Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få større glæde i dit liv med mindfulness

Af Annoncør

Kender du til, at dine tanker løber afsted med dig? At du ikke rigtigt kan være til stede i øjeblikket og bare nyde det? I så fald kan du have stor glæde af at indføre mindfulness i din hverdag.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du får mere mindfulness ind i din hverdag, kan du kontakte mindfulnesseksperten Flora Melchiorsen.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er evnen til at være til stede i nuet. Det er med andre ord evnen til at have fuld opmærksomhed på det, som du beskæftiger dig med i øjeblikket.

Oprindeligt stammer mindfulness fra buddhismen. Her er mindfulness den meditative evne til at anskue virkeligheden, som den reelt er. Det betyder mere konkret, at du skal være opmærksom og nærværende. Du skal hverken dømme eller tillægge tingene anden værdi, end den betydning som tingene har i øjeblikket.

Mere om mindfulness

Mindfulness handler bestemt ikke om, at du skal ignorere hverken dine følelser eller dine tanker. Derimod skal du gøre dig selv til en nysgerrig observant af dem.

Du skal iagttage dine tanker og følelser med både nysgerrighed, accept samt kærlig venlighed. Når du tilgår dine egne følelser og tanker på denne måde, giver det dig mulighed for at kunne forstå, hvad der egentligt driver dig. Det giver dig også mulighed for at forstå de tankemønstre og de kropslige erfaringer, som du bærer rundt på.

Med andre ord kan man derfor sige, at mindfulness lærer dig ikke at blive dine tanker og følelser. Du har ganske rigtigt tanker, men derfor behøves du ikke være dem. Ligesådan har du også følelser, men dem behøves du heller ikke være.

Sådan kan mindfulness hjælpe dig

Hvis du har en tendens til at lade dine tanker eller følelser stikke af med dig, kan du meget vel få glæde af mindfulness. Her får du de nødvendige redskaber til kærligt at opdage både tankerne og følelserne. Når du tilgår dine følelser og tanker på denne måde, får du også mulighed for at imødegå dem med både accept og venlighed.

Når du lærer at være åben på denne ikke-dømmende måde, giver du også dig selv mulighed for at give slip på indgroede mønstre og tankebaner. Det gør dig i stand til at møde verden – og dig selv – på en helt anden og ny måde. En kærligere måde.

Del artikel

Andre læser også