du derfor ikke oprette en fremtidsfuldmagt.
  • Du kan kun oprette en fremtidsfuldmagt som enkeltperson, hvilket betyder, at ægtefæller ikke kan lave en fremtidsfuldmagt, som beskriver begge parters ønsker. Der skal derfor laves en fremtidsfuldmagt per person.

Lad Legal Desk hjælpe dig

Opret fremtidsfuldmagt med Legal Desk og få hjælp til hele processen. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde en online formular med oplysninger om, hvad der skal være gældende, hvis fremtidsfuldmagten en dag skal træde i kraft. Når du har udfyldt formularen og betalt, så sørger Legal Desk for at registrere fremtidsfuldmagten i registret for fremtidsfuldmagter.

Når det er gjort, mangler du blot at underskrive fremtidsfuldmagten fysisk foran en notar. Så snart fremtidsfuldmagten er underskrevet, er den gyldig, men vil først træde i kraft, såfremt det skulle blive nødvendigt.

Del artikel

Andre læser også